nina166 -> RE: ideal APja - dojenje (7.2.2007 19:23:47)
|
Sicer se v debate o dojenju ne spuščam, ampak nekaj pa morem pripomnit. Sama sem zaradi problemov (mleka sem imela sicer dovolj, a mi je ves čas tekel iz dojke...tako hitro kot je nastajal, je stekel ven in mali se je na dojki drl in drl do onemoglosti, ker je bila večino časa prazna) dojila samo en mesec, potem pa sem se s tem, da sem zato ker ne dojim slaba mama....kot so nekatere mnenja...nehala obremenjvat in se drugače posvetila svojemu zakladu. Moja soseda pa je dojila več kot eno leto. In po mnenju nekaterih je zato boljša mama kot jaz. Dejstvo, da je nosečnost skrivala, ni bila niti na enem ginekološkem pregledu, da je rodila doma in dojenčka vrgla v smeti, tu ni pomembno...pomembno je samo to, da je dojila. Na srečo je ravnotakrat prišel njen brat, ki je slišal jok in spravil dojenčka v bolnico. Pri tem ne mislim na nobeno tu gor na forumu, ampak bi samo rada povedala, da se ljubezen do otroka ne meri po tem, ali in kako dolgo ga dojiš. Sama sem bila prepričana, da bom dolgo dojila in sem se tega zelo veselila, ampak pač ni šlo. In naj tisti, ki izjavi, da smo tiste, ki ne dojimo slabe mame, mal prej premisli...pri naslednjem otroku se lahko to zgodi tudi njemu. In ni se tako lahko sprijaznit s tem, da ne moreš dojit. To je samo moje mnenje in se ne mislim z nikomur kregat glede tega.
|
|
|
|