Bruhanje! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kamy -> Bruhanje! (9.2.2007 20:49:18)

Punce prosim vas za pomoč, ker sem že resnično obupana in ne vem kaj naj še naredim! Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] po vsakem obroku ( se dojiva) nikoli oz. zelo redko kdaj podere kupček pa sva lahko v položaju za podiranje kupčka celo večnost. Ko jo položim v posteljico ali pa voziček obvezno začne polivati kakor imenujete bruhanje. Ko pa jo končno malo pomirim in dvignem pa se prične še kolcanje! Ubogi otročiček je čisto izmozgan, saj po naporni uri omaga in zaspi. Lačna postane pa kaj kmalu, saj količino ko izbruha želi kmalu nadoknatidi z novim dojenjem! Prosim vas, če ima katera izkušnje kaj narediti naj jih deli z menoj, ker sem psihično čisto že na tleh.
Hvala vam že vnaprej!

LP,K




Strawberrie Cherrie -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 21:05:16)

Kamy: si si že sama odgovorila. Tvoj otrok ne 'podre kupčka' -> nekateri dojenčki pač potrebujejo malo več vztrajnosti; tudi mi včasih podremo kupček v 30sekundah, včasih se pa nosiva tudi po 45minut, da naredi 'rig'[sm=smiley36.gif]; potem ga pa imam še okoli 10minutk v bolj pokončnem stanju -> pa ležišče dvignjeno podloži ji ga z eno brisačko, boš videla, bo kar bolje.




Strawberrie Cherrie -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 21:07:34)

Aja, pa menjava položajev za podiranje kupčka nama tut zelo pomaga, se pravi menjava rame, položaj lupinice, vmes ga za nekaj sekund položim v vodoravni položaj, pa potem zopet na ramo...nežno tresenje. Kolcanje pa potolažimo še s kakšnim šlukom mlekeca[sm=jezicek.gif] imam pač to srečo, da moje dete nonstop visi na meni[sm=smiley36.gif] in tolaži kolcanje tako, da malo 'povleče'[sm=smiley36.gif]; nekateri prakticirajo dudo.




kamy -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 21:31:27)

Hvala za nasvet bom še to poizkusila in upam, da se bo obneslo! Mene pa je bilo strah, da bi jo malo bolj poujčkala, ker sem se bala, da bi bo vse ven zmetala. Sedaj bom pa prakticirala tvoj nasvet in upam, da se obnese! Hvala ti in se javim, ko bodo rezultati pozitivni!

Hvala še enkrat!
LP,K




eva1 -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 21:42:34)

tako kot si napisala-ker ne podirate kupčkov ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] poliva!
svetujem ti da kupček podreš po parih minutah dojenja(če se dojita 15 munut,podri kupček po 2-3 minutah po potem na 5 minut do konca dojenja! tako ponavadi zelo hitro podrejo kupček,in si naredijo prostor v želodčku za hrano,kajti zrak jim da občutek sitosti in so potem takoj lačni!
potem po obroku jo imej vsaj 15 minut v naročju da bo čimbolj dvignjena, pod posteljo podloži knjige da bo vzglavje dvignjeno za 30 stopinj,ne polagaj jo takoj po hranjenju v vodoravni položaj!




žiža -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 21:58:50)

Midva imava tud precejšne težave z bruhanjem. Praktično po vsakem dojenju konkretno bruhne. Zradi tega je imel okoli 1meseca tudi težave z dihanjem. Po nasvetu zdravnikov smo mu dvignili ležiše, tako da ima naklon 30 stopinj. Kupčki so pa obvezni.




Luskan -> RE: Bruhanje! (9.2.2007 22:27:31)

Poznam to, vključno s kolcanjem. Sem kupila milijon slinčkov, sicer sem ga pa cel dan samo preoblačila. Tako, kot so ti že punce povedale: obvezno je treba podreti kupček, pa še takrat poliva, no, vsaj moj je. Dobra ideja je to z menjavanjem položajev pri čakanju na kupček - malo na ramo (ne predolgo, zaradi hrbtenice!), malo na trebušček (glavo ima v komolčnem pregibu), položaj lupinice (takrat ga trepljaš po ritki); malo kasneje sem ga jaz tudi obrnila od sebe, tako, da mi je sedel na roki in gledal v isto smer kot jaz - je vedno palilo. Pa veliko sreče in vztrajnosti.




frufru -> RE: Bruhanje! (14.2.2007 21:06:57)

Naš pikec ma velike težave s kupčkom. Ponavadi mu tudi menjava položajev ne pomaga. Po dojenju izstreli, kar nekaj mleka ali sirotke, potem pa začne jokat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]kljub temu pridobiva na teži. A ma katera kakšen nasvet?




Shorty_ -> RE: Bruhanje! (14.2.2007 21:55:23)

fru fru mislim da se tvoj Lovro občasno preveč naje in ko hoče podret kupček bruhne ker je enostavno preveč popapal isto je bilo pri mojem bratrancu vendar bog ne daj da bi mu odvzela željo po hrani počakaj saj bo minilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] do takrat pa "Da pralni stroj bo dlje živel dodaj kalgon"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]