Baucka -> RE: Doule (6.2.2007 16:11:06)
|
Mislim, da najbolj potrebuješ nekoga, da ti pomaga pri delu, katerega ne več zmoreš sam in se lahko spočiješ in posvetiš otroku. Moja zlata mama mi še sedaj delno skuha, delno jaz in tudi lika mi še vedno. Živimo v mansardi mama pa v prtljičju. Ji poskušam poplačat na druge načine. Zelo prav so mi prišli nasveti patronažne, je bila res super in zelo moderna, čeprav že starejša. Če bi bile doule takšne potem sem ZA. So mi pa naprimer šli na živce nasveti tašče in moje mame. Moja mama: Tega ne smeš jest jo bo zvijalo. Dva dni po porodu: Kaj zunaj delaš se boš prehladila? Ko je Ema jokala: Kaj ji te je? Tašča: Kje ma dudo? jaz: Nima je? Tašča: Bi se bolj potolažla? Jaz: Če ne joče, je ne rabi, sem jaz njena duda. Tašča: Pa boljše bi blo če bi jo mela. Jaz: Če je ne rabi in ne joče je ne bo imela. Sedaj pa se tašča hvali v službi, kako Ema pri 6 mesecih iz kozarčka pije, da nima ne flaše in ne dude. Mi je pa je mama zelo pomagala pri ostalih delih. Mi je velikokrat skuhala, likala perilo, mi popazla Emo, da sem lahko perilo obesla itd. Problem pri AP nastane, ko je mama sama za vse. Saj se ne more posvečat otroku in še vsa gospodinjska dela naredit. Zato so je v preteklosti živelo več generacij pod isto streho.
|
|
|
|