skuštrana
|
Jaz sem bila pravzaprav zelo zadovoljna z oskrbo v porodnišnici, edino kar me je motilo in zaradi česar sem želela čimprej domov je bilo to, da mi je vsaka sestra svetovala drugače . Najprej glede dojenja - midve nisva imeli nikakršnih problemov z dojenjem, za kar sem full hvaležna. Sem jo pa od začetka lažje dojila sede in ena od sester mi je rekla, da če je tako lažje pa naj, saj se bova leže tudi ufurali..Potem je prišla druga in me nadrla, da kaj si mislim, da dojim sede, da bom pa potem jamrala kako me križ boli Jaz sem ji seveda povedala, da bom dojila tako kot je meni lažje in pika. Aja, pa še tole - ker nisem šla kakat cel čas v porodnišnici, so me prepričevale, da morav vzet svečko. Ampak je nisem hotela in pika, ker sem vedela, da nimam kaj kakat, ko pa sem imela pred porodom orto drisko in je šlo ven čisto vse. Vedela sem pa tudi, da se bom pokakala isti trenutek , ko bom prišla domov..In res je bilo tako. Moja cimra je imala z dojenjem velike probleme. Mleka ni in ni bilo, bradavice so jo bolele, mala ni znala sesat,... Njen otrok je jokal in jokal in ko je za pomoč zaprosila nočno sestro ji je ta zabrusila, da kaj pa misli, da delajo otroci in zakaj ga je pa sploh imela, če je mislila, da ne jočejo Sploh je ni hotela potolažit, pomagat glede dojenja, kakšna lepa beseda bi bila že višek prijaznosti...Potem, ko je nočna odšla sva s skupnimi močni potolažile njenega otroka, ga nekako pristavile in je bil mir. No, me sploh ne čudi, da je ta ista ženska rekla, da komaj čaka, da pride domov, da bo malčici lahko dala dodatek. Žalostno. Če že v porodnišnici doživiš takšen odnos. Jaz sem jo sicer prepričevala, kako se je pa na koncu odločila pa ne vem, ker nimava stikov.