|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred..
9.2.2007 16:48:16   
Miša...
Dan..
js mam pa en velik problem. In sicer mene je zelo strah poroda in sploh ne vem kako bom to preneslauser posted image  
Pa še ko se mi bo začel trebuh poznat mi bo zelo nerodno, ker bodo vsi začudeni.
Skratka po eni strani mi ni bit fajnuser posted image , po drugi mi je pa user posted image , samo nevem kako bo s porodom.
do tja je še sicer7 mesecev, ampak bo kmalo tukaj.user posted image user posted image

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred..
9.2.2007 17:12:43   
flower power
ne vem zakaj bi ti bilo nerodno ko se ti bo poznal trebušček. vesela bodi da si lahko zanosila. nimajo vsi te sreče. dati nekomu življenje je božji dar. meni so vse nosečnice zelo lepe in tudi sama sebi sem se zdela prav prisrčna ko sem bila noseča. in ti boš tudi, verjemi. glede poroda je pa tako - tudi mene je bilo zelo zelo strah poroda. in to vseh 9 mesecev. preden sem šla v porodno sobo sem se jokala tako me je bilo strah. pa sem potem videla da je bilo vse to čisto brez veze. porod sploh ni tak user posted image in tudi popadke preživiš. če bi bilo tako hudo bi vsaka imela samo 1 otroka ali pa nobenega. potem ko si v porodni sobi ta strah izgine ker si bolj osredotočena na popadke in dihanje kot pa na strah. jaz sem rojevala 6 ur in se mi je zdelo vse skupaj kot 1 ura.sploh ni hudo. normalno da malo boli, tudi ko grem zobozdravniku me boli če mi zdere zob, pa vseeno preživim. ko boš prvič videla svoje detece, bo to zate nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi. potem boš pozabila na vse popadke ki si jih predihala. želim ti veliko sreče in čim hitrejši porod! bodi pogumna!

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2007 17:30:15   
yaris
Jaz sem bila ponosna in srečna, da sem bila noseča. Pa trebušček sem vedno božala in se pogovarjala z mojo pikico, ki je rasla v njem.
Mene je bilo tudi malo strah poroda. Ampak to je normalno, da je mal straha. Boli pa, ker malo mora. Pa itak potem, ko dobiš svojga otročka v naročje pozabiš na vse.
Takoj bi šla nazaj rodit, ampak moram še prej zanosit in upat da bo vse o.k.
Strah je odveč.

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2007 18:37:14   
pin
Tudi mene je strah rodit. Pa če so vse ostale, bom tudi jaz. Ti tudi. Drugače pa se telo 9 mesecev pripravlja na porod. Porod je za žensko nekaj naravnega. Širijo se medenične kosti. Ko pa že boš enkrat visoko noseča pa lahko tudi razmišljaš o čim manj bolečem porodu s pomočjo epiduralne anastezije (upam da sem prav napisala).
Pa saj bo....user posted image

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2007 20:20:52   
Sandra*
Oj!

Tudi jaz sem se bala poroda. Ko pa sem rodila, me je moj drugi dan prašal, če bi šla še enkrat, pa sem rekla: Takoj, za takole fletno bitje se splača!

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2007 20:28:06   
Marogica
Mislim, da bi bila edina, če te ne bi bilo strah poroda. Mene je postalo v 8. mesecu strah. in bolj se je datum približeval, bolj sem si želela po eni strani roditi, po drugi, pa je bil strah vedno prisoten.

In nekaj se zavedaj. Noseča ženska je vedno LEPA. Če pa za koga ni,  je pa zame čudak. In kaži trebuh, kaži ga s ponosom.

p.s. Ne razumem pa, zakaj ti bo nerodno in bodo vsi začudeniuser posted image  Kaj nimaš partnerja?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2007 20:35:17   
tažana
bodo vsi začudeni?
sklepam da v okolici redko kdo ve. torej poizkusi prej vse naokrog razbobnat še preden se ti bo bolj poznalo.user posted image  (povej nekomu, ki veš da ne bo moral biti tiho) aja pa ne pozabi to z veseljem povedat. da bo tudi ta oseba to veselje prenesla z novico!!!
veliko sreče

porod boli. ja ti ne moram drugega rečt, ampak se splača! poizkusi odmislit to vsaj za 9 mesecev. user posted image  držim pesti

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2007 20:46:25   
ona
Poznam te občutke,isto je bilo prvič pri meni,ker je logično saj je vse to nekaj novega!jaz sem stalno razmišljala ne toliko o trebuhu,bolj kako bom pohajala z vozičkom in mi bo nerodno in take...
Ko pa enkrat imaš trebuh in začutiš prve brcike,boš videla,da je to tako lepo,da ne boš več razmišljala kakšen trebuh imaš!Pa nosečnost tako hitro mine,da ne moreš verjet.kar pogumno!
glede poroda je tudi logično,da te je strah,samo ko boš v 9 mesecu ne boš videla ure,da se rešiš in boš neučakana,da uzreš to malo bitje,ki ga nosiš toliko časa pod srcem!V bistvu pa naj te ne bo strah poroda,ker ni zmeraj tako hudo,kot nekatere pravijo,bodi pozitivna in pejdi rodit z upanjem,da bo šlo hitro in čimmanj boleče.Bolj,ko boš pozitivno razmišljala,bolj enostavno bo šlo,verjemi!¨
Pa srečno!user posted image

