muki1 -> RE: Morje v Dalmaciji-apartmaji (14.2.2007 10:02:15)
|
Ery, moja starejša je stara skoraj 3 leta in smo že nekajkrat potovali z njo na morje. Za potovanje z otroki je najboljše: - da greš na pot ponoči oz. proti jutru, ko otrok večji del prespi
- da se že vnaprej psihično pripraviš na izpade in se s tem izogneš še temu, da se na poti spreš z možem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
- jaz imam v avtu zmeraj celo potovalko animacije. Ponavadi skrivaj spakiram njene najljubše igrače v torbico in če postane zelo tečna, jo zamotim. Pri nas je finta, da se kao njene igrače prišvercajo v potovalko, ker so hotele iti z Nežo na morje. Pa jih ob kriznih situacija eno po eno vzamem ven. Seveda se vsaka prej najavi. Nekdo kriči v torbi na pomoč. S tem že dobim pozornost. Potem pa seveda napletam, pa se nekdo začne iz torbe pakirat, pa malo zavlačujem in dvigujem napetost, dokler iz torbe ne pokuka mala glavica od telebajska. Potem seveda naredim sceno, ja kak si pa ti v torbo prišel..... glej ga, on je hotel s tabo na morje....in potem se otrok od sreče raztopi in smo spet dobri za nekaj časa.
- kakšne otroške cd-je obvezno vzamemo s sabo
- iščemo cerkvice; ko se peljemo se greva igrico, katera bo prej zagledala naslednjo cerkvico, s tem jo tudi fajn zamotim, ker opazuje okolico in vsega vraga vidi. Najdlje smo šlo do Omiša, pa je še kar fajn prenesla. Seveda si je potrebno tudi za pot vzeti čas, ker so postanki nujni.
Jaz raje grem z avtom, ker ga na dopustu tudi rabimo. Če že nekam grem, si še rada ogledam kaj znamenitosti. Da bi pa šli z avionom in tam rentali avto je pa predrago.
|
|
|
|