Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Cepiti proti klopnemu meningitisu? 4.2.2007 16:14:42
|
|
|
|
Ezi
|
Zanima me, koliko vas je kaj cepilo vaše otroke proti klopnemu meningitisu? Tole sem ujela na internetu, pa me zanima, koliko so kaj celjeni naši otročki. "Klopni meningitis se pojavlja sezonsko, od meseca maja do meseca oktobra, vsako leto je največ obolenj v mesecu juliju. Največ obolelih je starih od 20-39 let. Moški zbolevajo pogosteje kot ženske. Inkubacija traja v povprečju 7 do 14 dni; najkrajša možna je tri dni, nadaljša znana pa 28 dni. Pri 75% bolnikov je potek bolezni dvofazen. Poglavitni simptomi so vročina, hud glavobol, slabost in bruhanje; bolnika moti svetloba in ima otrpel tilnik. Pojavljajo se tudi bolečine v mišicah, bolečine v trebuhu, lahko driska. Glavobol je ponavadi v čelnem predelu, za očmi, boleče je lahko tudi premikanje oči. Simptomi so lahko podobni gripi. Ponavadi virusnega meningitisa ni treba zdraviti. Pozdravi se v dveh tednih in ne pušča večjih posledic. Z zdravili lahko blažimo glavobol in nižamo zvišano telesno temperaturo. Bolniki potrebujejo počitek v tihi in zatemnjeni sobi. Predvsem ostanejo posledice po encefalitični obliki bolezni. 10-15% bolnikov ima kasneje glavobole, zmanjšano delovno sposobnost, slabši vid, slabši sluh in razne psihične motnje." LP, Ezi
|
|
|
|
RE: Cepiti proti klopnemu meningitisu? 4.2.2007 17:05:35
|
|
|
|
Lunc_a
|
ne,ker nismo na okuženih območjih ,kjer se pojavla.če bi pa bili ga pa bi cepila
|
|
|
|
RE: Cepiti proti klopnemu meningitisu? 4.2.2007 17:23:58
|
|
|
|
teta beta
|
Ja, mi smo se ravno pred 14 dnevi cepili prvo dozo, vsi trije, tudi naša 16 mesečnica. Okuženo območje pravzaprav ni jasno zamejeno, okuženi klopi so razširjeni po celi Sloveniji, nekje jih je več, nekje manj. Mi smo iz okolice Celja, kjer niti ni kritično, vendar radi gremo v naravo, v gozd, v hribe ipd. in sem se zato odločila. Mene je klopov precej strah, ker je moja mama umrla zaradi k. meningitisa, zato je tudi zdravnica, ki nas je cepila rekla, da povsem razume, da bomo cepili tudi tamalo. Cepijo otroke od 1. leta dalje, tri doze (celotno cepljenje) stanejo 70,50 EUR.
|
|
RE: Cepiti proti klopnemu meningitisu? 4.2.2007 17:25:14
|
|
|
|
DEN
|
Ja, mi smo našega starejšega sina.
|
|
|
|
RE: Cepiti proti klopnemu meningitisu? 4.2.2007 18:53:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, moj Tibor je cepljen. Borelijo je že fasal, pa ne bi rada, da bi še meningitis.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?