Kako je z darovalskimi semenčičami? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Nila -> Kako je z darovalskimi semenčičami? (4.2.2007 19:28:52)

Hello! Pred menoj je sicer IVF, vendar se ne morem ubranit mislim oz. strahovom kaj če pri biopsiji ne bo niti ene semenčice. Zanima me če vidiš (vsaj na sliki) darovalca, vem da je vse to anonimno vendar si trenutno težko predstavljam da ne bi videla od koga nosim seme v sebi... Nekaj sem slišala da je to seme pregledano na različne dedne bolezni itd. Že vnaprej hvala za odgovore.

Anonimen -> RE: darovalske semenčice (4.2.2007 19:55:43)

Pod nobenim  pogojem ti ne povedo, kdo je darovalec/darovalka, vse je anonimno, tudi obratnih informacij tukaj ni. Edino kar se lahko odločiš je to, ali nja ima darovalec enake karakteristike kot mož/žena, se pravi barva las, oči, višina,..., v tem primeru je zelo dolga čakalna doba, v nasprotnem pa prideš dokaj hito na vrsto, recimo v roku enega leta, pa srečno.
Pa še nekaj je, če si res s partnerjem želita otroka, pa da se imasta res rada, vama tudi to ne sme biti v napoto, da otroku eden od vaju ne bo biološki starš v rojstnem listu bosta oba napisana kot biološka staršaŽ), pa saj bosta morala na takšna vprašanja odgovarjati na posvetih pri pravniku, socialnem delavcu in psihologu.

Nila -> RE: darovalske semenčice (4.2.2007 20:45:13)

Hvala anomimen. Hvaležna sem ti za odgovor. A imaš kakšne osebne izkušnje ?

Lunc_a -> RE: darovalske semenčice (4.2.2007 21:36:46)

Tako kot pravi anonimna ti ne veš kdo je niti darovalec ne ve NIKOLI.Če bo otrok kdaj bolan in bo potreboval nekaj od svojih staršev,jih bodo obvestili,če bodo darovali,ampak tudi takrat ne bodo vedeli kdo si ti niti kdo so oni.To vem,ker sem bila darovalka in sem mogla tudi podpisati papirje v katerih se odrekam otroka in tudi to,če bo kdaj kaj potreboval,da mu rešim življenje bo tudi anonimna oz. mi ne bodo povedali

Stran: [1]