Morski pes (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Morski pes (11.2.2007 13:03:23)

Pekla bom morskega psa...

Ali ima katera kakšne fine ideje???

No, narezala ga bom na kotlete - potem posolila, poporala, malo česna itd... zdaj pa ne vem, ali bi še naredila zraven paradižnikovo omako z vinom ali ne....
Tiste ki ste stručko za morsko hrano, kako ga naredite??
Je pa svež, tko da je pomojem OK za pečt in ne bo preveč moker.




Primoza -> RE: Morski pes (11.2.2007 13:10:05)

Dobro ga odcedite, pa malo pomokati tudi ni slabo.




Marogica -> RE: Morski pes (11.2.2007 13:11:31)

Jaz ga pustim kar v kosu in ga pečem v pečici. Ga pa osolim in najprej prelijem z vrelim oljem. V posodici naredim omako iz česna, petršilja, olivnega olja in rdečega vina ali balzamičnega kisa(razredčenega z vodo). S to polivko ga zalivam in pečem ca 30 min na 200 stopinj.

Zame bomba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Kot dodatek pa pač priloga, ki jo imaš rada, pa kakšna skleda solate.




Maleal -> RE: Morski pes (11.2.2007 13:14:54)

Jaz ga dam na peko papir,na katerega dam slanino,na slanino pa začinjenega mor.psa kot je povedala Marogica,mnjami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Morski pes (12.2.2007 18:15:45)

No, jaz sem ga naredila sledeče:
najprej sem ga dodobra odcedila, ga ohladila - je bil ok 4ure v hladilniku, pa pap.brisačke sem spodaj sokz menjavala.
POtem sem ga narezala na kotlete, tako da so se pri koncu še skupaj držali. Nato sem ga posolila, dala gor ogromno česna in petršilja, tudi med 'zareze' med kotleti. Ob stran pa sem dala čebulo (rdečo in belo), por, črne olive, korenje, bučke - nato sem dala vse skupaj za cca 30minut v pečico -> morski pes je spustil še toliko vode, da se je vsa zelenjava dušila - bilo je fenomenalno dobro[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Zraven sem naredila še pečene kruhke z olivnim oljem, česnom in baziliko, ter najprej kuhan, nato popečen krompir na maslu -> bilo je ODLIČNO.
NA vrh pa Urškin tiramisu....
še anglčki bi jedli, če bi zobke imeli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




pearl -> RE: Morski pes (13.2.2007 19:18:56)

Morskega psa, preden ga pripraviš, namočič za kako uro v mleko, da je nežnejšega okusa. Najraje ga spečem na žaru zraven pa omaka (perteršilj in česen v olivnem olju).
Tudi gratiniran je super, ali pa ga pomokaš, namočiš v stepeno jajco, lahko tudi pivsko testo in ocvreš.




Stran: [1]