anda -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 11:58:08)
Pozdravljeni vsi skupaj,
A mogoče katera ve, če je potrebno prekiniti dojenje, če dobiš pri zobozdravniku lokalno anastezijo (injekcijo)? Eni pravijo da ja, drugi da ne in zdaj res več ne vem. Prosim pomagajte!
Anonimen -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 12:13:02)
Fino, da si me spomnila, tudi mene čaka ekstrakcija zoba, sploh nisem pomislila na to, najbolje da povprašaš zobozdravnika, bi že mogel vedeti.
Teja N -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 12:54:58)
Res je, lokalna anesetezija kjerkoli na telesu ne škoduje ne med nosečnostjo ne med dojenjem. Brez skrbi!
Lp, Teja:)
Anonimen -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 13:08:55)
A si prepričana, namreč meni so jo odsvetovali na stomatološki kliniki v Ljubljani. Govorim o lokalnianasteziji med nosečnostjo, kritični naj bi bili prvi in zadnji trije meseci; uporaba le-te v zadnjih treh mesecih lahko sproži predčasen porod. Tako so mi rekli....No sedaj imam pa izgovor, da mi ni treba it na puuuljeeenje!!!! Ampak mislim, da sedaj res ne bi smelo škodit..
Tiki -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 13:46:06)
Meni je moja zobozdravnica rekla, da ni škodljiva in sem jo dobila. Lp
ana b -> zobozdravnik in dojenje (17.9.2004 20:02:07)
v času nosečnosti popravila vse zobe in kar nekajkrat dobila lokalno anestezijo. Rodila sem sicer malo prezgodaj, pa definitivno ne zaradi anestezije. Je mimilo več kot mesec med tazadnjo in porodom. Brez panike! Ne škodi!