|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moški in dojenčki
8.2.2007 20:15:01   
puhica13
lahko, da je ta tema že nekje, vendar imam eno vprašanje. Kdaj veš, da je tvoj fant pripravljen imeti otroka. Mogoče bo malo smešno, vendar sem resno začela o tem premišljevat. Skupaj sva že kar dolgo ( 5. let) , lahko rečem, da se zelo dobro poznava, vendar me vsake tolikokrat šokira s kakšnimi izjavami. Oba si sicer srčno želiva   user posted image , mogoče jaz malo bolj kot on, vendar, ko sva obkrožena z najinimi prijatelji, ki jih že imajo, me sprašuje o user posted image  take nelogične stvari , da se potem resno vprašam ali se sploh zaveda kaj user posted image  prinese za sabo. Da ne omenim, da jih niti prijet ne upa, da sprašuje ali lahko novorojenček jé to in to, dela to in to. malo se mi čudno zdi, ker so to zadeve samoumevne in še bolj čudno se mi zdi, ko gledam ostale očkote okoli , ki so ful priročni , se znajo obrnit, pomerkat na nosečnice ali dojenčke,  on pa me sprašuje take bedaste stvari. Sej mogoče sem prestroga do njega, ali pa je samo meni vse samoumevno. Mogoče res malo čudno da sem začela o tem premišljevat šele sedaj, ko delava na  user posted image  in moram priznat, da me je v tem trenutku malo minila želja po user posted image , ker sem človek, ki želi za svojega otročička najboljše kar je le možno- mogoče to zato ker jaz nisem imela kakšne močne vzgoje iz očetove strani, pa vendar mislim da bi moral moški pri 30 ih vsaj približno imeti občutek, kaj dojenčki lahko in kaj ne. Ok, sej se vsi učimo sproti, ampak vsaj kakšne osnovne stvari pa res mislim, da bi lahko vedel. kaj pa ve mislite-sem prestroga!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moški in dojenčki
8.2.2007 20:20:26   
lunca2
Veš nisi prestroga. Nekaj malega pa bi lahko vedel pri teh letih oz. se vsaj malce pozanimal ali kaj prebral o tem. Če bi ga zelo zelo veselilo, da bosta imela user posted image bi nekaj naredil za to. Moje mišljenje.
Midva sva skupaj 3leta in sem vedela da je pripravljen vendar še jaz nisem smela zanositi zaradi predhodne težke bolezni, ki sem jo prebolela. Sedaj pa sem user posted image 21tednov.
Pri meni je še to dobro, da moj dela z dojenčki okoli 2 leti in si je tudi sam želel otroka.

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2007 20:30:17   
ina82
Jaz mislim da ko bo imel svojega bo mu to šlo lažje od rok oziroma bo prišlo samo od sebe. Čisto drugače je ko ima nekdo od tvojih prijateljev ali znancev otroka. Me ženske ga takoj vzamemo v roke, se pačimo , ga občudujemo in pravimo kak je lepi, moški pa pač tega ne pokažejo. Ko bo pa mel svojega pa se bo izkazal še za bolj občutljivega kot pa mamice. Vsaj men se zdi da pol eni postanejo še bolj picajzlasti kot pa ženske.
Moj pa izkušnje s svojima nečakinjama tak da po moje ve še več stvari kot pa jaz. Pri vsakem je pač drugače ampak ko bota imela svojega dojenčka pa se bo po moje izkazal kot najboljši ata. Če je otrok zaželjen iz obeh straneh in če je spočet iz ljubezni gre vse lažje. Takrat se ni težko učiti novih stvari.
Upam da sem ti vsaj malo olajšala odločitev

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2007 20:32:20   
stunfek
Jaz pa mislim, da si prestroga. user posted image  Prepričana sem, da bo tudi on priročen, ko bo imel svojega user posted image . To je tolk odvisno od karakterja. Mojega ful niso zanimali doječki in tudi ni imel pojma ampak ko pa sva dobila svojo pikico se je pa plošča obrnila. Vse je bral, spraševal, previjal, kopal...res! Sicer nisi omenila, katera so bila ta vprašanja o zelo samoumevnih stvareh ampak saj je vseeno...moj še vprašal ni nič.
Vsekakor pa se z njim pogovori. To itak vedno povsod poudarjamo. Tudi tele dvome moraš diplomatsko servirati tudi njemu, veš! Pa prinesi  mu kakšno knjigo iz knjižnice pa malo skupaj prelistajta...ali pa mu jo samo nastavi, da jo bo pogledal, ko mu bo kul. Boš vidla, da bo vse ok!

