Nogavica -> RE: Mala misel (4.3.2007 20:33:16)
|
Nekega večera, ko je mama pripravljala večerjo, je stopil v kuhinjo njen enajstletni sin. Z uradniško hladnokrvnostjo je pomolil mami pod nos popisan list papirja. Mama si je obrisala roke v predpasnik in začela z zanimanjem brati: . Pokosil sem travo - 5.000 tolarjev. . Pospravil sem svojo sobo - 10.000 tolarjev. . Šel sem v trgovino po mleko - 1.000 tolarjev. . Pazil sem na sestrico (tri popoldneve) - 15.000 tolarjev. . V šoli sem dobil dve odlični oceni - 10.000 tolarjev. . Vsak večer odnesem smeti - 7.000 tolarjev. . SKUPAJ: 57.000 tolarjev.< Mama je nežno pogledala svojega odraščajočega sina. V srcu ji je vstalo tisoč spominov. Vzela je nalivnik, obrnila list in začela pisati: . Za to, da sem te devet mesecev nosila pod svojim srcem - 0 tolarjev. . Za vse prečute noči ob tebi, ko si bil bolan - 0 tolarjev. . Za vse večere, ko sem te zibala, ker si bil žalosten - 0 tolarjev. . Za vse trenutke, ko sem brisala tvoje solze - 0 tolarjev. . Za vse, kar sem te dan za dnem naučila - 0 tolarjev. . Za vse zajtrke, kosila, malice, večerje in sendviče, ki sem ti jih pripravila - 0 tolarjev. . SKUPAJ: 0 tolarjev.< List je z nasmehom izročila sinu. Ko je sin prebral, sta se mu v očeh zalesketali dve veliki solzi. Z nerodno kretnjo se je obrisal, obrnil list in na svoj račun napisal: >PLAČANO!< Nato je skočil mami v naročje in prekril njeno lice s poljubi. Ko se v prijateljske ali družinske odnose prikrade preračunljivost, je vsega konec. Ljubezen je zastonjska ali pa je ni.
|
|
|
|