|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   včasih kot da me ni
11.2.2007 16:19:49   
smeska
Še eno popoldne, ko bi se najraje zjokala...

Mojega  sedemmesečnega sinčka imam zelo rada, večino časa med tednom sem sama z njim - skrbim, da je vedno suh, da ni lačen, pojem mu pesmice, se greva skrivalnice, ga božam, lubčkam, se igrava z ropotuljicami, kockami, se gledava v ogledalu, raziskujeva ...

Zakaj vse to naštevam? Moj otrok se vpričo drugih obnaša, kot da me ni, še pogleda me komaj, včasih za sekundo. Ravnokar je bila pri meni sestrična, ki je nisem videla približno en mesec. Na začetku je bil nezaupljiv, ko se mu je dvakrat nasmehnila, je stegnil rokice proti njej, nato kmalu še proti njenemu fantu in je bil ves srečen v njenem naročju celo uro. Saj ko sva sam je kar navdušen nad mano, tudi če je očka zraven je navdušen ... ampak ko so drugi zraven pa kot da me ni in čisto vsak je dober namesto mene ...

Malo sem že obupana, kajti včasih si rečem, kako to, ko sem vedno z njim, z veseljem naredim vse, da bi mu bilo lepo ... on pa kot da ni navezan name, pa bi lahko glede na starost že bil.

Dajte me potolažit ..........



< Sporočilo je popravil smeska -- 11.2.2007 16:23:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 16:28:40   
Barbs
Ne rabiš tolažbe. Rabiš pol ure, da si prebereš oz. se pozanimaš, kako se obnašajo tako stari otročki.

Pa čez dva meseca ne spet jamrat, da pa joče, ko ga daš iz rok oz. ko ga kdorkoli drug razen tebe pogleda.user posted image

Vse je vredu s tabo, verjemi.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 16:37:19   
natalia
moja je ista, je sedaj stara 1 leto. se sploh ne sekiram  - ker ko me pa rabi pa vedno pride k meni. se mi zdi prav, da otroka ne vežeš preveč nase, ampak mu daš občutek, da ko te rabi pa si tam.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 16:40:33   
smeska
V knjigi Nega matere in otroka piše, da otrok med 6. in 8. mesecem postane negotov do tujcev, da pokaže čustva do tistega, ki je največ z njim, da dvigne roke proti mamici - ti znaki naj bi bili značilni za to obdobje (čustveni razvoj).

Mogoče bo to pokazal kasneje, kdaj so vaši pokazali to navezanost, saj si ne želim popolnega dretja ob odhodu, ampak da bi vsaj dvignil pogled ko pridem iz kopalnice??

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 16:59:59   
Medvedka
Ojla!

Jaz se sicer ne spomnim prav dobro, kako je bilo s tem čustvenim razvojem pri nas, rekla bi pa samo to, da je pri vas očitno tako, da si večino dneva sama z otročičkom in se mu posvečaš kolikor se le da. Verjetno mu je potem zelo zanimivo, ko pride v hišo kdo, ki mu je manj znan in takrat pozabi nate, saj si mu bila na voljo cel dan. Spomnim se, da sem kdaj bila tudi jaz užaljena, ko sem se pač cel dan ukvarjala s hčerko, potem ko je pa zvečer prišel domov ata, je bila pa vsa srečna... To je čisto normalno, da otroci pokažejo več zanimanja in veselja do ljudi, ki jih redkeje vidijo, mama je itak celodnevni inventar... Poleg tega otrok ne razmišlja o tem, koliko truda vložiš vsak dan v njega, da se ima lepo, da dobi za jesti, piti, itd., on pač živi za vsak trenutek in je pač malce sebično bitje, ki ne razmišlja o tem, koliko te prizadane, če te ignorira, ko pride kdo tretji v hišo.

Predlagam ti, da se okoli tega ne sekiraš, temveč si raje misliš, kako je fajn, da si lahko za kako uro odpočiješ, ker so drugi bolj zanimivi kot ti. Lahko mi verjameš, da bi otročiček po določenem času zagotovo začel pogrešati svojo mamo in nihče več ne bi bil tako zanimiv, da bi še zdržal pri njem...

Lepo se imej in odpočij si, ko imaš za to priložnost, namesto, da se sekiraš.


