|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 15:07:49   
Pikabu
Naša Ema pridno spančka in upam, da bom sedaj imela nekaj časa, da še jaz dodam k vsem zgodbam še svojo izkušnjo.

Mogoče se bo katera spomnila, da se nisem mogla odločiti ali bi vzela EA ali ne, pa tudi en teden pred rokom me je zajela strašna panika, da nisem sposobna roditi in da jaz tega ne bom zmogla. Rodila sem brez EA, ni mi žal, čeprav verjetno pri drugem porodu bom. Panika je pa tudi popolnoma izginila, ko se je vse začelo.

Rok sem imela 13. 9. in na ta dan napovedan tudi pregled, za katerega sem upala, da ne bom šla, ker sem se vedno bala, da bo G rekla, da naj ostanem in da grem kar rodit.

Dva dni pred rokom (sobota) mi je šel slavni čepek, čeprav nisem bila čisto prepričana, če je to to, vendar se nisem dosti obremenjevala, ker se ni nič dogajalo. Trebuh mi ni otrdeval, odprta nisem bila, skratka nobenega znaka, da bomo kaj kmalu rodili.

En dan pred rokom (nedelja) sem se nekoliko slabše počutila, spala sem veliko, bila utrujena, bila pa sem tudi sredi branja ene knjige in sem si zadala, da jo preberem preden grem naslednji dan na pregled. Tako sem brala in brala in okrog enih ponoči sem imela še tri strani do konca, ko sem začutila rahlo bolečino v spodnjem delu trebuha. Ta bolečina se je še nekajkrat pojavila, a ni bila nič posebnega. Ravno, ko sem hotela odložiti knjigo, sem začutila, da mi je v spodnjem delu trebuha nekaj počilo, kot en mehurček in kmalu se mi je vlilo nekaj vode. Takoj sem zbudila moža in povedala, da mi je steklo nekaj vode, vendar je ni bilo veliko, zato sva čakala. Voda se je na vsake toliko časa še vlila, ko sem vstala iz postelje, se je pa vedno več. Klicala sem v porodnišnico, če naj kar prideva, voda mi ni naenkrat odtekla ampak v večih delih. Babica je rekla, naj prideva. Pa je šlo zares. Doma me je še malo skrbelo, predvsem to, če sem vse vzela, ko sem bila pa enkrat v porodnišnici, me je ves strah minil in super sem se počutila. Bila sem nasmejana in srečna in sem komaj čakala, da se začne dogajati kaj bolj konkretnega. Babica me je priklopila na CTG, obrila in policala zdravnika in dežuren je bil ravno Tratnjek. Popadkov nisem imela, odprata sem bila le za dober centimeter in pol in G je odobril, da me kar priklopijo na umetne popadke. Babica je naredila klistir in ko sem se dobro izpraznila, sem šla v porodno sobo. Popadki so kar hitro prijeli, vendar so mi jih dodajali zelo počasi postopno, tako da so res postopno postajali pogostejši in močnejši. Pri vsakem sem si rekla, če bodo takole močni, bom zdržala. No, pa je prišel tudi trenutek, ko so postali zelo močni in je bilo vse težje zdržati. Ob hitrem dihanju mi je tudi postalo zelo slabo, tako da sem kar težko dihala. Proti bolečinam sem dobila samo buskopan, ki pa za moje pojme ni nič prijel. Sem se pa ob teh močnih popadkih zelo hitro odpirala, tako da je tudi babica rekla, da bomo prej rodili, kot je sprva mislila. Zadnji dve uri sta bili kar hudi in vse pohvale gredo predvsem možu, ki mi je stal ob strani, me spodbujal, masiral, dihal z mano in se zelo trudil, da bi mi olajšal bolečine. Ko je prišel čas potiskanja, se mi je pa kar ustavilo. Glavica se je že videla, a nisem znala pritiskati in se Ema ni nikamor premaknila. Babica in kasneje še zdravnica so pritiskale na trebuh, pa tudi ni šlo. Mene je bolelo predvsem v križu in to tako hudo, kot da mi je hoteli raztrati. Zaradi teh bolečin sem postala čisto trda in med popadkom nisem mogla pritisniti, pa samo želela sem si, da bi bilo čim prej konec. Imela sem to srečo, da je bila ob koncu poroda pristona tudi moja G in sem se zaradi tega kar bolje počutila in ona se je potem odločila, da bodo naredili vakum. Me je bilo strah za otročka, po drugi strani sem pa to čutila kot veliko olajšanje. Tako je bila Ema zelo hitro zunaj. Potem je kasneje rekla babica, da bi v vsakem primeru rodila z vakumom, ker je Ema že imela na glavici rahlo zateklino in ne bi šlo skozi. Tako senje nekao pošestih urah, ob 11.45, točno pred enim tednom rodila EMA.

Ampak, ko je bila Ema enkrat na moje trebuhu, bolečine ni bilo več. To je bil pa res en prekrasen, neverjeten občutek.

Bila sem tudi prerezana, tako da je potem sledilo še šivanje, bilo je zoprno, a se je dalo prenesti še to, potem sem kočno dobila svojo punčko, umito in oblečeno in sva se prvič podojili. Mala je takoj zagrabila in odlično sesala. Najbolj me je motilo, ker so ta čas še vsi hodilo okoli nas, jaz sem si najbolj želela, da našo družinico pustijo pri miru, da bi lahko samo mi trije uživali v teh prvih skupnih trenutkih.

V bolnici sva ostali 6 dni, saj je Ema dobila še rumenico in je morala pod lučko, zdaj smo pa srečni doma in neizmerno uživamo. Res je lepo in jaz se je kar ne moram nagledati. Ves čas bi jo opazovala, tako lepa je.

Malo sem se razpisala, če na kratko povzamem, bilo je hudo, a se je splačalo za tako krasno punčko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 15:24:33   
Seven*
Cestitke! Tudi jaz sem rodila z Vakuumom. Nic strasnega. :) V kateri porodnisnici si pa rodila?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 17:10:09   
Jančika_
Čestitke tudi od mene in Vasje!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 18:10:35   
Tejči
Zanimive so tele zgodbe-predvsem zan as, ko nas to še čaka!

Vse čestitke:bravo:

Tea&:duda:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 19:14:04   
Pupica
Čestitkemamica!:rozica:
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
ob tem sem srečna da sem rodila z epiduralno, ko berem mi gredo ob tvoji bolečini kar malo lasje pokonci:ups:

Čimveč crkljanja in lepih trenutkov z novo štručko vama želim!

pupica+:miska:Tia

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Moja porodna izkušnja
20.9.2004 20:21:24   
filipinka
:bravo:Čestitke!:bravo: Meni se pa po opisu sodeč zdi, da si imela lep porod. Tudi jaz si želim, da bi se kmalu sprožil...še 4 dni!9nebesa
V. in :duda:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Moja porodna izkušnja
21.9.2004 0:44:59   
nikitta
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Moja porodna izkušnja
21.9.2004 7:55:05   
mala
čestitamo:sloncek::sloncek::sloncek::bravo::bravo::bravo::bravo::angel::angel::angel::rozica::rozica:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Moja porodna izkušnja
21.9.2004 7:55:05   
mala
čestitamo:sloncek::sloncek::sloncek::bravo::bravo::bravo::bravo::angel::angel::angel::rozica::rozica:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?