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2007 20:33:11   
lemavrica
Meni se pa tvoj ne zdi nič čuden. Midva bova tud imela prvega otroka pa marsikaj ne veva in pač sprašujeva drug drugega. Pa tud če kdo reče kaj čudnega. Se pač mal nasmejiva in to je to. Noben se ne rodi z znanjem kako imeti otroka in tvoj pač nejbrž ne dela doktorske dizertacije o user posted image  preden ne zanosiš.
Malo si res prestroga user posted image , kar pomiri se, ko bo čas ga bo vse zanimalo. Še preveč.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 8.2.2007 20:34:12 >

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2007 20:40:39   
puhica13
 Ok, malo ste me pomirile, vendar pri nama je vse tako po ¨kmečk¨ user posted image   ne sej se hecam, sam malo mi je tko hudo kt poslušam druge ko se pogovarjajo o user posted image , moj načeloma ne sliši drugega kot pa to, ko mu rečem če je za ¨slončkanje¨ Imam občutek , kot da so pri nama   user posted image  tabu tema. Midva se zelo malo pogovarjava o tem. Ko mu že kaj omenim, mi samo reče ¨ja lubica najprej je treba kej narest , pol se bova pa pozanimala, a greva ¨slončkat¨ .  Mislim to je to! In zadnjič , ko sem malo ponorela, če si sploh res dejansko on želi otroka, a si ga želo le zato ker ga jaz hočem, mi pa odgovori, da kaj se tolk bremenjujem s tem, da bo pa pol on idealni očka. Zame je idealni očka že pred user posted image , ko se vsaj malo pozanima o tem, kako to sploh zgleda- A ni tko??  

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2007 20:41:35   
Marogica
Nisi prestroga imaš pa pač svoja merila, ki pa ni nujno, da se ujemajo s pogledi tvojega partnerja. In dejstvo je, da pač eni moški niso tako "spretni", kar se dojenčkov in vsega okoli njih tiče. Pa ni važno, koliko so stari, ker to nima veze s starostjo. Te pa lahko potolažim, da sem se sama tudi bala vzeti v roke dojenčka in to zaradi lastne nesigurnosti in neveščosti.

In zakaj bi moral imeti pojma o otrokih, če jih še nima? Mogoče ga to do sedaj pač ni zanimalo. Glej to iz pozitivne strani, da ga takšne stvari, ki te sprašuje, vsaj zanimajo in kaže določen interes. To pa je tudi nekaj, če ga zanima, kaj dojenčki smejo jesti in kaj ne.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2007 20:47:42   
Anonimen
Ja me že vse naprej planiramo ja in hočmo vse vedet in znat, tipi so pa bolj na "zihr" narjen.  Pač bo bral in se pozanimal o otrocih in dojenčkih ko bom noseča in nč prej. No vsaj moj tku pravuser posted image in po eni stran ma čist prav. Kaj se je treba že v naprej sekirat.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.2.2007 20:50:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puhica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2007 20:58:36   
puhica13
Zivepo in ostale imate čisto prov! Malo pretiravam. Pa sej res, mislim najprej se obremenjujem s tem, ker ne morem zanositi  in namesto da bi več¨slončkala¨user posted image  se obremenjujem z drugimi stvarmi. Ma user posted image  mam , pa sem mal zoprna!! user posted image    user posted image  user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.2.2007 21:46:21   
upica
Puhica13
Saj tvoj se vendar zanima za stvari. Ko pride v stik z dojenčkom, ga sicer ne upa prijeti, ampak če sprašuje po hrani in ostalem, pomeni, da ga stvari zanimajo in da bi rad kaj več zvedel o tem. Morda je tebe bolj na začetku tudi kaj vprašal v zvezi s tem, pa se ti je zdelo bedasto vprašanje in si ga po domače rečeno nahrulila, sedaj pa te mogoče zaradi tega več ne sprašuje. To so samo moje domneve iz tega kar si napisala. Če morda nisi bila v takšni situaciji, se ti že v naprej opravičujem. Sem pa prepričana, da bo tvoj čisto v redu očka, pa tudi ti boš v redu mamica, kajti vsak ima najraje svojega otroka.

