|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 20:37:09   
livia
Trenutno sem tako obupana, da jočem jaz, joče tamala, mož jo pa proba uspavat.

Gre pa za problem uspavanja zvečer. No, tudi čez dan nama ne gre najbolje, ampak jo lahko vsaj v voziček ali avto dam in zaspi, zvečer pa tega ne morem. Od nekdaj nama to ni šlo najbolje od rok, zadnjih 14 dni je pa katastrofa. Od nekdaj jo uspavamo na rokah s petjem, ko zaspi jo odložimo v posteljico. Zdaj pa že ko jo postavim v ležeč položaj v naročju se začne odrivat, cvilit, brcat,.... danes mi je 2x skoraj z rok padla. Pa ne, da ni zaspana, spi se ji ful, ker zeha, si menca oči, a kakor da noče spat. Nosim jo tudi po 45 minut pa nič. Hrbet me že tako boli, da je groza.
Povejte prosim kaj naj? A je to samo obdobje?
Če jo odložim budno v posteljico, se takoj dvigne, ustane in se smeji.
Stari smo 10 mesecev.

Help!
A jo pride kdo uspavat?
Sva probala tudi že to, da sva jo pustila, da omaga, a sva midva omagala prej. Ura je bila 2 zjutraj, običajno gre pa spat ob 20h.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 20:50:27   
Jančika_
Moj predlog je, da jo brez velikih ceremonij in brez nošenja daš budno v posteljico. V temi ali s čisto malo svetlobe, če jo je strah. Potem pa jo brez besed hodiš polagat nazaj. Čim manj akcije, da se ji ne bo splačalo biti pokonci.

Uspavat je pa ne pridem, hvalauser posted image .

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 21:01:35   
trdozimc
Naš Jan je meni enako delal. Ni pomagalo, če sem ga nosila, božala v postelji............ Ko sem vstala in hotela odit je tulil in to je šlo že tudi kdaj v nedogled.
Pri nas imamo ustaljen ritual - že od cca 2,5 meseca (zdaj je star 1. leto). Zvečer ga skopa mož, potem mu jaz dam še flašo in nato gre spat v posteljico okrog 19., ne glede na vse - je pa skoraj vedno že koma, ker spi čez dan samo enkrat okrog poldne). Jaz ga še pobožam, ugasnem luč in zaprem vrata. Potem ga včasih slišiva ko se še pogovarja, a ne hodiva v sobo. Najkasneje v 15. minutah že vedno spi.
Je pa imel obdobje in še vedno ga kdaj popade trma, ko kljub zaspanosti noče spat in začne jokat, ko odidem iz sobe. Sem poskusila vse mogoče, da ne bi jokal, celo ven sem ga jemala in ga poskusila še utrudit, a je bil uspeh takšen kot pri vaju, nato pa drugo noč enako. Potem sem ga pa pustila jokat, čeprav mi je bilo grozno in je v petih minutah v joku zaspal in naslednjo noč ni bilo več problema z normalnim spanjem. To vsake toliko še vedno poskusi. Seveda so pa izjeme, kadar je bolan, takrat se cartamo tudi vso noč, če je treba. 
Ne vem, če je to zate sprejemljiv nasvet in res je obupno, če moraš poslušat malčka jokat, ampak saj mogoče pa tvoja ne bo jokala. Samo poskusi ji dat vedet, da je noč in da greste takrat spat.
Veliko sreče in lahko noč!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 21:13:00   
mojčika
Livia, mogoče nevzgojno za katere, ma jaz bi jo enostavno stisnila, dala k sebi v posteljo in počakala, da zaspi, pa kaj, ko bo imela dve, tri leta, bo tako šla v svojo posteljo sama od sebe, očitno te rabi... mi se zadnje čase lepo uspavamo, ker je čisto utrujena ob 20.00, sem pa opazila, da mora sanjati, saj zajoka tako naglas, da se kar stresem, če je ne morem pomirit, jo dam k sebi, se stisneva in spiva, pa kaj, jaz spim, ona pa tudi, bo že... pridejo pa dnevi, kot naprimer včeraj, spali smo 10,5 ur, brez da bi se zbudila za dudo, potem smo jedli in v ta veliki postelji spali še 3 ure...

Pojdi z njo v posteljo, zavij jo v dekico, ko bo zaspala, jo skupaj z dekico preloži...

Čez dan ji pusti manj spati, mi ne spimo več po 15. uri...

Kmalu bomo šle delat, kmalu bomo morale hoditi prej spat, sicer bomo ko zombiji hodile v službo, pa vadita že sedaj...



