Bostjan-1 -> Voziček HARTAN - model SKATER (4.10.2004 7:15:53)
|
Vse skupaj je lahko precej enostavno. Izberi si model in barvo. Nato vsem trgovinam, ki jih najdeš, da se predstavljajo na spletu, pošlji mail in jim povprašaj: - za ceno vozička, - rok dobave (če ga nimajo v trgovini, je rok pri Teutonii in Hartanu 6 tednov!), - način plačila - običajno želijo en avans, pa se raje odloči, da jim vse skupaj plačaš skupaj kar vnaprej zaradi stroška nakazila, - razloži, da si iz Slovenije in povprašaj za stroške pošiljanja, - ker so nekateri geografsko manj poučeni, se lahko dogodi, da ne bodo želeli pošiljati v Slo; v tem primeru je alternativa poštnoležeče nekje v Avstriji (Lj. najbližja pošta bi bila Ferlach - Borovlje). Izmed odgovorov se potem odloči za tistega, ki je cenovno ugoden in ne komplicira veliko. Načeloma so trgovine na severu Nemčije kar nekaj cenejše, kot na jugu, medtem ko je Avstrija precej draga. Linke trgovin, ko sem jaz kupoval voziček, ti lahko pošljem po e-mailu - javi mi svojega na bohami@mail.com. Hartan nima industrijske prodaje in se tudi nočejo nič pogovarjati. Še namig ali dva. Strošek nakazila preko Lj. banke se začne pri 1100 + stroški tuje banke, ki pa jih zveš šele potem, ko oni prejmejo nakazilo. Običajno se gibljejo okoli 600-800 sit. Nakazilo potuje 4-5 delovnih dni. Če ima trgovina odprt račun pri kateri izmed Volksbank podružnic, je smiselno plačati pri Volksbank v Lj. Celoten strošek 2000, nakazilo je drugi dan pri prejemniku. Seveda je stvar še bolj preprosta, če trgovina jemlje kreditne kartice. Meni znana najcenejša dostava je preko Deutche Post in našega Yellogistics (www.yellogistics.si), lahko pa paket potuje kakšen teden in še kakšen dan zraven, vsaj pri nas so precej počasni. Zadnji meni znani strošek iz Nemčije je bil za voziček 19€. Moja izkušnja glede garancije: kritični del sem fotografiral in sliko z opisom poslal trgovini, kjer sem voziček kupil. Nadomestni del so mi poslali brez obotavljanja. Vem, da marsikoga skrbi zaradi denarja. Tudi mene je. Ampak pri 9 tovrstnih nakupih v Nemčiji in Avstriji nisem niti enkrat imel težav. Njihova finančna disciplina je namreč neprimerno boljša kot naša. Za ostale države nimam izkušenj in zato ostajam skeptik. Vsem lep pozdrav! Boštjan
|
|
|
|