Noče GH!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

skokica01 -> Noče GH!!! (7.2.2007 19:23:28)

Jaz ne vem ali je to normalno in se vsem dogaja, ampak mi zdaj že četrti dan poskušamo uvesti GH, pa nam ne ratuje najbolj. Začela sem s korenčkom (najprej doma kuhanim, danes s kupljeno korenčkovo kašico, pa s kuhanimi bučkami) pa ni pojedla skoraj nič! ne vem če poje vsega skupaj za eno dojenčkovo žličko. Zvečer sem ji danes prvič pripravila tudi riževo kašico od Milupe, pa ji tudi ni bila ne vem kako všeč. A jim vi to večerno kašico dajete po žlički ali steklenički? Kdaj jim dajete to kašico? Jih potem še dojite (pred/po kašici)???
Jaz sem čist preč!!! Nimam pojma kako in kaj! Patronažke pa itak vsaka po svoje govorijo, tako da sem res zmedena.

ZARA -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 19:32:34)

Ojla. Kolk pa je mala stara, skokica01?
Jst sem ji od začetka tamali uvajala samo po kakšno žličko, potem pa vsak dan malo več. Ne sekiraj se, če takoj ne poje ne vem koliko. Otročki imajo mali želodček, ki je hitro poln. Pa še okusi so za dete čisto novi...Dajala sem ji pa najprej dala kašico (vedno po žlički), pa pol flašo.
Pa še en link:
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/recepti.php
lp

mtina -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 19:33:08)

Probaj s sadjem, ki je bolj sladko. Naš pri še ne dopolnjenih 4. mesecih je kot za stavo -ima že en sadni obrok.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.2.2007 19:46:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

bskrle -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 20:02:14)

NAši so všeč le čiste juhe, stara je 7 mesecev. Ostalo dojim, se ne sekiram, ker izpljuva ven jabolček, krompir, cvetačo ... ipd.

Erdbeere -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 20:15:27)

Naš 8.mesečnik obožuje sadje (jabolko, banano, hruško, marakujo, skutke pa juhice (redke najraje ima govejo) in to je tudi skoraj vse....koliko pa je mala stara? Ker nekateri nočejo prekmalu začeti z GH, pa mtina meni se pa pri še ne 4. mesecih zdi skoda pretiravat pa otroka na GH navajat...no ja vsaka mama ima svoj prav. Ampak zaradi alergij se mi ne zdi pretiravat. 

eya -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 20:27:20)

Pa poskusi mogoče šele čez kak teden, mogoče je prezgodaj. Silit res ni treba. Pa ne kar dajat po več stvari naenkrat: najprej eno živilo tri dni, naslednje tri dni drugo živilo.

Večerno riževo kašico pa je vedno dobil po žlički.

lenika -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 21:01:16)

Ja, koliko je pa stara? Nekateri otroci še skoraj do 1 leta več ali manj dojijo.

Baucka -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 21:03:04)

Začela uvajat pri 6,5 m z jabolkom. Zraven se je držala kot da ji kis dajem. Malo več je začela jest pri 8 mesecih. Če dojiš se ti nikamor ne mudi. Meni je pediatrinja rekla, naj nadomestim obrok dojenja tja do 8 meseca nič prej. Na začetku tako daješ samo toliko da okuša različne okuse in ne da se naje. Če se ti bo naenkrat nabasala drugačne hrane kakor je je vajena do sedaj jo bo samo še zvijalo zraven in boš imela še več problemov. Uživaj še v dojenju.

sazi -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 21:13:18)

Kot sprašijejo ostale - koliko je pa stara mala skokica? Moj 1-letnik je bil do 10. meseca izključno na mleku - in to prilagojenem. Sem mu 4 mesece vsak dan kuhala in probavala vsemogoče, pa ni hotel ničesar. Saj ne, da je zdaj kak hud jedec, ampak je GH (nekje na stopnji kakega 6-7 mesečnika) in pije mleko samo zjutraj in zvečer (pa še ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).
Meni se je mešalo od tega, ker ničesar ni hotel in nam gre zdaj počaaaasi na bolje. Je pa tako, da čim zboli, je spet samo mleko na jedilniku - ne odpre ust in konec.
Upam, da najdeta kaj, kar mali paše. Če je še bolj mala, počakaj še nekaj časa, pa ne je silit, da se ji ne bo zamerilo.
Meni je pediatrinja na MON-u dala nasvet, ki pa ga nisem upoštevala, saj se mi je zdelo skrajno nehimano - rekla je (pri 9ih ali 10ih mesecih, ko sem spraševala), naj poje eno ali dve žlički, če ga uspem prepričat in naj mu potem ne dam mleka, da bo že začel jesti - ni šans. Mali čisto suhcen, ujame skoraj vsak virus, ki prileti mimo in da mu ne bi dala mleka, ki je zanj edina sprejemljiva hrana? Bo že začel jesti - tudi tvoja mala bo, le sekiraj se ne preveč in poizkušaj naprej - ni nujno, da je stvar v okusu hrane - lahko da enostavno še ni pripravljena na žlico.

