Iztiskanje mleka po pumpici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Una -> Iztiskanje mleka po pumpici (17.9.2004 14:20:29)

Ja, naš mali mačkonček se premalo redi:(. Samo cca. 70g na teden. Čeprav je zadovoljen, vesel, se smeji:)-, je zdrav in lepo napreduje:bravo:. Pa smo se s pediatrinjo zmenili, da si s pumpico iztisnem mleko in mu ga dam po flaški, da sploh vidim koliko mleka imam in koliko ga on popije. In smo probali...:(( Grozaaaa.:grrr::grrr: To boli.:(( Bolj kot prve dni...

No, iztisnila sem si 95 ml mleka (se mi zdi, da je kar malo). Ampak popil ga je pa samo 30 ml. Pa še to je bil vik in krik ter jok in stok:((. Na koncu sem ga pomirila samo z dudo. Da bi mu dala joškico, niti ne pomislim, ker imam čisto rdeče bradavičke in me bolijo. Imam vprašanja za vas:

1. Katero dudo uporabljate na flaški? Moj namreč iz silikonske ne zna, iz kavčukove pa zna.

2. Koliko se da pravilno duda (predvsem silikonska) v usta? A cel ovalen del, al še naprej? (Upam, da razumete, kaj mislim.:zmeden:)

3. Kaj mi še svetujete, naj naredim, da bo mali jedel? Dala sem mu svežo speštano banano, pa je ni hotel. Potem sva probala Hippovo kašico z okusom breskve, Hippovo kašico z okusom korenčka in jabolčni Frutek. In vse zavrača. Da o adaptiranem mleku sploh ne govorim. (Doma imam AR Aptamil, ker veliko poliva.)

Naj vam povem, da sem obupana, ker ne vem, kaj naj naredim. Otroka ne bom mogla prisilit, naj nekaj poje, če pač ne bo hotel. Ampak ga bom zgleda mogla. Ne vem več čisto nič...

No, lepo se imejte in hvala za odgovore.

Una




Nogavička -> Iztiskanje mleka po pumpici (17.9.2004 14:34:35)

Glede bolečih bradavic ti svetujem, da začasno uporabljaš nastavke- jaz sem imela Chico-ve; dobijo se v lekarni. So zelo mehki in se lepo prilegajo k prsim. Naša mala sploh ni pogruntala, da ni bradavica in je lepo vlekla.

Glede drugih vprašanj pa ti ne morem pomagat - Hana namreč pije vsako mleko, ki ji ga dam. Nekaj časa smo menjavali, ker je imela krče, zdaj smo na Aptamilu 1. za drugo hrano pa je še premala.

L.p.

Tea




Una -> Iztiskanje mleka po pumpici (17.9.2004 14:55:51)

TeaD, mene ne bolijo bradavičke, ko on sesa, ampak, ko si iztiskam mleko po pumpici.
Vseeno hvala.

LP, Una




Tipi -> Iztiskanje mleka po pumpici (17.9.2004 15:52:48)

Daša, ti je lepo in resnično napisala kako se dogajajo stvari s črpalko. Jaz sem si tudi iztiskala, ker sem hotela videti koliko bo mala popila, pa me je zelo kmalu minilo (cca. 4X in konec).

Ne se preveč obremenjevati. Ti si daj malega večkrat k prsim in naj pije pač kadar želi.

Midve sva teden dni starejše kot vidva in se zaenkrat samo dojimo. Nič čaja, nič sokov, nič kašič ... Ko bomo dopolnili šest mesecev bomo pričeli počasi uvajati. Je, pa res da tudi jaz nimam vsak dan toliko mleka kot bi ga ona rada popila zato se dojimo pa vsake pol ure. Naporno za mamo, super za bejbiko, a vztrajamo.

Poskusi, boš videla kako se bo obneslo. Pri nas je O.K.

Lp :sloncek:




cenki -> Iztiskanje mleka po pumpici (19.9.2004 13:58:37)

Kot bi pisali mi. Tudi naš mali princ se je v zadnjem tednu zredil le 100g. Tudi drugače je že od rojstva na spodnji meji (tehtava se vsak teden). Tudi jaz se fulllllll sekiram, tako da je postal že malek bolj nervozen. Zato sem se odločila, da ga bom dojila, na koncu vsakega obroka pa mu ponudim še Aptamil AR. Če želi še popije nekaj ml (ponavadi le 20 ali 30), drugače pa ga ne silim. V nasprotnem primeru je namreč postal tako razdražen, da ni ne jedel ne spal.
Najbolje da se sprijazniva - imava pač bolj drobčkene otroke. Tudi morajo biti takšni na spodnji meji, da sploh lahko obstaja povprečje, kajne?!
Deklica ne se sekirat - pol zgleda še vse huje kot je v resnici.




Una -> Iztiskanje mleka po pumpici (19.9.2004 16:54:36)

Hvala vsem za odgovore. Si pumpam ven mleko od petka, pa sm se kr navadla. Rabim sicer cca. 30 minut, da si stisnem 120-140ml, ampak mali sploh noče vsega popit, kar si stisnem, tako da bomo videli jutri, ko ga peljem tehtat (again!!!). Najbrž to pomeni, da je ponudba večja kot povpraševanje, kar je dobro, a ne??:bravo::angel:
Je pa včeraj pojedel še celo Hippovo korenčkovo kašico, tako da je super in sem se nehala sekirat. Pač se je odločil, da bo že od malega pazil na linijo (tako kot bi mogla mami in ati...):torta:
LP, Una:sloncek:




Stran: [1]