filtriranje vode (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Magi* -> filtriranje vode (13.2.2007 13:09:11)

pozdravljeni.

odločamo se o postavitvi filtrirnega sistema za vodo. zdajle sem gledala na netu in obstaja 100 in ena varianta: mehčanje, čisščenje, ioniziranje...vode. jaz hočem imeti "čisto" pitno vodo, pa da ne bi imela tolko težav z apnencem,  ampak če me spomin ne vara, čisto mehka voda brez mineralov tudi ni OK. a se kdo kaj na to razume?

Alisa -> RE: filtriranje vode (22.2.2007 10:38:35)

Sicer se jaz ne spoznam na to. So pa moji starši dali filter za pitno vodo, kar v ta cev k je dotok vode v hišo. Vem pa da je rekla da jo je prišlo cca. 250 000 sit.
Je pa voda občutno boljša, živi namreč v kraju kjer je težko najdt dobro vodo - Zasavje.
Ti pa vseeno svetujem, da malo povprašaš tudi za predračun, ker so zelo različne variante.
LP, Alisa

ms3 -> RE: filtriranje vode (22.2.2007 21:17:18)

mi imamo kar navaden filter za vodo  - vrč Brita. smo zelo zadovoljni, voda je res prečiščene, živimo pa v bloku, tako da kašne varijante vgradnje filtra v dovodno cev ne pridejo vpoštev.

MH0 -> RE: filtriranje vode (23.2.2007 12:19:27)

Se pa je treba pri teh filtrih tudi malo vprašati kako dobro se bakterije v njem redijo. Malo dvoma je vedno dobro, še posebej pri top-shop bedarijah. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]