katerina -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 21:19:55)

naš je bil star 5m in 1t, ko sem mu pričela dajati gh. skoraj 2 tedna je rabil, da je dojel, ampak se nisem sekirala. sem vztrajala, nikakor pa ne na silo. potem sem imela 1 dan pavze, ker sem bila že skor mal obupana (ja, JAZ sem rabla pavzo, ne on), naslednji dan se mu je pa odprlo.
za začetek sem kuhala jabolka, korenček, nato drugo zelenjavo, vsakih par dni nov okus, vedno dopoldne. hkrati je zvečer dobival mlečno žitne kašice, najprej par žličk, nato vedno več.

glede kombiniranja dojenja in gh pa tudi meni na začetku ni bilo jasno. sem poslušala razne 'teorije' in nobena ni bila čisto uredu za naju - zato sva ubrala neko svojo pot in jo sproti prilagajala potrebam. skratka ravnala sem po občutku in po potrebah malega in tako delam še danes.

katerina -> RE: Noče GH!!! (7.2.2007 21:23:08)

aja, še to! jaz sem prve dni uvajanja pripravljala po 100 in še več ml gh. haha! še ko je končno začel jesti, je rabil kar nekaj časa, preden je prišel do take količine.... na koncu sem pojedla jaz, mali je pa pač gledal in se učil, čemu služi žlica.... (kar pa je tudi nekaj, hihi)

Pia73 -> RE: Noče GH!!! (8.2.2007 19:21:08)

Ti delaj po občutku. To je edino merilo.

Moj prvi sin je pojedel kar si mu ponudil in kolikor si mu ponudil. Ta drugi pa bi bil najraje kar na zizi. Smo imeli kar probleme z uvajanjem goste hrane. Korak po koraku in danes je nesprejemanje goste hrane samo še bled spomin. Ravnoka razlaga atiju: amo baso bi (jedel bi klobaso) Star je pa 18,5 mesecev.

skokica01 -> RE: Noče GH!!! (12.2.2007 10:56:24)

Pozdravljene,

hvala za vse odgovore. Mala skokica je stara skoraj 6. mesecev. Zdaj uvajamo ze 10. dni, pa se samo kremzi. Cisto nic ji ni vsec. Vceraj sem jo nahecala in po flaski dala malo mlecne rizeve kasice. Je ful potegnila, potem pa se skremzila kot bi ji dala nekaj najbolj negravznega v usta. Res cudno, da  ji ni vsec. Sem bila ziher, da ji bo vsaj ta kasica potegnila, pa ji ne. Sem ukinila zelenjavo in jo skusam prepricati vsaj sadje (dopoldan), potem pa se samo dojiva in zvecer upam, da bo pojedla kaksno zlicko rizeve mlecne kasice. Vidim, da gre tole fullll pocasi. Pa naj bo tako.

tati2 -> RE: Noče GH!!! (12.2.2007 13:58:07)

Tudi mi smo meli grozne probleme z uvajanjem goste hrane in je trajalo skoraj dva meseca, da je začela kaj jesti. Vstrajaj pa bo. Kašice sem ji dala na žlico in jih tudi na začetku ni hotela, sedaj pa jih kar poje.
Zvečer ji dam kašico, nato jo skopam, še malo podojim in gre spat.

sazi -> RE: Noče GH!!! (13.2.2007 14:05:21)

skokica, kar počasi in lepo naprej. Bo že enkrat začela. Predlagala bi samo, da če res zavrača riževo kašico, da mu daš kakšno drugo - tako od 4. meseca dalje. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni nikoli maral riževe kašice, je pa npr. oboževal tako z okusom jabolka in korenčka (od Milupe, ki se zmeša z vodo - je že notri prilagojeno mleko). Seveda je kašico pil po flaši ker kot sem že zgoraj pisala smo mi zeloooooo dooooolgo uvajali GH in imamo še zdaj težave, pa je star 12,5 mesecev.
Res ne mislim nič slabega, katerina, ampak sem se kar malo nasmejala, ko si napisala, da si po dveh tednih skoraj obupala in potrebovala odmor - jaz sem vztrajala 5 mesecev, pa še sedaj vsak obrok traja 45 minut, da poje zelo majhno količino hrane.
Skokica - poizkusi z drugačno kašico (na žlico), mogoče bo pa šlo.

Stran: [1]