Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Izbris zastavne pravice v zemljiški knjig... 5.2.2007 9:50:16
|
|
|
|
lemavrica
|
Predlagam da se obrneš na zemljiško knjigo kjer ti bodo vse razložili saj boš tja tudi vložila vlogo za izbris.
|
|
|
|
RE: Izbris zastavne pravice v zemljiški knjig... 5.2.2007 12:08:14
|
|
|
|
Anonimen
|
1. Potrebuješ tale obrazec: http://www.sodisce.si/filelib/obrazec_zk-_izbris_zaznambe.pdf 2. Izpolniš (če potrebuješ pomoč me lahko kontaktiraš) 3. Dodaš priloge: - original izbrisna pobotnica (oz. dovoljenje za izbris zastavne pravice-hipoteke) -sodni koleki za predlog v višini 1.900 sit 4. Oddaš na zemljiški knjigi pristojnega okrajnega sodišča. Ko bo zemljiška knjiga izdala sklep o izbrisu pa boš morala plačati še dodatno sodno takso (v tolarjih tam od 3.000 - 5.000 sit) To je to. Aha, vidim, da je bila to hipoteka prejšnjih lastnikov; ne vem ali ste v ZK že vpisali vpis spremembe lastnika oz. spremembo lastninske pravice ali ne? Če je v ZK vknjižen še stari lastnik mora predlog za izbris zaznambe podpisati oziroma vložiti tisti, ki je v ZK naveden kot nosilec lastninske pravice.
< Sporočilo je popravil caffee -- 5.2.2007 12:13:48 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.2.2007 12:59:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Izbris zastavne pravice v zemljiški knjig... 8.2.2007 15:20:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zoal - potrebuješ overjeno izbrisno pobotnico - zemljiškoknjižni predlog za izbris hipoteke - sodna taksa je 7,93 €UR Nevem pa zakaj bi morala potem še plačati kakšno takso, kot navaja Caffee. Sodna taksa (v sodnih kolekih)v znesku 7,93 EUR (1,900 sit) je za oddano vlogo (da ga zemljiška knjiga sploh sprejme) potem pa se plača še sodna taksa za izdani sklep sodišča. Za plačilo slednje pošlje sodišče predlagatelju taksni poziv. Če sodna taksa ni plačana v roku sodišče lahko sklep zavrže zaradi česar ne pride do vpisa v zemljiško knjigo. Izdani sklep je namreč podlaga za vpis (oz. izbris) v zemljiško knjigo in ne vloga sama. Zato se plačuje dodatna taksa za sklep Sem delala na tem področju, zato so moje informacije točne
|
|
|
|
RE: Izbris zastavne pravice v zemljiški knjig... 9.2.2007 13:38:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Hmm...to je pa smešno, da na uradni strani sodišča objavljajo napačne obrazce Jz sem za izbris zastavne pravice vedno izpolnjevala tega - je pa res, da sem bila 1 leto odsotna in je čisto možno, da je prišlo do spremembe (ki jo še niso ažurirali preko spletnih strani)...Še bolj čudno pa je, da ti pravega niso natisnili kar v zemljiški knjigi, da bi ga tam izpolnila..Me prav zanima katero sodišče je tako nefleksibilno Pa da ti niso znali nič povedat.. Groza! In potem ni nič čudnega da prihaja do sodnih zaostankov..Mah pustimo to... No, kakorkoli, važno je, da si uredila
< Sporočilo je popravil caffee -- 9.2.2007 13:40:43 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.2.2007 8:46:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?