muki1
|
Predlagam, da odpremo podforum, ali pa eno dolgo debato, kjer bi se pogovarjali o otroških knjigicah. Velikokrat starši naletimo na težavo, ker ne znamo, kaj je primerno za katero starost. Pa ko bi rada kupila neko knjigo, tudi ne poznam...časa pa seveda ni, da bi v knjigarni vse prebral. Razni Frančki in Nodiji...to mi ravno ni ne vem kako všeč, saj obstajajo še risanke, pa knjige, pa en kup igrač...na koncu se iz tega razvije obsedenost do nekega lika, pa ostalih sploh ne šmirglajo. Upam, da bo tale zamisel naletela na plodna tla, saj smo nenazadnje forum, kjer bi se naj nahajalo veliko staršev, pa se žal vse prevečkrat porazgubimo po raznih čvekih in ostane premalo časa za resne teme . Moji oz. Nežini favoriti ta trenutek, dva meseca pred tretjim rojstnim dnevom, so: Poljubček za sestrico Pika Nogavička Knjigice o Mili Rada posluša tudi ,,dobro staro,, Muco Copatarico, pa še Zrcalce sem ji uturila, to sem se spomnila še iz mojih časov. Seveda so tudi knjigice o Nodiju zelo zaželjene, vendar se mi zdi, da ji popušča koncentracija, ker je knjigica še predolga. Jah, pa Kekce imamo zdaj doma, pa je tudi zelo težka knjiga za take male. Potem ji bolj po svoje opisujem. Mislite, da je boljše, da ji berem, kar dejansko piše v pravljici, ali pa ji opisujem slike in na ta način sestavljam zgodbo? To mislim bolj pri knjigicah z veliko besedila. Kakšni predlogi bodo zelo dobrodošli .
< Sporočilo je popravil katrin -- 16.2.2007 23:04:48 >