OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Aly -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 18:56:45)

Lep pozdrav vsem :rozica:

zanimivo kako nam niha razpoloženje te zadnje dni ali ne ? Name imajo velik vpliv tudi ti pregledi....prejšnje dni sem bila zaskrbljena zaradi domnevne gestoze, danes pa prav srečna v veselem pričakovanju 9nebesa:duda:9nebesa . Namreč gremo že proti koncu....... ..vendar se je danes na podrobnem pregledu (CTG, urin, kri, pritisk, pregled pretokov na UZ....) izkazalo, da z gestozo ni tako hudo (urin v redu, pritisk v povprečju 130/80, otekanje zmerno..), in da se bo naš sonček verjetno sam odločil, kdaj bo prišel na ta svet..... Sicer pa se tudi že sam napoveduje - glavica je že precej nizko, otroček je baje zrel (okrog 3 kg) in "pripravljen", posteljica še tudi ni stara, Ctg pa je zaznal danes precej popadkov in tudi sama jih čutim kot zbadanje pri menstruaciji in kot "oklep" preko spodnjega dela trebuščka nazaj preko ledvic..... Sedaj operiramo le še s PDP 10. 10. (na seznamu imamo 17.10.), potemtakem smo stopili že v 38. teden.....

Doma prav zaljubljeno strmim v pripravljeno posteljico, ki stoji ob najini postelji v spalnici, in jo vsak čas malo zazibam..... :)-:)-:)- . Ali ni lepo to pričakovanje :angel::angel:9nebesa9nebesa ....

Napišite kako ste kaj :angel:

LP :rozica: Aly

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.9.2004 19:31:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Miško -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 19:37:58)

Hi

yes, D day se veselo bliža. Jaz se bom šele sedaj začela ukvarjati s predporodnimi pripravami, ker sem - malo se pač moram pohvaliti - danes uspešno zagovarjala magisterij. Od danes naprej je moja edina zaposlitev priprava kuferčka za v porodnišnico in čakanje, da me začne kaj ščipat. Pa seveda čekiranje ringaraje. Zaenkrat ni še nič, pregled imam spet v sredo, :duda: je živahen kot hrček, jaz pa se tudi dobro počutim. Samo noge mi nekoliko otekajo, vendar imam pritisk O.K. Edino, kar me malo muči je privajanje na to, da ne hodim več v službo. Sem bila pač navajena, da večji del dneva preživim precej intenzivno, sedaj pa kar naenkrat nekakšna praznina. Pa še moj :love: je zaradi službe septembra več ali manj odsoten - jaz pa v devetem mesecu in na porodniškem - hja, pri timingu sva se pač malo uštela. Ampak važno je, da brcko veselo rogovili po mojem trebuščku.

Malo me že sicer daje strah, pa ne toliko pred porodom, kot pred tem, da bo z :duda: vse v redu. Kako uspete kaj kontrolirati te strahove?

Lp

Miško&:duda:

žorž -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 19:46:00)

Jaz sem sicer rezervirana za konec oktobra, ampak bliža se bliskovito!

Miško, čestitam za magisterij :bravo::bravo::bravo: Frajerka si! No, jaz sem šele pri diplomi, ki jo moram še popravit, potem pa bo ...
Počasi bom začela pripravljat stvari za dete; je skoraj vse na kupu, samo še nič oprano ali montirano (razen posteljice, ki je sestavljena, ampak not je pa polno vreč z izposojenimi oblekicami).

Detece pa veselo brca, tako da kakšne črne misli kar ignoriram, samega poroda me pa ni strah. Otrok mora priti vem! Sicer pa me je včeraj fajn zaštihalo v križu. Danes je že bolje; se mi zdi, da je današnja dekompresija malo pomagala, pa hoja + počitek. Saj ne vem ... včasih imam občutek, da je vseeno, kaj naredim, telo bo delalo po svoje.

