|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še ena o taščah itd
12.2.2007 21:48:03   
timoteja
Ojla.Razmišljam in res bi rada predvsem tistim ki rs ne najdete skupnega jezika s svijimi taščami, podala nekaj misli. In sicer, prigovarjate, kako težko je, ker te tašče in ostali sorodnikinenehno kupujejo vašim otročkom cotke,pa igrače pa darila in jih hoečjo videti, počuvati itd. Saj verjamem, da je vsako pretiravanje je malo zoprno, ampak posodim vam mojo, ki nama je v kar nekaj letih k ustvarjanju najinega doma pripomogla le toliko, da nama je zrihtala za cca. 1,5 mio pufov,ki jih morav a plačati midva, pufe je naredila ona, če ne plačava tega, bo ostala brez stanovanja, in glej ga zlomka, še ena težava več. Res nisva imela nikoli težav s tem, le kam dati vso "navlako" ki vam jo starši in ostalo sorodstvo kupujejo. Vam priporočam, če imate kaj odveč, podarite stvari v kakšen materinski dom, pa naredite do bro delo za tiste, ki so manj srečni kot vi. Pa brez zamere in nočko vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še ena o taščah itd
12.2.2007 21:58:02   
lelaval
Res nisva imela nikoli težav s tem, le kam dati vso "navlako" ki vam jo starši in ostalo sorodstvo kupujejo

Midva tudi ne, ker je vse ostalo le pri obljubah. Pufa nama sicer še ni naredila (saj nikoli ne veš pri takšnih ljudeh user posted image ), je pa poskbela, da sva jo redno zalagala z denarjem (pa čeprav sta zaradi tega bila otroka dobesedno bosa) - dokler ni njen sin sam spoznal, da mamica le ni to, kar misli.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 21:58:35   
Slončica
Ni mi čist jasn kaj si hotla povedat sam kokr sem razumela bi jst ta problem rešla tako, da bi dvignla roke pa naj plava al pa potone.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 22:53:02   
Anonimen
Dobra idejauser posted image v materinski dom. Samo če bo tašča videla, da njen vnukc ne nosi njenih cunjic in ko bo vprašala kje so stvari, ki jih je kupila,...

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 23:04:16   
lelaval
Dobra ideja v materinski dom. Samo če bo tašča videla, da njen vnukc ne nosi njenih cunjic in ko bo vprašala kje so stvari, ki jih je kupila,...

Povej, da jih nosijo tisti otroci, ki jih bolj potrebujejo, ko njen vnuk

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 23:34:31   
nejca79
Evo, jaz mam eno tako zmajevko doma, otroka skos razvaja, tudi pri stvareh, ki naj bi iz njega naredile normalnega otroka ne pa cmeravo razvajeno dete, nardila nama je pufa za 7,5 miljonov pa še delat se ji ne da, tako da jo dobesedno preživljava midva, pa še vtika se skos v najine zadeve, če pa ji mož kaj reče, je pa itak najbolj nehvaležen otrok na svetu...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2007 8:24:16   
Anonimen
Ja? Še moja zgodba, če smo že pri takšnih? Moja mami, tašča mojega moža seveda, je pred "pol stoletja" vzela kredit za dnevno sobo. ker ga ni odplačevala, je terjatev prevzela zavarovalnica. Kdor pozna takšne zadeve, ve kako OGROMNE so obresti. Pa mami še kar ni plačevala, je pa modro molčala. Z možem, sva hišo, v kateri je živela njena mami, adaptirala, si v mansardi uredila stanovanje, uredila sva okolico...skratka šlo je kar nekaj miljonov. No ampak glupa k noč, nisva imela narejenega prepisa za hišo, tako, da je bila na papirju dedič te hiše še vedno moja mami. Zavarovalnica se je tako obesila na hišo, ki je bila potemtakem njena last. Pa je še vedno molčala. Dokler nismo dobili obvestila, da se moramo v roku 1 meseca izselit! user posted image user posted image user posted image user posted image  Izselit! Crkneš. Al pa plačati dolg seveda. Midva pa stara 21 let, oba z službo za določen čas, in ogromnimi krediti za adaptacijo hiše. Smo se izvlekli, čeprav naju je to skoraj stalo zakona. Ena prijazna sorodnica je posodila denar user posted image . Po 100.000 sit sem pa vračala nazaj. Dve leti sem tako hodila v službo, ne da bi videla svojo plačo. Ko pa je moj lahko ponovno zaprosil za kredit, sva ga vzela, plačala preostali znesek gospe, zdaj pa v manjših obrokih plačujeva naprej.
Z mamico nisem govorila pol leta, ji je žal, denarja nima, jo imam še vedno rada, se razumeve, le mislit ne smem na to kar je storila. Nobl ne? 

