muza -> RE: Zaklepanje vrat vrtca (8.2.2007 12:33:55)
|
Na to sem tudi jaz pomislila in me je ta nezaklenjenost vrat malo begala, ko smo septembra začeli voziti otroka v vrtec. Nezaklenjena so bila vrata ob ograji vrtca (poleg tega, so bila vedno odprta zaradi nedoslednosti staršev, ki so vozili otroke v vrtec in strogo vedno puščali vrata na široko odprta), prav tako vrata v garderobo in tudi vrata igralnice. Še sploh pri uvajanju, ko je bilo malemu vse tuje in neprijetno in je kar skušal pobegniti iz igralnice skozi gardarobo na prostost. Ob 17- tih malih otročkih je velika verjetnost, da jo kdo kar popiha skozi vrata. Ko sem bila na uvajanju sem videla, da ni samo naš otrok ciljal na odklenjena vrata, ampak še en oz. dva fantka in ena punčka. Ko sem opozorila vzgojiteljico in jo vprašala kako je s tem zaklepanjem urejeno v vrtcu in ko je videla, da bi bilo igralnico skoraj nujno potrebno zaklepati, se je še isti dan dogovorila s hišnikom in naslednji dan je bilo že montirano varovalo na vratih igralnice. Sedaj s časom, ko so se otroci navadili in zelo uživajo v vrtcu, pa varovalo ne pride v upoštev (razen morda, ko se jim pridružijo novinci), vrata v garderobo pa so menda zaradi varnosti zaklenjena nekje med 9 in 12 uro. Mene niti ni skrbelo, da bi lahko kdo drug odpeljal otroka ali da bi večji otroci (osnovnošolci) kaj ušpičili, ali zaradi kraje stvari v garderobi,........ampak, da bi otrok s svojo iznajdljivostjo, radovednostjo in spretnostjo sledil lastni volji in se izmuznil iz vrtca, pa da to ne bi nihče opazil.
|
|
|
|