|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maj 2005
12.2.2007 13:48:46   
Lea77
Hotela sem malo poklepetati z mamicami, ki so rodile maja 05, pa nisem dobila odprte teme. Je še kje katera? Jaz sem rodila 27.5.05, punčko Tiano, ki je pravi mali vražiček.Čez dan je vsa navihana, ponoči pa nespečna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maj 2005
12.2.2007 13:51:46   
Pingvinčica
Ja mamice majčice 2005 smo bolj malo zgovorne tle gor. Nas pa je kar nekaj. Jaz sem rodila 21.05.2005 punčko Tio. Tia ni na miru niti 5 minut, skozi se mora nekaj dogajat. Je pa pravi mali srček. Kar ne morem verjeti da bomo zdaj, zdaj pihali 2 svečki. Ti si pa rodila točno na moj rok. 

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 13:52:44   
Pingvinčica
Res sem vesela da se je po dolgem času našla ena majčica in načela debato.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 18:31:08   
mammy26
Tudi mi imamo doma majčico. Rodila sem 27.5.2005, hči Tio. Tia je izredna pupa, pridna, ponoči spi, iz dneva v dan se več nauči. Rada je kamot, pusti se rada razvajati, zelo rada ima živali, s starejšima bratcom in sestrico se dobro razume.

Opažam da imamo ali enaki ali pa podobna imena. Tia, Tiana....

Lpuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2007 12:22:42   
A-N-J-A
Tud mi mamo doma majčico-21.5.05-Elo.Je pravi hudiček navita,nabrita,živahna....V vrtcu vzgojiteljica pravi da je prava veverička.Motorično zelo napredna,pa tedi zelo nepazljiva,zato mora biti mamica skoz na preži.Govori že precej,samo razume je pa ne vsakuser posted image .Prvi stavek je povedala pri 19m(Ela tud bočke "jedla")bočki-bonbončki.
Mamo 10 kg in veliki smo 88cm.
Zelo malo jemo in pijemo.Mamo tud probleme s kakanjem,ker zadržuje in sploh ne vem kaj naj še naredim,da bi ji to olajšalauser posted image .
Je tud zelo trmasta in če kaj ne doseže se dere,meče po tleh in tepe po glaviuser posted image .Kaj naj naredim?Ravno prej sva se obe jokali,jaz na enem koncu ona na drugem.Ful me izkorišča,ker zdaj,ko imam še mesec do poroda,res nimam živcev in volje da bi bila striktna.Joj jaz upam da se po porodu obe mal unesevauser posted image .
Drugač pa je zelo nežna,rada ima otroke,vrtec obožuje,ker se ji tam ful dogaja.Rada se kopa(moram jo spet kdaj peljat na  bazenuser posted image ).

Je moj cukrček,ki se rada stiska in lupčka.Pa očita tud obožujeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2007 12:52:44   
Lea77
Tudi Tiana trmari, cepeta in joče ko hoče nekaj doseči.Pri nas se najbolj obnese, da jo poskušam zamotiti...recimo začnem brati njeno knjigico sama na glas, ali se igrati z kakšno igračo...pa pride kmalu zraven in pozabi za nekaj časa.
Kdaj je prav točno povedala prvi stavek se ne spomnim, vem pa da je na posvetovalnici pri starosti 1,5 leta že povezovala 3-4 besede skupaj. Se pa spomnim prve besede (adn) in prve malo daljše besede (kokakola, avtobus). Pa eno zanimivo sklanjatev je zmislila, mama je naga, tata je pa nagen (sklepam, da je to nastalo zaradi pridna-priden)). Si pa za njo nag že, če imaš oblečene kratke rokave!?
Tudi našo ne razume vsak (še jaz ne vsega), marsikaj reče pa tudi razločno. Npr. nekaj časa sem rabila, da sem ugotovila, kaj hoče imeti, ko je govorila, da bi ona "jogen"...jogurt! Najhuje je, ko se loti praviti pesmice, ki se jih navadi pri noni...če ne poznam pesmice, nimam pojma kaj pove. jih ima pa zelo rada-kar naprej jih moraš ponavljati.
Probleme imamo pa z umivanjem zob, vsak teden si moram izmisliti novo finto (enkrat sva lovile lase po ustih z ščetko, potem je pokazala kateri zob naj umijem, potem je prišla prav tista reklama:Lahko noč umiti zobki,....zdaj sem spet na mrtvi točki in se spet kregava) Ima katera kakšno idejo? Kako pa ve rešujete to?
Kdaj so pa vaše shodile? Moja je pri 10 mesecih. Plaziti se je začela pa šele pri 9 in pol (14 dni preden je shodila).

