Metuljček Cekinček -> RE: TRMA IN JOK! (9.2.2007 20:42:29)
|
Se še jaz pridružim tej temi, čeprav smo pri 15 mesecih verjetno še malo zgodnji. Sicer sem že nekaj v zvezi s frustracijo in trmo spraševala na temi vzgoja, ampak se diskusija ni razvila. Mene zelo moti, ker me moj metuljček v besu včasih udari. Danes smo bili v trgovini in mu je bilo dolgčas v vozičku in sem ga vzela ven, potem tudi v naročju ni bil več zadovoljen in sem ga dala na tla in sem najprej enih pet minut laufala za njim po trgovini, potem sem rekla "dost" in ga vzamem spet v naročje, on pa začne brcat, se zvijat, nato pa me je začel udarjat po obrazu. Jaz ga dam nazaj v voziček, ****is pa se nadaljuje še celo pot do blagajne, pa celo čakanje na vrsto pred blagajno. Potem pa ga ena "pametna" gospa pred nami začne tolažit, ga božat po glavi, mu ponujat kekse. To se je očitno mojemu metuljčku zdelo kar fajn, tako da je za nekaj časa nehal tulit, ko se je pa nehala z njim ukvarjat, pa ponovno. In potem spet prigovarjanje "ne se jokat" in božanje in ponujanje keksov, kar pa zdaj ni več popolnoma nič pomagalo, na koncu ji je še keks v glavo zagnal, kar je mene neznansko osrečilo. Sem se malo razpisala, ampak taki ljudje mi grejo blazno na živce. Moje vprašanje pa je, kako ravnati v takšni situaciji? Doma ga že lahko dam na tla in ignoriram, kaj pa v trgovini? Po drugi strani pa, kako ga lahko ignoriram, če me udarja ali brca?
|
|
|
|