_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 21:14:24   
coccolo
se strinjam.Pri nama je bilo isto...Okoli 19:00 spat ,ugasnat luc in obvezno ven iz sobe.Na zacetku je jokal,po kaksnem tednu pa je bilo ok...imel je tudi obdobje,ko ni hotel zaspat in sva ga pustila.Zdej bo14 mes. in pridno zaspi dokler  se okoli   7 zjutraj ne zbudi!Ce sva ga pa uspavala se je ponoci prebujal...

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 21:41:52   
livia
Trdozimc in coccolo.....
tudi mi imamo isti ritual že dolgo. Ob 19 kopanje, flaša in ob 20 spat.
Bom jo probala še samo odložit v posteljico, a sem zelo skeptična.
Že ko jo tlačim v spalno vrečo brca, se obrača na trebuh, ustaja na kolena,... Če bi jo dala kar v posteljico imam feeling, da bi ustala in stala ob ograjici, kar dela občasno tudi ponoči.
A vidve kar data v posteljico, ljubčka, ugasneta luč in zapreta vrata? In če joka? Greste tolažit, al pustita? Kaj če jok traja eno uro in ni rezultata? Kako sta uvajali ta sistem?

(odgovor članu coccolo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 21:53:52   
til
Livia kaj pa če bi ji dala flaško zvečer kar v posteljici user posted image ? Mi smo našga skopali dali v posteljico pod flaško sem dala en tak mali povšterček in medtem ko je jedel je tudi zaspal. Sem pa naredila čisto temo. Mi še zdej tu pa tam zaspimo s flaško čaja ali samo dudo ampak vedno pa zaspi sam. Ko sem ga uspavala na ta veliki posteljci se je skoz premetaval sem in tja pol pa nama je blo dost tega in od takrat raje zaspi sam. Očitno se mu ne paše stiskat user posted image

_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 22:14:40   
Jančika_
Livia, poskusi jo res dati v posteljico. Pa kaj, če vstane. Jo pač čez nekaj časa položiš nazaj. Če bo jokala, pa bodi ob njej, ampak prav tako v mraku ali temi, božaj jo, tolaži.

V bistvu je tako, da si moraš narediti tako situacjo, ki je sprejemljiva tebi, ne glede na to, kaj in kako delamo drugi. Če bi ti bilo še sprejemljivo jo nositi, bi jo nosila. Morda bi ti bilo OK, če bi zaspala z njo? Ali pa kaj drugega, glavno, da ustreza tebi (in otroku).

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uspavanje 10 mesečnika
8.2.2007 22:23:56   
Anonimen
pri nas pali tako kot je že ena pred mano napisala. dam jo v pojstlico, že ko jo dajem v rečo ji k obrazu pritisnem ninico - enga zajčka, ki ga ima zraven sebe od prvega dne, potem pa leže v postelji popije mleko in je napol speča ko je fertik, dam še dudo se stisne k zajcu in spi. brez mrdanja brez jokca brez ničesar.
čez dan pa kakor je..včasih jo samo odložim v posteljico obrnem na bok in zakovtram in zaspi sama. včasih ko jo pa hočem mogoče bl na silo dat spat pa vstaja v posteljici in joka potem jo pa vzamem v tavelko pojstlo jo stisnem k sebi in je koma v 1 minuti. vstanem in odidem iz sobe njo pa zadelam s povštri in kovtri. ko se zbudi sem itak takoj pri njej saj imamo malo stanovanje. ni bojani da bi padla dol iz postelje to mislim.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uspavanje 10 mesečnika
9.2.2007 2:08:34   
Allia
Naša deklica je tudi stara 10 mesecev in imamo težave s spanjem. Spat gremo okoli 23.00, zbujamo se 2x,3x. Uspavamo pa se na dojki in v najini postelji.Včasih mi zaspi tudi v naročju, ampak jo moram nositi, vendar ko jo položim v posteljico, se takoj zbudi in jok.Sem jo tudi že odložila in odšla ter jo nekaj časa pustila jokat, ampak ne zmorem, ker mi začne tako jokat kot da bi se dušila, zraven kašlja,...V glavnem to je zame prekruto.Če sem ob njej in jo božam pa tudi ne pali.

