Paradiznik -> RE: PAP II in -CINII, CIN III (12.2.2007 14:30:16)
|
Par odgovorov. Imela sem Pap IV in CIN 3 ..... carcinom in situ je bila pa razlaga. Avgusta sem imela konizacijo. Zvedela sem junija, avgusta je bila operacija. Pa je bila kar obsežna, tako da kar mi lahko trenutno režejo je vse. Operacija: Prideš en dan pred operacijo v bolnico. Večerje ne dobiš, od polnoči ne smeš piti, dobiš odvajalne svečke, te pobrijejo, 2 apavrida, greš na operacijo v splošni narkozi (zato moraš prej nehati jemati k.t.). Po operaciji si en dan čist paf in ne veš kaj dogaja s tabo. Naslednji dan ti odstranijo tist povoj, če je vse ok greš domov. Rečejo 14 dni počitka, jaz sem počivala 3 tedne. Pod počivanje beri ležala (so mi to priporočili). Prvi pregled po operaciji je po 6 - 8 tedni. Operacija je vezana na M in je najbolje če jo naredijo tik po M. Glede tega za kateri postopek se odločijo je odvisno kako so se te spremenjene celice razširile. Pri meni jih je bilo toliko, da o kakšnem drugem postopku ni bilo govora in še to je bila izredno obsežna konizacija. Potem te kontrolirajo čez 3 mesece, če je vse ok pa na 6 mesecov. Pa kar odrežejo dajo v raziskavo, da vidijo če so odrezali dovolj. Pri meni pač niso čist vse, a kar so pustili ni rakavo. Pa ja nekako so meni bolj svetovali konizacijo kot pa druge postopke. Pa tud G se odloči na podlagi izkušenj in kot se pač odloči se odloči. In to potem naredi. Kar se pa tiče reagiranja, vsak primer je drugačen in mene so tudi prepričevali, da to še ni rak (ne g, ostali), da je to rutina.... bla bla. Pri meni je bil rak in zame to še vedno ni rutina. Pa čeprav se vse to lepo enostavno sliši. Glede otrok ne vem. Imam 2 in nisem spraševala kako in kaj je potem, ker jih več ne rabim. Pa tudi pri tako obsežnem posegu kot sem ga imela in pri tem da niso vsega odstranili in da sem hpv pozitivna (čeprav je bris neg) so mi namignili da raje ne. A to je tist osamljen primer, običajno imajo po konizaciji komot otroke, samo vsaj do prvega pregleda pri g je že dobro počakati, da vidiš kaj ti bo rekel. LP
|
|
|
|