Uživajte!

niki5 -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 19:48:37)

Začela sem pripravljati torbo, ponavljam vaje za dihanje 8), v petek imam še neprijetni opravek in sicer zobozdravnika :(, naslednji teden bi šla rada še k frizerju, da se bom bolje počutila 9nebesa, potem pa lahko prikuka naš mali ven :duda:

Krče imam sedaj proti večeru že kar močne, ampak se na srečo še umirijo :)

Ravno danes sem zlagala oblekice za dojenčka 9nebesa in sedaj ko je še tako lepo vreme bi bilo prav luštno, da bi ga že imela, ampak bom še zdržala :)
Ta teden gre še dragi na službeno potovanje, tako da otroček :duda: naj še kar počaka v trebuščku, ker ne bi rada sama rodila :(

Sem pa v 37 tednu :sloncek:

niki5 -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 19:51:13)

Miško,
mene tudi včasih (sedaj proti koncu vedno bolj) zaskrbi za :duda: in v takem primeru hitro preusmerim misli na nekaj pozitivnega, lepega.

Vse bo vredu!! Boš videla :bravo:

brbra -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 20:22:52)

Joj drage moje pa kam je šlo teh 9 mesecev. No ja zgleda da bomo mi odprli sezono oktoberčic- vsaj po PDP-ju ,ki je 1.10.
V resnici ne kaže nič na to, da se bo naše dete sprevilo ven pred Božičem razen občasnega otrjevanja trebuha . Slabe misli - ko se pojavijo jih sam odžene ko začne rebra porivat skoraj da do mojega grla tako, da je to še najbolj moteče pa en živec v hrbtu se mi je ukočil in me ful zbada ob hrbtenici. Pa ne pomaga niti masaža, ker se mali začne takoj raztezat.
Paranoja me malo daje ampak sploh ne zaradi poroda ampak ker ne bom imela več trebuha za se pogovarjat zvečer pred televizijo z njim. Moj pravi, da bo to prvi govoreči otrok že ob rojstvu :duda:'), če pa je takoo razumen '9nebesa')
Treba bo skoristit še to kar nam je ostalo, ker zdaj pa res ne vemo kdaj bo- pa saj bo potem še vse bolj pestro.

Pobožajte jih :sloncek:')
lp brbra in razgrajač

filipinka -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 20:40:42)

Sicer nisem oktobrčica, imam pa še samo 4 dni do PDP (24.9.). Tudi jaz ne morem verjeti, kam je odšlo teh 9 mesecev, da bom v kratkem cartala SVOJEGA otroka. 9nebesa Ne vprašajte kako že čakam! Danes sem bila na zadnjem pregledu pri svojem G in mi je povedal, da je vse O.K. in da je mater. vrat še poplnoma zaprt. Očitno bo res okrog polne lune, to je 28.9. , tudi oktobrčice mate možnost, da vam polna luna že prinese vaše dojenčke, le pripravite se!
V glavnem, čakajmo in maksimalno uživajmo!
V. in :duda:

Annny -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (20.9.2004 20:48:06)

Ja, tole o polni luni sem pa doma slišala že vsaj trikrat:) Tudi jaz že komi komi čakam:bravo:

Pikca -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 7:05:38)

Tudi jaz sem še septembrka (PDP 27.9.), danes ponoči me je začelo sicer nekaj zvijati, ampak se mi zdi, da so to šele "priprave" in še ne bo čist takoj (tudi CTG včeraj ni pokazal še nič konkretnega). Vseeno grem zdaj hitro še zadnjega pajacka oprat :) Dobro, da se bliža polna luna ;), torej še max. 1 teden :bravo:

LP, Pikca

Tejči -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 12:23:05)

Ojla oktoberčice:)-

Tudi jaz sem ena izmed vas, ki že nestrpno pričakuje :duda: Rok imam 20.10., ampak mi vsi pravijo da bo dete prej privekalo na svet. Saj, po eni strani si to želim, po drugi pa si mislim, naj še le bo notri na varnem in še malo zraste. Kaj pa ve si želite prej roditi-pa koliko? Meni bi kakšen teden prej čisto zadostoval;)

MIŠKO- :bravo:ČESTITAM:bravo: za magisterij! Jaz pa se še kar naprej na faxu mantram:ups:

