vrtec-cepljenje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

sreca212 -> vrtec-cepljenje? (7.2.2007 11:44:41)

Ali mogoče katera ve, ali je potrebno otroka za vse cepiti, da gre lahko pri 1 letu v vrtec? kajti imam pomiselke,  da našo ne bi dala cepiti pri 3 mes ampak malo kasneje, da se ji telo učvrsti.

Sandra* -> RE: vrtec-cepljenje? (7.2.2007 12:48:45)

Kakor jaz vem mora biti za vrtec cepljen po programu cepljenja, ker moraš tudi ob vstopu priložit potrdilo, da je cepljen. Drugače pa ti bo najbolje vedel povedat pediater.

Anonimen -> RE: vrtec-cepljenje? (7.2.2007 13:51:33)

Načeloma vrtci zahtevajo, da je otrok cepljen po programu, samo ti pa pediater ne sme odrečt potrdila, da je otrok sposoben za vrtec, če je, ker to, da ni cepljen, še ne pomeni, da ni sposoben za vrtec, samo pač na potrdilu označi, da ni cepljen. Seveda pa večina pediatrov noče dat potrdila, čeprav bi ga morala. Kako je pa potem z zavrnitvijo v vrtcu, čeprav imaš potrdilo, vendar otrok ni cepljen, pa ne vem.

PBJ -> RE: vrtec-cepljenje? (7.2.2007 14:15:48)

Ni zakona, ki bi to preprečeval. Otroka, ki ni cepljen morajo sprejeti v vrtec.

snake -> RE: vrtec-cepljenje? (8.2.2007 9:10:10)

cepljenje ni obvezno!!!dobro premisli če boš dala cepit 3 mesečnega otroka!!!mi imamo slabo izkušnjo s tem v familiji, tako da rajši preberisi kaj je napisala mag.karin rižner o cepivih in o njihovih sestavah in stranske učinke!!!

mucica1 -> RE: vrtec-cepljenje? (11.2.2007 8:02:55)

Pozdravljene,

ker naše ljubo dete ni bilo cepljeno, ga niso sprejeli v vrtec. Pa ni bil cepljen zaradi alergije in ne zato, ker bi se midva kot starša tako odločila. Za sprejem je sicer pomembno samo cepljenje za ošpice - u glavnem cepljenje pri 12m, medtem, ko cepljenje za DI_TE_PER ni obvezno.
Problem pa ni v vrtcu, ker oni bi nas sprejeli tudi brez cepljenja, probelm je v tem, ker ti zdravnik ne sme izdati potrdila oz. on ne sme dovoliti vpisa v vrtec.
Upam,da sem kaj pomagala ,pozdravčki

Stran: [1]