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2007 8:32:34   
mala zirafa
Moški ne dojema otroka, dokler ga žena ne rodi.Oz.zadnji mesec nosečnosti se mu malo bolj svita kaj ga čaka.Njih ne moreš nikakor primerjat z nami.Ena je enkrat napisala da če bi moški odločali o rodnosti, bi ljudje izumrliuser posted image .
Mogoče se en spozna več, drugi manj, kak pa se sploh ne.Tako da jaz se zaradi tega ne bi sekirala.
Pa srečno!

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2007 14:39:34   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Ena je enkrat napisala da če bi moški odločali o rodnosti, bi ljudje izumrliuser posted image .

Zirafica...tale je pa res prisrčna...jo moram dans mojmu povedat ko pride domov!user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2007 15:03:26   
Anonimen
Žal morala se boš sprijaznit s tem ,da je pač moški. Tudi moj ni vedel nič, ko pa sem prvič zanosila je postal zelo pozoren in nežen, pa tudi otrok ga je zelo zanimal, sicer pa bosta imela še celih devet mesecev časa da se pogovarjjata in učita ko bosta tako daleč. Ne bodi prestroga...

MOŠKI, AH LARI FARIuser posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2007 16:47:45   
katipi
Daj no, Upica13, kompliciraš! Mislim, da ima tvoj user posted image  kar prav, ko pravi, da morata najprej kaj narediti. Boš videla, do prihoda user posted image  bo postal že pravi profesor, saj bo imel devet mesecev časa "študirati" o vsem. Sedaj je pa bolje, da ne ve preveč, saj ga kakšna stvar, ki jo lahko prebere, lahko tudi odvrne od  želje po user posted image . Ne sekiraj se, s tvojim user posted image  ni nič narobe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2007 18:26:33   
mala zirafa
Jaz se stem ne bi preveč sekirala.Čim manj stresa v user posted image .

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.2.2007 9:55:37   
Lara28
Puhica!
Enega takega sem imela jaz doma! Še hujši primer je bil. Kar z  vsemi štirimi se  je branil - pa saj bo  ko bo čas zato, saj smo še mladi , užvajva še malo sama...ipd. Skupaj sva bila že 10 let, rešen sva imela stanovanjski problem, oba dokaj solidne službe... vse je štimalo. Pa tudi leta so bila prava, on malo čez 30, jaz pa zelo blizu.
No in potem sem zanosila. Tako napol načrtovano. Najprej je bil sicer šok - sploh za njega, ampak čez nekaj dni je bilo vse dugače. postal je najboljši možni bodoči očka. Razvajal me je kot nkoli prej, naredil vse kar je bilo potrebno da mi je bilo lepo in udobno, hodil v trgovino, pospravljal... skratka popolno. Sem že mislila, da je preveč lepo, da bi bilo res. Skupaj sva nakupovala vse za dojenčka, pripravljala in urejla bodočo otroško sobico, brala vso možno literaturo... in ptem se je rodil Anej.
Zdaj je naš pikec star že skoraj 9 mesecev in mojuser posted image  najboljši očka. Od prvega dne dalje je skrbel za njega, ga previjal,ga hranil kadar nisem dojila, ko je začel jesti GH, kopa ga skoraj vedno on.... skratka res je vzel resno svojo vlogo. Včasih že skoraj malo preveč.

Tako da se nikar ne sekiraj. Jaz sem velikokrat brez potrebe delala prepire, ker se ni hotel pogovarjati o dojenčkih in o tem, kdaj ga bomo imeli.  Moški so pač moški. Najprej se branijo, potem pa so najbolj ponosni očki!

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.2.2007 14:53:50   
freha
mislim da ko bo napočil čas za njega bo zacvetel v vlogi očetovstva,
sploh ker se mi zdi kot pišeš da se zaveda odgovornosti in da ga zanimajo te stvari.
ne bodi tako stroga

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?