Naj se še malo potožim: imam ginekologinjo, ki ji je očitno vseeno za nas nosečke-danes bi morala imeti pregled, pa gospe ni-pa ne samo to-ni je do 15.10.:( UZ sem imela nazadnje v 22.tednu, drugače mi pa preveri samo urin, pritisk in nič druga. Sem sicer šla na en UZ samoplačniško, ampak sem prav jezna na njo. Zaj so me naročili na pregled v sredo-k eni spet čisto tretji ginekologinji, ki je baje malo smotana:( Upam vsaj na to, da mi bo naredila UZ in CTG. Kdaj ste ve imele prvi CTG-v katerem tednu?(če ste ga že imele?) Razmišljala sem že, da bi menjala gin., pa se mi zdi malo noro to nardit slab mesec pred PDP-kaj ve mislite-nasvet prosim:zmeden: Po porodu jo vsekakor menjam, če ne prej! Ja, pa še to vam moram povedat: prejšnji teden sem šla po recept za sirup (železo), ker mi ga je zmanjkalo in sem nanj čakala dobre 4URE!! Kljub temu, da sem se bunla, pa vsakih 15 minut trkala,... za znoret je toto naše zdravstvo!! OK-ne bom več nakladala, nima smisla.

Pa da še povem nekaj dobrih stvari: sobica za :duda: je pripravljena, cotke pravkar peremo in likamo, hm..kmalu si moram še torbo za porodnišnico pripravit, pol pa še res samo na bebiko čakamo:love::love::love: Aja, pri frizeru sem že tudi bila, tak da se me bebika ne bi vstrašla, ko bo ven pokukala:)-

Ja, ja saj že grem..pa pardon, ker sem vam tolk napisala!

Pobožajte bušije, kaj hitro jih ne bo več:)-

LP, Tea&:duda:

Annny -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 15:29:44)

Tejči, to je pa res zoprno! Ja, kako to, da nisi imela tako dolgo nobenega UZja??:zmeden:
Jaz sem do 35. tedna imela 4 UZje (in to nobenega samoplačniško, temveč vse pri svojem G).
V torek imam pa spet UZ in tako na vsakem nadaljnem pregledu. Zdaj pride najbrž na vrsto tudi CTG, saj ga baje začnejo delati okrog 36. tedna (če je kaj narobe, pa že prej). No, hodim pa h G na Jesenice.
Jaz bi na tvojem mestu zamenjala G - le kaj se gre?:zmeden: Čisto prav je, da se buniš- tudi jaz bi se! Enkrat so me pustili čakati, pa sem jim lepo povedala, da je moj čas dragocen, da imajo nosečnice pri G prednost in da ne morem sedeti pri miru 3 ure, da me bodo blagovolili vzeti na pregled- sploh pa ne, če sem NAROČENA ob določeni uri! GRRR:hudicek:
No, v jes. bolnišnici tudi npr. jemlje kri ena sestra, ki o tem nima pojma...Nikoli, kadar sem dala kri, se mi ni poznalo več kot majhna pikica, zdaj pa sem po njenem štorastem jemanju krvi vedno še 14 DNI čisto podpluta, kot kakšen narkič :(:zmeden: No, naslednjič ji že ne bom dovolila šariti po moji roki! Sem kar malo huda, ko pomislim...

Joj, da bi bilo čimprej mimo:)

Tejči -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 18:05:56)

Uh Annny..dolga zgodba..pa da jo malo skrajšam: v 22.tednu sem imela morfološki UZ-vse je bilo vredu, le lega ne (saj to je normalno). Na naslednjih pregledih me je samo običajno pregledala (večinoma nadomestna G, ker moje ni bilo). Potem sem želela UZ, pa se je samo smejala; na naslednjem pregledu sem ji spet rekla za UZ, pa je rekla, da brezveze; tretjič spet isto, pa je rekla, da ni potrebe, ker je že z glavico navzdol obrnjena. Pol pa sem bila že tak razočarana in sem šla na samoplačniški UZ in mi ni niti malo žal! V glavnem: SLOVENSKO ZDRAVSTVO JE V K....!!!

Saj, jaz si tudi želim da bo čimprej mimo-to pa samo zaradi smotanih dohtarov!

Pa LP:sloncek:

Annny -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 22:42:34)

Tejči, jaz sem imela morfološki UZ v 21 t, potem pa naslednjega šele v 32 t...to je najbrž povsod bolj ali manj enako. V vmesnem času je pa G samo otipal lego.