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2007 8:28:42   
Anonimen
nardila nama je pufa za 7,5 miljonov pa še delat se ji ne da, tako da jo dobesedno preživljava midva, pa še vtika se skos v najine zadeve, če pa ji mož kaj reče, je pa itak najbolj nehvaležen otrok na svetu...

nejca, pa kako je vama naredila toliko pufa? vsak cent, ki ga dasta za taščino lenobo vzameš od svojega otroka.  a ne bi  raje teh 7,5mil dala na stran za svojega otroka?

mater najlažje se je vsest na pukl svojih otrok in naj rešujejo starševske lene riti.

moja tašča je tudi zapufana, pa nočeva nič slišat. okoli samo slišiva, da je dolžna odvetniku, tudi tastu- to bo rešilo sodišče..enkrat. jaz sicer ne vem kakšna je tvoja tašča, ampak moja, svojemu sinu(mojemu možu) ni nikoli pomagala, ampak  ga je onemogočala na vsakem koraku.
saj tast ni nič boljši. ampak pri njem sva pa ubrala drugo taktiko. ko je prodal avto, sva ga prosila da nama denar posodi. tega denarja nisva porabila, ampak ga čuvama zanj, ko bo kaj potreboval. enkrat sva ga dobila, da sploh ni plačeval položnic in je naredil 200.000sit dolga. v obraz nama je lagal, da je to pomota. plačala sva iz denarja, ki nama ga je kao posodil. sedaj mu mož plačuje položnice in denar vzame iz njegovega računa. od kar midva skrbiva za njegove finance je veliko bolje. tudi sam se počuti bolj varnega in za vsa pride k nama po nasvet.  prej je bil več v minusu, kot dobi penzije. ne vem keri user posted image  mu je to odobril. iz meseca v mesec smo minus manjšali in na koncu je sam minus ukinil, ker se je zavedal, da ga zavaja. on je tak človek, da ko ima denar, ga porabi takoj in sploh ne razmišlja kaj bo naslednji dan, pa tudi če bo lačen.
saj bi tud tašči pomagala naredit nek finančni načrt, da se znebi dolgov, ampak je preveč trmasta, sedaj pa rine v vedno večje dolgove. celo odselila se je k prijatlu in misli, da je tam dolgovi ne bodo našli.
ne vem..... jaz še takšnih ljudi nisem srečala kot sta moja tast in tašča. tastovi starši so bili eni izmed najbogatejših ljudi v mb, onadva sta pa uspela zapravit vse v pičlih 9ih letih. tast je vsaj toliko, da naju posliša, taščine besede pa so bile vedno, da je življenje drago. prej  je poslušal taščo in ga je spravila na kant. on se mi zdi malo umsko zaostal(grdo se sliši), ker včasih ne razume najbolj logičnih stvari, zato je prej pustil tašči da fura premoženje, sedaj pa nama. ampak midva mu želiva dobro in ga ne goljufava, tako kot ga je tašča. vesel je, ker mu od penzije na koncu tudi nekaj ostane. midva sva pa tudi mirna. kaj bo pa s taščo...nimam pojma....verjetno bo na koncu vse od tasta, ker je 90% njenih dolgov dolžna njemu 

