vročina 37,3 in pikice po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bebe&jaz -> vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 7:50:42)

Ali lahko katera naredi domačo diagnozo na podlagi lastnih izkušenj, prosim?!?!
Mojemu sinu (17 mesecev) so se pred dvema dnevoma po celem telesu pojavile drobne, komaj opazne pikice rdečkaste barve. Izgledajo podobno kot kurja koža, le da so rdečkaste, a ne izrazito vidne in izstopajoče. Včeraj zvečer je dobil rahlo povišano temperaturo - 37.3, ki je bila celo noč in zjutraj približno enaka.
Ker sem najprej pomislila, da bi lahko bila škrlatinka (je v vrtcu), sem šla v lekarno po svečke za zbijanje vročine za vsak primer. Toda vročina se mu ni dvignila, izgleda dobre volje, normalno je,... Tudi jezička nima "malinastega", kar naj bi bila značilnost škrlatinke. Ja, pa iz noska mu teče že kakšne 3-4 dni (ampak to mu večino časa, odkar je v vrtcu) in malo kašlja (ampak to res ni vredno omembe).
Kakšna ideja, kaj bi lahko bilo?

Lp,
midva

Anonimen -> RE: vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 8:34:42)

Pozdravljena!
Kar brez odvečnih skrbi.Detece nima vročine,37,3 se ne upošteva kot vročina pri takih majhnih.Pikice,ki jih omenjaš pa so lahko reakcija kože na potenje ali pa na oblačilo,ki se stika z kožo.Za enkrat ni povoda za pretirano skrb,le če temperatura naraste na 38.

dix -> RE: vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 8:35:43)

če je škrlatinka pol boš itak morala k zdravniku po antibiotik.

Če greta pokazat te pikice pa omenita da je v vrtcu škrlatinka bodo vam vrjetno naredili test pa četudi bo negativen bgoš bolj mirna.

Jaz bi vseeno šla, nimajo vedno vsi vseh kliničnih znakov za določeno bolezen. Mi smo imeli čkrlatinko pa nismo imeli pikic, smo pa imeli vročino. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bebe&jaz -> RE: vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 11:29:15)

Hm, reakcija na oblačila, prašek, mehčalec,.... zagotovo ni, saj ima pikice tudi po obrazu. Na hrano tudi nobeno ni alergičen, tako da ne verjamem, da bi sploh bila kakšna alergija.
No, glede na to, da nimam (pa tudi ve ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) kakšne ideje, kaj bi dejansko alko bilo, se bomo popoldne kar odpavili k pediatru, čeprav naše ta teden ni. hvala vseeno tistim, ki ste razmišljale z mano. Bom sporočila, kaj vendalre je.

Lp,
midva

Anonimen -> RE: vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 11:44:01)

Po moje je kar škrlatinka. A je kaj bruhal ali driskal pred dnevi ali ga je boll trebušček?
Poročaj, kaj ste opravili, me prav zanima. Pa takoj v sprejemni pri pediatru povej, da je sum na škrlatinko, da vas bodo dali v izolirnico.

bebe&jaz -> RE: vročina 37,3 in pikice po telesu (6.2.2007 15:25:46)

Smo od pediatrinje.
Takoj so naju dali v izolirnico, vendar pediatrinja konec koncev pravi, da gre verjetno za "virozo s pikicami". Karkoli že to je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] je bolje kot škrlatinka. No, na dokončno diagnozo moram pa do jutri zjutraj počakat, ko bodo izvidi krvi gotovi.

lp,
Midva

Stran: [1]