Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 11.2.2007 11:22:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena, Pred kratkim je bila zelo izčrpna tema o tem.Jaz sem jo začela,ampak,ker,sem pač že v"letih"ko me spomin zapušča se ne spomnim naslova. Veš kdo bo o tem več vedel:Primoza je stručko v iskanju starih tem. Bi pa bilo škoda,da jo ne dobiš,tam je res vse v več vidikh povedano,od sistematskega do obiska pri psihologu. Našla!!Bravo jaz Odtipkaj v iskalnik prav enak naslov kot si ga ti napisala,odprla se ti bo stran o tej temi.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 11.2.2007 11:33:56 >
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 11.2.2007 15:50:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Uf, tole nas čaka čez nekaj mesecev Neva, kako je bilo potem čez tri mesece na pregledu? Je sodeloval? Ali je gojil svojo trmico naprej . Mi pa neki ni jasno...triletniku rečejo, naj nariše krog in kvadrat???????? Kaj prav tako poimenujejo ali kako? Ma saj komajda otroci v 1. r. osvojijo pojme krog, kvadrat, trikotnik....
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 11.2.2007 15:57:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, Krstina, pri nas je bilo tako, da je Tiborju rekla, naj nariše krog. In ni vedel, kaj sploh hoče od njega, niti ga ni kj pretirano zanimalo. Potem je pa rekla, no, bom pa jaz narisala krog, poglej, takole. In ga je narisala. Potem je rekla, da naj še on zraven enakega nariše. In ga je. O kvdratu pai bilo nobenega govora.
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 12.2.2007 9:58:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Mah kristina,test je uspel pri psihologinji,ker je imela drugečen nastop. Na ponovitev testa k pediatrinji nismo šli,ker je na določen datum zbolel,novega vabila pa ni.Pa se ne sekiramo,saj so dobile poročilo od psihologinje in je normalno.
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 12.2.2007 18:26:36
|
|
|
|
sonja_ez
|
Hvala Neva.Sem našla. Tud jaz mislim, da preveč zahtevajo. Moja še kdaj barvo sfali. Kaj šele liki. Ali pa to - kaj ****nana?sadež!!! Bom pa z njo trenirala gledanje samo z enim očesom.
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 1.3.2007 8:46:39
|
|
|
|
lidija marksl
|
Mi smo imeli sistematskega prejšnji teden. Ni bilo težav. Aljaž je sodeloval. Tudi krog je narisal,ni pa rabil risat kvadrata, ampak le ravno črto. Kri in vodo so mu vzeli,tehtanje,merjenje. Pregledali so mu tudi vid. Povedat je moral kaj je narisano na slikicah in kako se posamezna žival oglaša. Tudi hrbtenico mu je pregledala, s kockami je moral zlagat stolp, da se ni podrl. Pa še ploske nogice, kar jih na žalost ima. tako sva se že naročila pri ortopedu. Greva konec marca,baje je to zelo dobra stvar. delat mora razlićne vaje in hodit po kamenju. Na koncu je bil zelo pohvaljen, ker je za triletnika opravil zelo dobro nalogo. Psihologa pa imava še aprila, tako da temu se ne moreš ognit in mislim da je tako prav. ---------------------------------------------
|
|
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 1.3.2007 22:03:00
|
|
|
|
viv_
|
No, mi smo imeli danes še psihologa, ostalo smo zrihtali. Najprej sem morala izpolnit en vprašalnik (kaj otrok zmore/zna), potem smo šli pa k psihologinji. Tam je Mirna dobila eno ploščo, v kateri so bile luknje v obliki kroga, kvadrata in trikotnika in jih je morala pravilno razporedit. Potem ji je pa še parkrat obrnila stvari, da vidi, če jo zmede. Tamala je lepo zložila, pa še zraven je povedala, kaj je krog, kaj kvadrat in kaj krog. Potem je dobila na pol prerezanega konja, pa ga je morala pravilno sestavit. Potem je dobila 4 kocke, pa ji je rekla, naj da dve v škatlo. Pa potem še enkrat. Pa preštet je mogla kocke do 4. Narisat je bilo potrebno krog. Potem je mogla ponovit en stavek z R-ji in šumniki. Odgovorit je bilo treba na vprašanja: - Kaj sije zunaj? - Kaj piha zunaj? - Kaj pada zunaj? - Kaj leti po zraku? - Kaj plava v vodi? - Kaj se pelje po cesti? - Kdo laja? - Kdo mijavka? Tamala se je potem še takoj zmenila za štampiljko na roko in to je bilo to. Vse je bilo OK. Strokovna ugotovitev je bila, da je visoko nadpovprečna in da v razvoju močno prekaša sovrstnike (mati so po novem visoki skoraj 2 m , je pa res, da je bojda večina otrok nadpovprečnih). Problem je pa grizenje nohtov (to te tudi povprašajo). Za to so nam pa rekli, da naj je ne opozarjamo, ker lahko dosežemo kontra efekt, ampak naj ji vedno, ko da prste v usta preusmerimo pozornost, damo kaj v roke in tako naprej...
< Sporočilo je popravil viv -- 1.3.2007 22:04:27 >
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 2.3.2007 8:07:00
|
|
|
|
kepa*
|
Uuuu, mater, imate pa res nadarjene otroke. To, kar si ti naštela Viv, je res dobro. Me kar skrbi, kaj bo zmogel naš, ko bo imel pregled. Sicer šele konec leta...
|
|
RE: sistematski pri 3 letih 13.3.2007 21:40:28
|
|
|
|
sonja_ez
|
Smo opravile, le še k psihologu moram iti. Tako kot ste že napisale - še dodam: - zakaj uporabljamo skodelico? - kaj narediš, če te zebe, si utrujena, lačna? - s kom se igraš v vrcu? iz kock naredi stolp, iz stekleničke vzemi rozino, dvigni roko in vrzi žogo, nariši ravno črto (sestra jo je najprej), nariši tole (sestra pokazala na krog). Ali hodi sama po stopnicah, si sama umiva zobe, roke, se sama obleče, je pulover pravilno obrnjen Pri logopedu je preverila izgovorjavo šumnikov in r. Izgovori ga na pol, če je sredi besede.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?