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2007 20:35:54   
Pingvinčica
Naša Tia pa še nič kaj ne govori razen dijo, adijo, boni - bonboni, pa svoje ime. Drugače pa zna zelo dobro trmarit, sploh ko je zaspana in hoče kaj doseči pa ne more. Shodila je pri 13,5 mesecih, prve korake pa je naredila pri 10. Včeraj smo se šle prvič peljati z vlakom čisto je bila navdušena in sploh ni hotela dol. Jutri bova vajo zopet ponovili. Zelo rada hodi v vrtec, ker se tam vedno kaj novega dogaja. Nasploh ima zelo rada družbo. Ne dolgo nazaj sva imeli probleme z grizenjem sedaj pa je že boljše (trkam na les). Koliko pa vaši sončki še kaj spijo čez dan? Naša Tia čisto odvisno od 1,5 ure pa tudi do 4 ure potegne. Kaj pa najraje jeste? Pri nas so zakon makaroni. Pišite še kaj ker vas je tako lepo brat. Pozdravček Tina in Tia

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2007 13:00:16   
Avri
Pozdravljene majčice. Same bejbike ste tukaj tako da je že čas, da se še kakšen dedec pridruži. user posted image
No, naš Rok je privekal na svet 26.5.2005. Je pravi dedec, ne zanima ga kaj drugega ko žoga, ki jo že zelo spretno brca, lovi ter meče po celem stanovanju, jaz pa se jezim, ker vse podira. user posted image user posted image user posted image  Pa tudi voda mu je v veliko vselje ter čofotanje po lužah. Je pa seveda kot pravi dedec tudi zelo občutljiv in če ga okregam še dolgo mulo pase. Govori še skoraj nič, razume pa malone vse kar mu rečemo ali razložimo. Shodil je pri 12,5m. Drugače zelo rad je, nikoli nismo imeli problemov, najraje pa testenine kot ati in mami. V vrtec še ne hodi, pazi ga oma, je pa z drugimi otroci previden. Sem pa opazla, da je do punčk bolj naklonjen, brez problema jim prepusti kakšno svojo igračo, lump mali. user posted image  
Se pa pozna, da je doma, ker še ni bil nič kaj bolan, malo nahoden, edino kar ga čaka zdaj, je operacija dimeljske kile, ki mu nagaja že od rojstva. user posted image  Pa saj bo, samo da bo potem bolje.

No, to je nekaj o našem Pokecu, lepo in radi se imejte, pa pridno bodite.

Lep pozdravček od Roka in njegove mami.

Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2007 12:03:21   
Lea77
Ste peljali svoje kaj v maškare? Kako so se obnašali?
Mi smo šli v Cerknico in je bila Tiana vsa navdušena nad maškarami, razen nad butalci (ko jih je zagledala se je obrnila kar proč in v jok...še zdaj razlaga "velike glave-bala". Najbolj so ji bili všeč pa kurenti in žabe. Ko jih je zagledala je začela: "Nana boža tole...(sama sebi pravi Nana...sem jo že vrgla na finto, da je rekla Tiana, tako da vem da upa, samo noče). Pa z avtobusom ji je bilo všeč se peljat. Ko smo se peljali v Cerknico je zmislila eno smešno.Prvo je rekla "veeelik hrib", "mama koza gore", "Nana boža mamo kozo". Zadnje čase ima same hecne domislice. (mamo kozo je pobrala iz knjigice Volk in sedem kozličkov, ki je čudežno izginila in zdaj govori kar naprej o mami kozi. Eno knjigico je dala že papat psu, tako da kdo ve).
Aja, namaškarali smo jo pa v miško. Če si jo vprašal kje ima rep je pogledala pod noge. Njena sestrična se pa ni hotela namaškarati (3 leta stara) in je rekla, da nesejo s sabo-v torbi?!

