bolniška-postopek? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

bivka -> bolniška-postopek? (17.9.2004 13:23:03)

Pozdravljene!:)-
Sem od 09.08.2004 na bolniški in kolikor razumem sem v breme delodajalca 30 delovnih dni-to je do današnjega dneva, dalje pa v breme države.
Danes sem prejela odločbo od ZZZS, da sem nezmožna za delo do naslednjega pregleda, to je do 08.10.2004.
Na odločbi piše, da bo odločba vročena tudi mojemu delodajalcu.
Mi lahko katera prosim razloži postopek.
Zanima me ali moram odločbo dostaviti delodajalcu?
Kje bo ZZZS prodobil informacije o mojem TTR in višini nadomestila? (če prav razumem mi bo delodajalec izplačal OD do 17.09.04, naprej pa zavod).

Hvala za odgovore!
Pa-pa,
B in :duda:

VERONIKA# -> bolniška-postopek? (17.9.2004 14:35:35)

POZDRAVLJENA!

TVOJ DELODAJALEC JE DOBIL TUDI ODLOČBO OD ZZZS. TUDI ČE SI VEČ KOT 30 DNI NA BOLNIŠKI IN NISI VEČ V BREME DELODAJALCA, TI DELODAJALEC IZPLAČA NADOMESTILO, KATEREGA POTEM SAM REFUNDIRA OD ZZZS. TAKO DA TEBI NI TREBA NIČ NAREDIT.

LP!

Lu -> bolniška-postopek? (20.9.2004 16:19:31)

Tako je.

lp Lu

karm -> bolniška-postopek? (20.9.2004 19:36:17)

Mene zanima, če gre sedaj vsaka ne glede na to če je šla prej na bolniško, 28 dni prej na porodniško.
Ko sem bila prvič noseča, sem namreč šla namreč prej 45 dni, ker sem bila en mesec pred porodniško na bolniški.

lp

asso -> bolniška-postopek? (21.9.2004 12:03:20)

Tako je, delodajalcu ti ni treba nosit odločbe, ker jo je dobil in ti bo on izplačal nadomestilo, edino kar ne pozabi je to, da konc meseca dostaviš delodajalcu bolniški list, ki ga dobiš pri tvojem splošnem doktorju - bolniški mesec je potrebno vsak mesec dostavljat kljub odločbi.

Koliko dni prej greš na porodniško sama izbiraš ne glede na to ali si na bolniški ali ne. Preverjeno!

Lp asso

ronja5 -> bolniška-postopek? (22.9.2004 9:57:44)

KARM!
Po novem se lahko sama odločiš, ali 28 ali 45 dni! To je tvoja izbira!
LP! Ronja

Stran: [1]