Če ima katera še kakšen recept - na dan z njim!user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uspavanje 10 mesečnika
9.2.2007 8:06:12   
lenika
Ja, recept, ne vem če je ravno recept, ampak jaz sem se še pred porodom odločila, da ga ne bom nikoli nosila, da bi zaspal in ga sedaj do 9. meseca resnično nikoli nisem. Ne podnevi, ne ponoči. Na začetku sem ga včasih zvečer tudi po 5x ven vzela in pristavila k dojki in odložila nazaj, da je končno zaspal, pa tudi ponoči je bilo na vsake 4 ure enako. A kmalu se je navadil in sem mu le še dudo popravljala. In tako nekje od 2. meseca naprej zaspi sam v posteljici. Včasih popolnoma brez problemov, včasih mu je pa treba priti popravit dudo, ampak sem zadovoljna. Imamo pa že odkar se je odstavil od dojenja(2 meseca nazaj) isti red in sicer kašica, kopanje in postelja. Saj s tem v bistvu ni bilo problemov, ker nikoli ni zaspal med dojenjem, ampak vedno v posteljici.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uspavanje 10 mesečnika
9.2.2007 9:40:02   
marty5
Jaz nisem ravno vzorna glede tega, ampak nam tako laufa in nam je najlažje.

Tudi mi uspavamo na rokah in pojemo. Ponavadi zaspi v par minutah. Kritičen je trenutek, ko ga položim v posteljo - včasih ga moram spet dvignit in še malo uspavat.

Vseeno pa sem začela postopoma spreminjat sistem. Meni se morda zdi malo preveč korenito, če jo kar naenkrat daš budno v posteljo in naj sama zaspi. Mi zdaj prakticiramo tako, da ga najprej malo nosim in kaj zapojem, da se umiri in je malo "omotičen" in potem ga počasi dam še na pol budnega v posteljo ter ga trepljam po ritki in  mu zraven pojem, da zaspi. Sem šla na malo bolj soft varianto......Upam, da bomo čez čas uspeli zaspat sami....Poskusi še ti.

Srečno user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uspavanje 10 mesečnika
9.2.2007 11:17:25   
Baucka
Ema je prej zaspala tako, da sva skupaj ležali in me je cukala za lase in lička ob lička.
Problem je nastal ob predaji v posteljco. Ker mi ne odgovarja, da spiva skupaj, sem jo začela navajat, da zaspi v posteljci. Sem zraven nje in ji lička na lička držim in jo  božam in lubčkam dokler ne zaspi. Pri nas ni variante, da jo pustim samo v posteljci, ker se tako dere, da se nato komaj umiri, pa še prekruto se mi zdi to. Smo enkrat probali za celi 2 minuti in nismo zmogli.

Poskušaj postopoma. Najprej namesto nošenja se vleži zraven nje, pa jo vstrajno dol polagaj ko se vstane (to zdaj moram tudi jaz delat), nato pa naprej da bo zaspala v svoji posteljci.

Da bi naša zaspala čisto sama, pa sem jaz že obupala, saj noče ninice, ne dude, ne flaše, pa še nobenega drugega razen mene.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
15.2.2007 17:00:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uspavanje 10 mesečnika
21.2.2007 20:26:03   
soncicaT
Moj 11-mesečnik tudi zaspi zvečer na dojki. Čez dan v vozičku ali na rokah. Ker imam nekaj časa namen še dojit zvečer in zjutraj, pač sedaj še prakticirava, da zaspi ob dojenju.

Sem ze poskusila, da bi ga samo polozila v posteljico, pa je vstajal, pa fuul jokal, nimam srca jaz za to.

Se mi zdi, da najbolj lepo pa spi, ko se popoldne skupaj stisneva, takrat je kot polhek.

Jaz mislim, da se bo ze navadil sam spat, no cartat se noče več, on bi celo stanovanje pospravil.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: uspavanje 10 mesečnika
21.2.2007 23:00:03   
nana 27
Pri nas smo naredili rez z nošenjem pri 10ih mesecih, ko je začel zganjati take vragolije, kot jih opisuješ. Od takrat gre v posteljo 15 minut pred sedmo. V spalno vrečo ga dava z možem po pol ure spanja. Prvo noč, ko sva ga pustila v posteljici, je jokcal (po eni minuti je nehal in ni bil hud jok, da bi se mi zaradi tega trgalo srce), a ne dolgo in nato zaspal. V posteljo sem dala plišaste igračke in mu navila zvezdico - to je najbolj uporabljen kos otroške opreme do danes ter flaško mleka (zdaj ima malo vode, tako da se malo crklja, ko ven rinejo štirke). Je super, ker se ves čas ponavlja ista glasba in sosledje slikic. Zvezdico imam kar na tleh, da je ne odmontira med akrobacijami po postelji. Če v desetih minutah glasbe in slikic na stropu ne zaspi, navijemo še enkrat in še enkrat - nosimo ga pa ne več. Tudi podnevi zaspi na podoben način. V vmesnem času malo pojokca, se meče po postelji, se pogovarja sam s seboj in ko zaspi ga ponavadi najdeva v položaju padalca.  Tole je pa zvezdica user posted image  http://www.soncek.si/si/page/detail/gitm/6998/2008_Tomy_Lucka_Zvezdica_Zaspanka/-/

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?