Medvedka

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 19:02:15   
Allia
ojla.Tudi pri nas je vsa navdušena kadar pride njena teta na obisk in se prav nič ne sekiram, če je pri njej tudi po 1 uro. Mi je to fajn, ker nočem da bi bila navezana samo name in je že prav, da se veseli tudi drugih obiskov - tudi takih, ki jih ne pozna. Mi je všeč da tako deluje in se hitro vklopi v okolico.Saj je ves dan z mani in rabi oddih tako ona kot jazuser posted image Kadar me rabi, pa itak pokaže. Ne sekiraj se in uživaj v tem, da je otrok  samostojen - kolikor je v tem času lahko user posted image

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 20:10:18   
smeska
Saj mene ne moti, da je pri drugih, samo da te čisto ignorira,  pa res je čisto vsak dober ... user posted image

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 20:13:55   
Barbs
Ah daj no...user posted image

Tako hudo pa menda ni. Pa tak dober nick imaš. Nehaj se kisat. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 20:31:38   
eya
Ej, pri nas je tudi čisto tako. Ko pride kdo na obisk, mama ne obstaja več. Če grem jaz zdoma sama in pridem po 2 urah nazaj, me včasih še pogleda ne, sploh če je takrat eno nadstropje nižje pri babici in dedku.

Pa se ne sekiram, zakaj bi se, saj mi pokaže, kako me ima rad velikokrat, zakaj bi mi ravno takrat, ko so obiskiuser posted image  Moraš razumet, da ko kdo pride, je to zanj nekaj novega, novi obrazi, nove fore...veš, koliko ima dela takrat!


_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 20:36:05   
TiaSara
Oh smeška vesela bodi. Si predstavljaš, da bi vedno po tebi visel, pa da bi se jokal, ko pride kdo drug v sobo... Ti povem, da se ti začne kar mešati. Pri nas je sicer kar O.K., ampak včasih e me pa drži kot klop in če sem utrujena, zna bit to dost zoprno, ker niti ata ni več dober. Očitno imaš zelo samostojnega in pogumnega fantička user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 20:54:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natalia
se mi zdi prav, da otroka ne vežeš preveč nase, ampak mu daš občutek, da ko te rabi pa si tam.

user posted image user posted image user posted image
Tako je! Se strinjam z Natalio.

Sicer pa, a misliš da se otrok ne naveliča biti stalno z enim in istim. Pogosto je tisti, ki je bolj odsoten, bolj priljubljen. In če ti je kaj v tolažbo, je pri nas bila, je in bo ista pesem.
Saj čez pol ure boš pa spet ti ena in edina najboljša mami.

Predogled:
Kmalu pride obdobje, ko bo nekako takole: Ne mami, ati bo hlače gor dal. Ne ati, mami bo čevlje gor dala. Ne mami, ati bo.... Ne ati, mami bo... Dan na danuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: včasih kot da me ni
11.2.2007 21:00:46   
Anonimen
Malo sem že obupana, kajti včasih si rečem, kako to, ko sem vedno z njim, z veseljem naredim vse, da bi mu bilo lepo ... on pa kot da ni navezan name, pa bi lahko glede na starost že bil.


O, ti punca, ti....Bodi vesela, da se otrok počuti varnega in dobrodošlega v tem svetu, Varnega in ljubljenega pri drugih se počuti zato, ker se najprej tako počuti pri tebi.

Sicer pa cilj vzgoje ni razvoj navezanosti na starše, ampak razvoj v samostojno osebnost.

(odgovor članu smeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: včasih kot da me ni
12.2.2007 9:41:13   
monika30
Joj, naš je imel okoli 6. meseca obdobje, ko je začel hudo jokati, samo da sem stopila iz sobe. Groza, nikamor nisem smela.
Zdaj je že bolje, tudi on gre rad v naročje, če pride kdo na obisk. RAzen ene tete ne mara (takrat pa k meni sili).
Tudi jaz mislim, da se počuti varnega in pogumno spoznava nove stvari in ljudi.

Lp.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: včasih kot da me ni
12.2.2007 9:54:17   
Lara28
PA ne rečt da bi ti bilo bolj všeč če bi jokal in kričal vsakič, ko bi šla iz sobe ali pa ga dala v roke komu drugemu??
Naš je sicer zelo podoben kot tvoj - nikogar se ne boji in mu čisto nič ni če ga pustim samega kje - pri babici, sestrični, teti.. HVALABOGU lahko vsaj brez slabe vesti opravim še kaj drugegea ne samo dela z njim.
Jaz bi bila na tvojem mestu vesela. Pa bodi brez skrbi - mama je le ena in otroci to dobro vedo.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: včasih kot da me ni
12.2.2007 15:40:23   
altati
bolje tako, kot moja mlajša, ki se je drla kot sraka, samo da jo je dko pogledal in to od 7.meseca do 15.meseca. Nisem mogla nikamor, ne na stranišče, ne umit...nič....niti atek ni bil dober, nihče!

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?