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2007 21:43:33   
dadyka
Pozdrav še od mene,

naš Jan je pokukal na svet ravno v petek, 13. majauser posted image  2005 v Slovenj Gradcu. Zdaj je že pravi pobalin, ki že veliko čveka in pozna že kar nekaj pesmic. Se pa tako zelo rad pocartla pri mamiciuser posted image . Ponoči jo prišiba iz svoje sobe naravnost v spalnico. Aja, pa duda je vedno bolj dobrauser posted image

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2007 13:30:56   
Majabo
Tudi naš Anže 13.maja user posted image

(odgovor članu dadyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2007 13:47:43   
Lea77
Tiana ni nikoli marala dude. Če zdaj vidi kakšnega otroka z njo takoj reče: dudo proč. Tudi po steklenici ji nismo mogli dati piti, ker ji ni bila všeč sploh nobena duda, dokler nismo odkrili ene iz popolnoma trde plastike. Zdaj pa pije mleko tudi iz take steklenice z mehko dudo.
Naši so tudi všeč pesmice in jih zelo rada pove.
Zanima me kako vaši malčki spijo ponoči...pri nas samo enkrat na teden ali več tednov spi celo noč, drugače se kar naprej zbuja.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.5.2007 9:52:08   
Pingvinčica
Pa je prišel nas mesec maj kar ne morem verjeti da bomo pihali že dve svečki. Naša Tia pa ponoči zelo lepo spi. Nismo imeli lahko rečem nikoli problemov. Kako ste kaj preživeli prvomajske praznike? Mi smo bili 2 dni na morju in Tia je uživala smo jo komaj spravili stran od vode. 

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.5.2007 14:18:58   
Lea77
Ja še malo pa bomo stari 2 leti.kako je šlo hitro. Mi smo šli samo malo hodit za prvomajske, samo itak ko zagleda kamnje je ne spraviš več drugam. Smo pa šli to nedeljo na morje in ko ga je zagledala iz avta je bila njena izjava:"Tata hitro ustavi,Nana malo čof v vodo"....ko smo prišli do vode je bilo tam spet kamnje...

< Sporočilo je popravil Lea77 -- 15.5.2007 14:22:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2007 22:25:05   
arabela*
pozdrav še od mene.Tud mi imamo punčico Anejo,ki se je rodila 9. maja.govori že vse,pridno je,po večino čokoladouser posted image ,pridna,ampak trmasta(taprava bikica)

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2007 13:19:47   
A-N-J-A
Madonca smo zgovorneuser posted image .
Naša Ela zdaj že lahko rečem kar tekoče govori,včasih pade tud kakšna picku mater in pol jo vprašam kje je to besedo slišala,pa reče oči reče PMuser posted image
Naredi tudi preval,sonožno preskakuje ovire,skače s pol meterskih stopnicuser posted image ,v bazenček skoči kar na glavo,al pa na rit...
Zapoje tudi par pesmic,samo kakšne besede vmes spusti.
Jemo še vedno malo,ampak počasi večamo jedilnik.
Ima 11kg in 80cm(3m bratec ima pa 8 kguser posted image )
Pred tremi meseci je dobila bratca in smo imeli mal krize,ampak počasi pozablja,da je bila enkrat edinkauser posted image .
Drugače pa ponoči spi in je vedno bolj prebrisana in priliznjena,sploh očita vrti okol mezinčka.
Aja pa ravno te dni smo začel pleničke stran dajat in nam kar gre,še ni blo nesreče(trkam).

