razvojna ambulanta (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta

Sporočilo

tita2006 -> razvojna ambulanta (6.2.2007 10:26:42)

Zanima me, kje v Ljubljani so razvojne ambulante?Mi sicer nimamo nekih posebnih težav,bi se mi zdelo pa vseeno smiselno, še tam povprašati za kakšen nasvet in mnenje v zvezi z motoričnim razvojem našega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].Se namreč še čisto nič ne plazi(9 mesecev), pri sedenju pa včasih grdo omhne nazaj.Ali za ravojno rabiš napotnico?Ali pediater sam ne more napisati recepta za airex blazino?Zaradi tega omahovanj, jo namreč zelo rabim. Ali se jo da tudi sicer kupiti? In koliko stane?Hvala za odgovore!

Kalina -> RE: razvojna ambulanta (6.2.2007 10:29:21)

Mi hodimo v razvojno v Moste k dr. Zavrlovi. Rabis napotnico od pediatra za razvojno. Blazino ti napise razvojna zdravnica na napotnico, se jo da pa tudi kupit, pride pa okol 42000 ex sit. Najboljs da prosis pediatra naj vas napoti v razvojno.

Janya -> RE: razvojna ambulanta (6.2.2007 11:31:01)

V razvojno nas je poslal pediatrinja z napotnico.
Mi smo hodili v razvojno ambulanto v ZD Šiška, ki mi je tudi napisala recept za blazino in napotnico za nevrofizioterapijo, ki smo jo obiskovali na metelkovi.

ostrouskaduska -> RE: razvojna ambulanta (6.2.2007 11:55:32)

Otrok moje kolegice se tudi ne plazi, sedi samostojno od 6,5 meseca (brez padanja), ne zna se pa pobrati s trebuščka - ne na kolena, ne samostojno posesti. Ima devet mesecev in so ji zdaj na pregledu (v posvetovalnici) dali napotnico za RA. Naj pa ne bi bilo nič hudega, je napotena samo "za vsak slučaj". Mislim, da ne bo škodilo, če se gresta tudi vidva pokazat.

livia -> RE: razvojna ambulanta (14.2.2007 21:36:35)

V ZD Vič je tudi.

bini -> RE: razvojna ambulanta (21.2.2007 11:50:17)

mi hodmo v zd bežigrad.

sašaš -> RE: razvojna ambulanta (21.2.2007 12:39:55)

Mi tudi v ZD Bežigrad. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Bini, a hodite k dr. Keršičevi?

Čebelica81 -> RE: razvojna ambulanta (24.2.2007 11:39:52)

Mi hodimo tudi v ZD Bežigrad. Tud k dr. Keršičevi. Men je fuuul d best dohtarca, pa tud sestra je kul. Res mi je fuuuul všeč, k sta vsakič nasmejani, tko da res z veseljem hodimo tja.
Mi hodmo zato, ker Sara preveč rame nazaj zateguje. Hodmo tud na NFT (nevrofizioterapijo) zaradi ram. In zdej mamo blazino doma na kateri telovadimo.
Kakšne probleme mate pa vi?

bini -> RE: razvojna ambulanta (27.2.2007 14:21:39)

ja, seveda k keršičevi - ja, res sta faci obe s sestro petro... naš aljaž vedno noro sodeluje in se cel čas smeji :)) ... tud naš se zateguje in predvsem je bolj šibek v roke in pa trebušne mišice.. sedaj počasi osvaja plazenje - zaenkrat po trebuhu... hodiva pa tud na FT v isto ambulanto, čeprav s terapevtko pa nisem bila tako zadovoljna kot z zdravnico, ampak ok... smo flikali s privatno in nekak se trudimo naprej... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

simanej -> RE: razvojna ambulanta (27.2.2007 15:23:17)

Koliko pa ste stari , tudi naš je slab v trebušnih mišicah in v rokah, pa so nama samo pokazali vaje , ki naj jih delava doma, nevem kakšne normative imajo, je pa malo čudno saj otroka vidi samo pet minut, in ti ga oceni. Mogoča katera ve za privatno razvojno ambulanto?

bini -> RE: razvojna ambulanta (27.2.2007 22:28:44)

hej.. kako 5 minut??
naša v razvojni ambulanti si vedno vzame več kot pol ure in v tem času že lahko marsikaj vidi...
kolikor vem ni privatnih razvojnih ambulant, so pa privatni terapevti... če te to zanima mi piši na zasebno - mi hodimo k eni v ljubljano...

simanej -> RE: razvojna ambulanta (27.2.2007 22:48:20)

Ja bini vsega skupaj sva bila notri deset minut, najprej sem ga imela na rokah, me je izprašala kako je potekal porod , seveda če je dojen ali ne, potem se ga pložila na mizo, ga slekla, je prišla zraven zdravnica in fizioterapevtka me vprašata kakšne težave imava, ji povem da se ne obrača , in da je imel zakrčene roke, ga malo opazujeta potem mi pokažeta vaje , katere naj delam z njim doma,  izvide dobite po pošti, o blazini nič, tako da ne vem kje naj te vaje sploh dela, saj postelja je premehka, igralna blazina pa premajhna. Tako se to dela pri nas.

mojsoncek -> RE: razvojna ambulanta (1.3.2007 10:50:22)

Tudi jaz sincka vozim v ZD Bezigrad k dr. Kersicevi. Res sta s sestro obe fajn in si vedno vzameta cas. Na NFTH pa hodiva v ZD Center, ker je bila za Bezigradom za ful guzva in bi prisla prepozno na vrsto. Je pa tudi terapevtka tam fajn.

Privat RA ne vem ce obstajajo. Lahko pa gres k privat fizioterapevtki, da ti pogledajo bejbija in dajo napotke.

lp

Stran: [1]