sonchek
|
IZVIRNO SPOROČILO: tosja IZVIRNO SPOROČILO: Meceno Mogoče boste mamice, mogoče ne ( se bo že našla rešitev, nočem vam dajati lažno upanje ). Če ne drugega,( samo predlagam ) vzgojiteljsko šolo narest, pa med male otroke Moja sestra ima sicer tri in bi jih še imela. Rada ima male bebice. Predlagala sem ji šolo, saj zaradi ZD razlogov ni smela biti več noseča. Zdaj je najsrečnejši človek na svetu in če bi v MB bila takšna varuška, bi ji takoj nesla mojo Taro. Oprosti, ampak s tem kar si napisala se ne strinjam!!! 1) nihčena straneh RR ne prosi za dajanje lažnega upanja. Vsak se pač spopada s svojimi težavami, gre samo za to, da se vzpodbujamo, bodrimo, delimo izkušnje,... 2) "vzgojiteljsko šolo narest": srednje vzgojiteljske šole ni že dobro desetletje. Na visokošolski študij Predšolske vzgoje se ne more vpisat vsak - POGOJ je opravljen preizkus glasbenih sposobnosti, Torej človek, ki ima neizmerno rad otroke in NIMA posluha na tem izpitu odpade! Je pa veliko poklicev, ki niso vezani na to sposobnost, pa so prav tako povezani z otroki. 3) "Rada ima male bebice" - samo to je daleč premalo. Kot Diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok ti moram povedati, da sam ne vplivaš na to v katerem starostnem oddelku delaš. In v oddelku otrok starih od 5.-6. let, pač ne delaš z malimi bebicami!!! Sama sem zaposlena v oddelku od 1.-3. leta starosti in "mojih" otrok ne jemljem kot "male bebice". 4) V skupini s 14 malčki me Kurikulum za vrtce zavezuje k uresničevanju načel: - demokratičnosti in pluralizma, - odprtosti kurikula, avtonomnosti vrtca in strokovnih delavcev, - enakih možnosti in upoštevanja različnosti med otroki ter načelo multikulturalizma, - omogočanja izbire in drugačnosti, - spoštovanja zasebnosti in intimnosti, - uravnoteženosti, - strokovne utemeljenosti kurikula, - pogojev za uvedbo novega kurikula, - horizontalne povezanosti, - vertikalne povezanosti, - sodelovanja s starši, - sodelovanja z okoljem, -timskega načrtovanja in izvajanja predšolske vzgoje ter strokovnega spopolnjevanja, - kritičnega vrednotenja (evalvacije), - razvojno-procesnega pristopa in - aktivnega učenja in zagotavljanja možnosti verbalizacije in drugih načinov izražanja. 5) Najsrečnejši človek na svetu je lahko verjetno predvsem zato, ker ima tri zdrave otroke!!! Otroci v vrtcu niso tvoji! Predvsem pa z njimi preživiš le nekaj let (največ 5)! 6) VARUŠK že dolgo ni več. Hvala bogu nismo več v socializmu, ko je v vrtcu lahko delal vsak! Še tisti ščepec medicinskih sestr, ki so po starem zakonu lahko ostale v oddelkih prvega starostnega obdobja počasi izginja v pokoj!!! 7) Varuške "na črno" pa so še vedno rešitev za starše, ki želijo da se z njihovim otrokom dela individualno 8 ur na dan!!! To je samo moje mnenje! ... bravo tosja...to si dobr napisala... Mogoče bomo, mogoče ne...je pa dejtvo, da se glih ne morš sprijaznit DA NE BOŠ!!! pr vsej tej medicini...ja ni hudič!!!!!!!!!!!!!!!!!! Itak, da bomo in to vse...pa verjemi da to ni lažno upanje ampak samo UPANJE, ki umre zadnje....tako da punce: UPAJMO!!!!!!!!!!!