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.7.2007 23:20:26   
Pingvinčica
ja majčice 2005 smo pa menda ene izmed bolj zgovornih tle goruser posted image user posted image user posted image user posted image . Naša Tia že tudi kar nekaj čveka. Navdušena nad vodo in komaj čakam da gremo z babico in dedijem na morje. Velika je 90 cm, težka pa nekaj čez 13 kg. Začela nam ga je pa nekaj sračkat z spanjem. Popoldne ne bi več, ampak ko zaspi pa spi sigurno 2 uri (tako da ji očitno manjka), zvečer se je pa razvadila, ker ni bilo problema it sam spat, zdej pa bi rada da hodimo skupaj. In gospodična bi spala pri nama. Je tudi prava prebrisanka, včasih kar ne morem verjet od kod ji zamisli. Ja pa otroke obožuje.
Lep pozdravček vsem majčicam in upam da se bomo kaj več tipkale.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2007 8:10:09   
ziva_
lep pozdrav!
je bla nekje nasa tema majcice 2005, pa zgleda da tako dolgo nismo pisale... user posted image
se moramo malo popravit. no, jaz pa imam malo Evo, rojeno 31.05.2005.smo ze brez plenic (od zacetka poletja), imamo pa se dudo (sicer samo ponoci, ko gremo spat). Eva ogroooomno govori in obozuje ustvarjalne delavnice.tako da skoraj vsak dan kaj ustvarjame. rada pomaga pri hisnih opravilih (kdo pa ne, pri tej starosti user posted image ).
v vrtec tudi rada hodi... glih danes zjutraj se zbudi in rece mama, greme v vrtec, hitro, mudi se mi user posted image je ocitno bla s kom zmenjena user posted image
drugace je zdrava... ne spomnim se kdaj sma na zadnje ble pri zdravnik, najbrz na sistematskem. hvala bogu.
je vse in se vec... velika pa je priblizno 84 cm, tezka pa 13 kg, tak da je drobcena bolj kot ne...

Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2007 21:57:45   
Lea77
Pozdravček,

Tiana je tudi suha čez dan (ponoči še ne) od julija dalje.Dude sploh ni marala že od vsega začetka in očitno je tudi njen bratec (3 mesece star) noče, raje sesa palec.Velika je pa 91 cm in težka 15 kg,tko da mi smo kar veliki (po tatu).V vrtec še ne hodi.Jo bomo dali naslednje leto.Zaenkrat se še carta pri noni.Govori pa zelo veliko.Zej je začela še na veliko spraševati in ponavljati,kot papagaj.

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.10.2007 19:00:12   
ziva_
joj, pri nas se tudi ze sprasuje za vsako stvar, za vsako tablo ob cesti(ko smo na sprehodu). kaj je to? kaj pise tu? user posted image papagaj pa itak... vcasih me prav preseneti... nekaj gledam na mobitel, pa mi rece "pises mesič, mama?" skoraj me je kap :)
ko grem iz vrtca zvem vse... kje je kdo bil umazan, kdo se je po toboganu vozil... kdo je jokal ...
pa te nalepke... to je prava obsedenost ze... samo da se lepi, cicido, pikapolonica... samo da se lepi :)

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.10.2007 21:18:07   
tejč
Živjo,
pokorno javljam, da imamo mi tudi (še) enga bikca (6.5.2005) Ajšo-živahna, prikupna, radovedna in simpatična. V vrtcu ima resnega fanta.user posted image
Moramo pa res malo pokramljat, vsaj zdaj, če že tisto leto nismo bile najbolj zgovorne.
Maja 2007 (na moj rojstni dan 19.) pa je Ajša dobila sestrico MAŠO. Strašno jo ima rada.

