zelenjava (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> zelenjava (12.2.2007 13:05:04)

katero zelenjavo imate najraje in katero največkrat kuhate oz pripravite? A jo imate vsak dan na jedilniku??
Mi dva sva totalna antizelenjavarja in antisadjarja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Odkar pa sva se preselila, pa sva zaradi klime tud mal spremenila prehrano in jeva mal več zelenjave, ampak mam občutek, da še vedno premalo in premalo raznovrstno.

CUKRČEK -> RE: zelenjava (12.2.2007 13:09:06)

Moj mož ne je zelenjave, tako da jo jaz kuham le zase in za hčer, ki pa na srečo obožuje zelenjavo. Doma imamo vrt in poleti nasejem fuul stročjega fižola, tako da ga imam res za skoraj celo zimo. Prav tako pridelam bučke , ki jih tudi narežem na kockice in dam v skrinjo za omake. Pridelam pa še por, korenje, cvetačo(ta bolj slabo porata, zato jo čez zimo še dokupujem)... v bistvu jemo res skoraj samo domačo zelenjavo. Jo pa imam skoraj vsak dan na jedilniku. solate pa ne jem, ker ne maram okisanih zadev. Torej jem le kuhano oz. na pari obdelano zelejavo.

Grah in koruzo pa kupim zamrznjeno.....druge kupljene zamrznjene zelenjave ne maram.

Sadja pa tudi precej pojem....v bistvu dopoldne jem samo sadje, ne zajtrkujem drugega. Je pa s sadjem tako, da jabolka, kivi, hruške pridela doma tast in to je res ful dobro sadje....se po okusu res ne da primerjat s kupljenim. Hvala ti taste moje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] naj ti ostane v navadi to oskrbovanje s sadjem

nuala -> RE: zelenjava (12.2.2007 13:09:34)

Najraje imamo brokoli. In ga kar naprej kuhamo, ter zabelimo z olivnim oljem ali maslom. Včasih pride zraven še koruza, včasih ga naredimo v smetanovi omaki ali zapečenega ( kot narastek ).

Enkrat sem nekje brala, da če nimaš posebno rad zelenjave ali če ne ješ pestro ali nimaš veliko časa - jej brokoli, ker je to "najboljša zelenjava". pa še otroka ga obožujeta.

Anonimen -> RE: zelenjava (12.2.2007 13:15:21)

Ni zelenjave,ki jo midva nebi jedla.Res pa da jo ne kupujeva,ampak pridelava sama.
Največ kuhava zelenjavne juhe,stročji fižol(musake iz fižola mnjam).Jeva ogromno kislega zelja in repe,doma kisane.V glavnem vsak dan je na jedilniku zelenjava.

Stran: [1]