Prav je, da si šla na samoplačniški UZ- zdaj si vsaj pomirjena. Po drugi strani pa to ni prav, saj vendar plačuješ zdravstveno zavarovanje in ti načeloma ne bi bilo treba hoditi drugam:zmeden:- že iz principa.

Ginekolog naj bi bil nekdo, ki mu lahko max zaupaš- če ne čutiš tako, potem ga raje zamenjaj...že za boljši filing. Je pa to zoprno ob koncu nosečnosti- kup nepotrebnih skrbi.
Upam, da se bo vse fajn uredilo!!
Lepo bodi9nebesa

Aly -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (21.9.2004 23:24:48)

Tejči,

tudi jaz nimam dobrih izkušenj z ginekologi, sicer iz drugih razlogov..... Namreč moja ginekologinja, ki je sicer zelo fajn, je v četrtem mesecu moje nosečnosti, prav tako odšla na bolniško pred nastopom porodniške.... In potem sem vedno naletela na drugega ginekologa :hudicek: - si lahko misliš, kako sem bila obravnavana.....vedno znova vsakemu vse govoriti, poleg tega je imel vsak svoje nazore in do UZ tudi nisem več prišla....:( . Sicer so drugi problemi doprinesli k temu, da sem pristala na opazovanju v porodnišnici MB tri dni in takrat so mi naredili 2x UZ in večkrat CTG..... Sedaj na koncu, ko sem bila noseča polnih 36. tednov pa so me naročili čez dobre tri tedne - si lahko misliš :hudicek: . Sem rekla, da bom prej rodila, saj mi tudi ni bil popravljen PDP, čeprav je že od začetka kazalo, da je otroček 1 teden starejši...... Kljub vsemu sama o uradni zamenjavi ginekologsa nisem razmišljala, saj je moja gin. super in iz objektivnih ralogov odsotna ...... sem pa šla samoplačniško k drugemu gin...... in situacija je tako nanesla, da se je ta gin. zame zelo zavzel, zato bom te zadnje dni ostala kar v njegovi oskrbi.....no zaradi njega pa bom verjetno tudi menjala porodnišnico...... V ponedeljek so mi namreč zaradi gestoze naredili zares podrobne preiskave in ponovno naročili čez teden dni :) .

Sicer je kruto, da plačujemo preglede poleg urejenega zdravstvenega zavarovanja, vendar je pa res težko tik pred porodom menjati ginekologa.... sicer pa mi vse te preglede "preko njega" opravljajo v porodnišnici brezplačno...

Lahko noč :rozica: Aly

Tejči -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (22.9.2004 20:03:16)

Škoda, da nam ti ginekologi pokvarijo drugače prav prijetno nosečnost (vsaj meni). Danes imam na zalogi čisto novo zgodbico (še svežo): sem imela pregled pri drugi G..naročena ob 8.00, na vrsto prišla ob 10.00, potem pa sem še čakala na UZ in CTG in sem bila fertik ob 13.00..torej čakanje, čakanje, čakanje...:( Ko sem dala vse to skozi, mi je CTG kazal popadke in niso vedeli kaj narediti z menoj..(zanimivost: sprva mi sploh niso mislili naredit CTG-ja) ali me poslati v bolnico, ali domov:zmeden: Po posvetovanju večih G, so me poslali domov in jutri sem spet naročena na CTG..upam samo da ne bom rabla spet prebit 5 ur v zdravstvenem domu:zmeden:, ker če ne bom tak od čakanja rodila. Upam, da še ne bo tako hitro kot kaže, ker še imam 4 tedne do roka. Zdaj imam strogo počivanje (zame kriza!), pa piti moram magnesol.
Nič punce-grem ležat, ker se mi buši spet fejst napenja:zmeden:

LP, Tea&:duda:

Ezi -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (23.9.2004 0:07:52)

Vsem, vsem, vsem ... želim čimprej, čimlepšo in tembolj prijetno izkušnjo ... in čudovit konec oktobra , november in vse nadaljne mesece s svojimi :duda:
9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa

Cmoka vsem :rozica:

Annny -> OKTOBRČICE - gremo srečnemu dogodku naproti (23.9.2004 1:05:23)

Hvala, Ezi 9nebesa:)

Stran: [1]