lp vsem majskimuser posted image

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.10.2007 15:58:44   
Lea77
Ni bila nič ljubosumna na mlajšo sestrico?
Pri nas smo imeli kar nekaj časa težave,ker ga je kar udarla.Verjetno smo prvič preveč burno reagirali in je vidla,da s tem zbuja pozornost in je potem nadaljevala s tem.Zdaj se je ustavla in bi ga samo ljubčkala in stiskala (prvih 14 dni je bilo tudi tako,potem sta prišla tašča in tast z dopusta in ni vedla kaj bi se spomnila in ga je udarla...potem je bilo 2 mesca grozljivka).Pa smo probali vse živo,kregat,lepo povedat, kaznovat,...in ni nič pomagalo,kar naprej si moral paziti,ker ga je božala in potem kar naenkrat udarla.
Ko sem prišla z bolnice je pa mene mlatila.Zgleda,da ko je ljubosumna pokaže na tak način,samo meni to ni sprejemnljivo,ker sem strogo proti nasilju.Ne vem od kod je sploh lahko to dobila,ker jo nikoli ni noben udaril.

No, v glavnem upam,da je zdaj tega konec,ker je že 14 dni pridna.Zdaj hoče,da pestujem oba,vsakega na svojem kolenu,se pogovarja z njim,ga objema,...samo še vedno sem vsa na trnih ko je blizu,da se ne spomne spet kakšne.

še eno smešno povem...Zadnje čase se je spomnila,da je vse njeno (moja mama,moja nona, moja roka,...) in smo bli v lekarni z mojo mamo,jaz sem stala v vrsti,Tiana je pa tekala od mene do none in govorila:Moja mama,Moja nona.Medtem ko je bla pri Moja nona se je vrsta premaknila naprej in na moje mesto je prišla druga ženska,Tiana pa jo je objela in rekla:Moja mama.Ko je ugotovila,da je falila je vsa šokirana prišla k meni in stala kot pribita zraven.

Lep pozdrav vsem...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.10.2007 23:15:27   
Pingvinčica
Vidim, da ste se malo razpisale. Pa še vedno nismo niti 1.stran napolnileuser posted image . Kar nekaj majčic 2005 vas je tu, ki ste postale že 2. mamice. Pri nas pričakujemo novega družinskega člana spomladi. Zaenkrat je Tia navdušena, me pa kar malo skrbi kako bo, ko bo dojenček prišel iz trebuščka. Z čim se pa radi igrajo vaši? Tia obožuje dojenčke, kocke, sestavljanke in seveda vsa gospodinjska opravila. Razpišite se malo, da bo kaj več za brat.

(odgovor članu Lea77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.10.2007 0:05:34   
tejč
Jah, vedno šele zvečer priromam na tole stran...TAko da...ura ni več prava za nakladanje, samo na hitro: tudi Ajša obožuje dojenčke, metlo(!) in vsa gospodinjska opravila, sestavljanke, Nodija, vodene barvice, striženje s škarjami...
MAla Maša pa je ravno danes dobila prva dva zobka.user posted image

Pingvinčica, kar pogumno.Tudi mene je skrbelo. Prvih 14 dni je bilo za crknit.user posted image  Norela je, ko je videla, da se mala doji. Zdaj pa sta že pravi zaveznici. Zadnjič sem tavelki kupila škornje in je rekla: "Kje so pa za Mašo?" Prav pohvalila sem jo.

No, nikoli je pa ni tepla, to pa res ne. AMpak otroci različno reagirajo, tega ne moreš izbirat....

Napište še kaj...

Neposredna povezava do sporočila: 24
26.10.2007 13:19:02   
tejč
Pa res niste najbolj zgovorne.
Če bi bilo v živo kaj bolje, se lahko dobimo, organiziramo eno lušno srečanje nekje na lepem in pokramljamo raje takrat. KAj pravite?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

milo za intimno nego
zeljka m

Katero milo za intimno nego uporabljate ?

nivea (15%)

hygieia (8%)

chily (14%)

lactacid femina (17%)

nobeno od naštetih (23%)

jih sploh ne uporabljam (24%)

Število vseh glasov: 330

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!