Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 29.4.2007 11:09:12
|
|
|
|
kaya2007
|
Ne, ni vedno oznake, pri nama v avtu je ni, pa ima isofix. Je pa mislim da na spletni strani maxi cosi seznam kateri avti imajo in kateri nimajo, lahko pa tudi na servisu vprašaš (ali pa pokukaj pod sedež, saj se vidi ). Midva sva najprej kupila samo lupinico in se mi zdi čisto nepraktično vsakič ukvarjati se s pasom, ga odpenjat in zapenjat... pa še ni se mi zdelo dovolj fiksno..zato sem šla še po podstavek in če koga zanima: podstavek za isofix se da namestiti tudi v avto, ki nima isofixa. To nama pride prav, ker imava 2 avta in v enem ni isofixa.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 29.4.2007 11:12:07
|
|
|
|
kaya2007
|
Aja pa še to, na servisu vam izklopijo air bage, ne glede na tip avta. So pa več ali manj nehali vgrajevati ključe, da jih sami izklopimo, ker so imeli ogromno tožb-ljudje so izklopili, se zaleteli, potem pa jih tožili, ker se air bag ni vklopil. Tako da zdaj na servisih izklope sporočajo v tovarne in vse to beležijo.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 29.4.2007 11:14:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: freya Dobro, če avto nima isofix sistema, je jasno. Kaj pa, ko ga ima? Koliko easyfix skrajša čas nastavitve lupinice, koliko je lažje samo pritrjevanje na sedež? Uporabnost? Zanimajo me praktične izkušnje. Meni je zapenjanje lupinice s pasom vzelo veliko časa, moči in živcev. Je šlo "glih za glih". Tako da sem potem zaradi začela lupinico kar v avtu puščati, pripeto. Doma sem uporabljala eno sposojeno, v bistvu imajo namesto tega zdaj vsi tiste ležalnike. Pa itak je potem, ko je otrok že precej težak, lažje nositi otroka samega kot pa z lupinico vred. Vsaj meni je bilo.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 30.4.2007 18:12:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zanima, če morajo biti lupinice res vedno obrnjene nazaj, ali so lahko tudi v smeri vožnje. Jaz bi imela vlupinici zadaj. Imam pa PP SIP, ki ima podstavek, ampak se še nisem ubadala z zapenjanjem. Torej kako jo moram obrnit. Če bo otrok zadaj obrnjen nazaj ne bom videla kaj počne.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 30.4.2007 18:53:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nogica Mene pa zanima, če morajo biti lupinice res vedno obrnjene nazaj, ali so lahko tudi v smeri vožnje. Ja, vedno. Poglej si filme na adacu in boš videla razliko v primeru nesreče.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 30.4.2007 19:47:51
|
|
|
|
Anonimen
|
To pa res nisem vedla, niti se nisem za to zanimala, pa bo mali glih kar tu . Potem je najbolje, da jo namontiram spredaj. Tudi z montažo se še nisva ubadala. A ima kdo od PP Primo Viaggio SIP? Kako je z montažo, a je komplicirano, ali le pripneš z varnostnim pasom? Pa pardon, ker kar tu ta vprašanje postavljam.
|
|
|
|
RE: Pritrjevanje lupinice v avto 30.4.2007 20:04:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nogica Potem je najbolje, da jo namontiram spredaj. Najbolje je, da jo namontiraš zadaj, na sedež v sredini, če imate avto, ki to dopušča (vsi modeli ne). To je najbolj varen sedež, saj je z vseh strani najbolj oddaljen od morebitne točke trka. Nameščanje na prednji sedež se ne priporoča, ker to moti voznikovo koncentracijo. Tudi če dojenček joka, ga ne moreš potolažiti, pa čeprav je zraven tebe, ker moraš gledati na cesto.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?