(odgovor članu nejca79)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2007 20:16:04   
lea23
evo še mojo zgodbo. midva imava svojo stanovanje, tašča pa svoje stanovanje 100 m stran ( sosedni blok ). moji starši živijo 30 km stran. da bi meni kdo delal pufe, ne hvala. 100% tujih dolgov nebi reševala.
takoj ko sva tašči povedala da pričakujeva dojenčka, je 3 tedne vsak dan k nama navalila z novimi oblekicami, ropotuljicami, dudami, lupinico oz. avtosedežem. karkoli imava v omari pripravljeno za novorojenčka, je kupila ona. midva sva edino voziček nabavila. pa mi to ni bilo všeč, niti mi še zdaj ni ušeč. ampak kaj češ. vsega imamo veliko preveč. pa še sama bom nekje v sedmeme mesecu odšla kakšne pajacke nabavit. kot bi pričakovala dvojčke user posted image
DA BI TE ČISTO NOVE OBLEKICE DAJALA V MATERINSKI DOM?!! KOT DA SVOJ DENAR ČEZ OKNO MEČEM. uredu razumem da podariš rabljena, že nošena oblačilca. nova pa veliko raje podarim najboljši prijateljici če bo do takrat že noseča, oz. šparam za njen naraščaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2007 15:17:18   
nejca79
Midva sva ta puf morala odplačati, ker je šlo za stanovanje, v katerem sva tudi midva živela, pa je bilo (trapa trapasta) napisano na taščo. In tako sva en mesec po tem, ko sem prišla s sinkom iz porodnišnice dobila odločbo za deložacijo!!!!!! - da se moramo v roku 3 tednov izseliti!!!! - tudi midva sva prej vzela na polno kredite za adaptacijo.
Po letu in pol pa sva prišla do zaključka, da gospa nobene, ampak res nobene položnice ni plačevala, od knjig ki jih je naročevala preko MK pa do ušive položnice za RTV za bogih 2000 bivših sit!!!!
Tako da sva zdaj kar tedensko pri odvetnici, ki nama piše odgovore za rubeže - da ni nič njeno in sproti plačujeva položnice ki prihajajo, od plače ostane bolj malo, sva pa vsaj njo razglasila (z zdravniškim potrdilom DR. mARUŠIČA) za neprištevno in mož je dobil od socialne potrdilo da je njen skrbnik. Tako da plačujeva zdaj obročno samo glavnice ali pa še to ne kar je že zastaralo...

Ona se ima še vedno za mestno gospo (živimo v centru LJ), oblačila dobiva pri nekih bogatih prijateljicah - rabljena in se potem nosi....dr. Marušič nama je tudi že rekel, da bo najbrž potrebna hospitalizacija, vendar ji trenutno urejava zdravstveno zavarovanje - tega namreč tudi nima - niti osnovnega od občine ne!!!! Ker je to pretežko in ker ji je nerodno imeti socialno zavarovanje!!user posted image

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2007 21:13:15   
Anonimen
Tudi moja tašča je zmaj. En tak poseben zmajček. Dobra po srcu, duši in dejanjih. Pametna pa kot hudič! Ne odvetnik, zdravnik, psihiater,...vsi skupaj ne vejo toliko kot ona.  Samo to njeno "pametovanje" mi gre na jetra...nič drugega. Ampak, ko tole berem, spoznavam, da imam vseeno najboljšo taščo na svetu.

user posted image

Potrudite se, da boste same najboljše tašče. Boljše od svojih. Samo to lahko rečem. 

(odgovor članu nejca79)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2007 19:17:02   
študentka Mici
Sem tud jaz ugotovila, da imam najboljšo taščo. Čeprov je včasih malo čudna... pa hvala bogu, da jo imam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2007 21:04:00   
bonika
Tud moja tašča ima puf, ampak ga je vzela zarad naju, da nama je pomagala kupit parcelo, svaka ji čast, se mi zdi da je malo takih, ko tole tu berem, v glavnem ona nama pomaga kolikor more, moji starši nikol ne bi vzel pufa, da bi meni dali, ma sploh mi neb nič dali tudi če bi imeli, edino stara mama je tudi ful dobra.
tašča bi nam pa res vse dala, tako da tudi če se kdaj zgodi, da bova morala midva zanjo kaj plačat, ni problema.

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

anoreksija
ziuka

Ali poznaš bolezen anoreksija?

Da (97%)

Ne (3%)

Število vseh glasov: 106

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!