|
RE: žlička ja, steklenička ne 9.2.2007 22:36:20
|
|
|
|
biba77
|
Pri nas je bilo isto. Star je bil sest mesecev in pol, ko se je popolnoma odstavil, flaske pa ni sprejel in smo bili na zlici. In smo se vedno. Vsi obroki na dan. Zvecer ga lepo skopam, oblecem in gremo jest. Potem mu ponudim za pit (v najini postelji), ga dvignem, da podre kupcek (obicajno v 2 min); potem pa ga dam v posteljico. Vcasih obrne glavo in spi, vcasih se pa se 20 min pogovarja sam s sabo. Tudi jaz sem mu nekaj casa ob 6h zjutraj, ko se je zbudil, dajala mlecno kasico na zlicko, potem pa smo ugotovili, da to ni bilo zbujanje zaradi lakote, ampak iz navade (obicajno se med tednom ob tej uri predrami, ker gre ati takrat v sluzbo). Zdaj je tako, da ga takrat, ko se ati rihta, lepo previjem in mu ponudim za piti. Vcasih spije deci, vcasih samo en pozirek, potem pa ga dam nazaj v posteljico. Malo se se pogovarja sam s sabo, potem pa zaspi nazaj do pol osmih, vcasih pa celo do devetih zjutraj. Med vikendom, ko je atijeva budilka tiho, se pa ne zbuja ob sestih, ampak med pol osmo in osmo. Takrat pa normalno dobi prvi obrok na zlicko. Malo preveri.. Sicer pa sem si jaz tudi mislila, kako bi bilo enostavjene narediti flasko, pa niti ni, ce pomislis. Ravnotako moras hrano pripravit, jo mora pojest, podiranje kupcka,... Jaz sem zdaj kar vesela, da je jedec na zlicko.
|