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2007 20:54:05   
moder
Mene je tudi vsak dan bolj strah. Pa sem prvič hitro rodila in skoraj brez bolečin. Zdaj imam pa še dobrih pet tednov do konca in me je vsak dan bolj groza. Vem, da je to čisto brezveze, ampak si ne morem pomagat. Pa vem tudi, da mi bo partner stal ob strani in me bo vzpodbujal in mi pomagal. Pa sva se o tem že pogovarjala, ampak strah je še vedno tu. Kdaj je bolj prisoten, kdaj ga pa skoraj ni. Pa ne bi rekla, če bi bilo prvič.

Je pa res nosečnost nekaj lepega. Življenje, ki raste v tebi. Kakšen čudež. Včasih bi kar jokala od sreče, ker mi je to dano. Da čutim živo bitje, kako se v meni premika in da ga lahko spravim na svet.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2007 21:20:10   
Miša...
Čer.
Imam partnerja. In sva tudi skupaj. Vendar vsi bodo začudeni, ker sma se odločla za user posted image .
Že moja najbolša kolegica, mi ni vrjela, da se lahko js odločim za user posted image .
Ampak bolše prej kot kasneje.
hvala vam za odgovore..js bom pa počasi začela govrit da semuser posted image . ker počasi se bo začelo poznat, in kmalu bodo vsi zvedli..

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2007 22:27:34   
j6
Hej miša, čim manj se obremenjuj s porodom, meni je pri prvi ob 4 30 zj odtekla voda,  ob 5 sem bila že v porodni, 5 19 pa je naša prva rojena.P opadki pa samo trije boleči . drugič ,sem imela umetno sprožen porod pa sem rodila v dveh urah. V tretje, pa sem šla spat in  se pet minut pred polnočjo zbudila z popadki na eno minuto. in Matic je bil rojen 00 28. Skoraj v avtu. Je rekla babica, da je to lahko zato ker se čisto do konca hodila in bila aktivna. Zato pogum smo taki tahitri in taki malo manj hitre. Res paje, da če si na popadke dobro pripravljen je dosti lažje. Vso srečo.

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.2.2007 0:02:23   
sneška_
   Mene je bilo strah  da sem od strahu jokala.In zakaj  sem ?
Ker nisem vedela kje bom pa kako bo pa kako bo dojenček in vse to je bilo zastonj.Hitro sem rodila boleči popatki samo ni to toliko hudo vse v mejah normale.Porod pa še hiitrejši en dva tri in glavica je pokukala ven.

Pa se bojim tudi zdaj pred drugim porodom.Sicer je še čas ampak čas hitro mine samo globoko upam da mi bo na drugem porodu tako dobro in hitro kot pri prvem.  

Najdojenček

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.2.2007 0:05:48   
lemavrica
Mene je tud strah k norca. Sploh tistega dela ko te morajo prerezati oz. se ti kar samo pretrga. Me boli k samo pomislim kako bo.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2007 9:07:24   
Mateja82
Nič bat, kar bo pa bo, sploh pa ni tako  zelo hudo da se nebi dalo zdržat. Na koncu itak dobiš eno najlepšo nagrado.
Pa glede presredka se tudi nič bat, ker sploh ne boli, ko ti ga prerežejo, samo rahlo zapeče in to je to. Koža je tako zelo napeta, da ne čutiš nič. pa tudi rodiš potem dosti lažje, user posted image  kar poleti venuser posted image   Ko šivajo pa tko dobiš inekcijo in nič ne čutiš, sploh pa imaš takrat že veliko dela z občudovanjem user posted image .

lep in čim lažji podrod!!

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2007 13:28:05   
barby113
Ja tako je tudi mene je strah poroda in te popolnoma razumem. Ampak zapomni si, da je 95% žensk takšnih, ki bi lahko rodile same v gozdu, ker je to popolnoma naravno. Problem je pa lahko če si v ostalih 5 % in moja prijateljica je res bila. In žal ni ji bilo lahko. Ampak v kateri kategoriji si ne veš dokler ne daš to za sebe. Sicer pa ti priporočam, da se o tem pogovoriš s svojim zdravnikom in če je dober in se zavzema za svoje pacientke ti bo poskušal pomagat. Morda ti bo uredil epiduralno ali celo carski rez. Vse se da zmenit s pravo osebo. Pozanimaj se. Vsekakor pa vztrajaj na carskem rezu, če bo tvoj otrok težek okrog 4 kg ali da bi imel zadnjično lego. To lahko pomeni zelo težaven porod. Pa vse se dogovori vnaprej. Zakaj bi pripuščali stvari naključjem.

L.P.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?