Vročina in 6. bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Baucka -> Vročina in 6. bolezen (4.2.2007 12:35:12)

Ema ima že od četrtka vročino, zbijamo jo z svečkami. Ko ima vročino je umirjena, ne more jesti in ne piti, samo leži. Ko jo zbijemo, je takšna kakor, da ne bi bila bolana. Pleza, se smeje, veselo je in pije. Spi toliko kot prej, nič več. Izpuščaja nima, pa tudi vročina se še vendo po 5 do 7 ur po svečki začne vzpenjati. Nima ne izcedka iz oči in ne nosu in NE kašlja.

Smo bili v petek pri zdravniku in sem rekla, da se mi zdi, da malo težje požira. Bila je nadomestna starejša zdravnica in je rekla, da je grlo malo vneto in predpisala antibiotik Augmentin. Po njem je bruhala in dobila drisko. Odločili smo se, da tega antibiotika ne bomo dajali in bomo v ponedeljek šli k naši pediatrinji. Na pohodu naj bi bila tudi škrlatinka, zato nisem hotla it v polno čakalnico pri dežurnem zdravniku.

Vročina pa kar noče oditi. Kaj je možno da je to 6. bolezen. Saj če bi imela vneto grlo ali pa virozo bi kašljala in šmrkala ali se motim? Kakšni so bili vaši, ko so prebolevali 6 bolezen.




Lunc_a -> RE: Vročina in 6. bolezen (4.2.2007 13:15:24)

ne to potem ni 6 bolezen.je kar vneto grlo,in ni potrebe da otrok kašlja ,šmrca ali kakorkoli.Kar najzaj k drugemu zdravniku in naj vam da drugi antibiotik.ker vročina lahko naraste tudi do 40 stopinj ali več in otrok dobi vročinske krče.kar oblečt in nazaj




Miška76 -> RE: Vročina in 6. bolezen (4.2.2007 19:17:59)

Mi smo jo k sreči ta teden preboleli.
Najprej je imela tri dni vročino, ki se je gibala od 39,2-37,7, seveda smo jo zbijali s svečkami. Po naravi je zelo živahna punčka, takrat pa je bila res "revčka", sploh takrat, ko ji je vročina spet narasla. Četrti dan so se pojavili izpuščaji po celem telesu, podobnim ošpicam, zato sem jo odpeljala do pediatra, ki je postavil diagnozo: 6. otroška bolezen. Ušes ni imela vnetih, pa tudi pljučka je imela čista, le malo je kašljala.Te izpuščaje je imela še dva dni in sedaj se spet  zunaj sprehajamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Baucka -> RE: Vročina in 6. bolezen (4.2.2007 20:25:14)

Ema je danes zjutraj dobila še svečko, popoldan pa ne duha in sluha o vročini. Po trebuščku pa ima čisto drobne pikice in malo po hrbtu in nikjer drugje. Jaz mislima da je to 6. bolezen.

In pediater je rekel, da je vneto grlo in dal en k... antibiotik, kateri je še vse poslabšal, bruhali in dobili drisko. Jutri bom našo pediatrinjo poklicala, da vidim, če je potrebno sploh tja hodit.




Baucka -> RE: Vročina in 6. bolezen (5.2.2007 11:00:01)

Danes smo šli k zdravniku in je to 6. bolezen. Tako, da ni vneto grlo in ni bil potreben antibiotik. Komentar na naše zdravstvo ni potreben, ker mi je kar slabo ko pomislim, da sem jo mučla, ko sem ji dala tako močen antibiotik kot je augmentin.  Da je bruhala in dobila drisko, ko je že tako ali tako bila tako boga od vročine in mi ni hotla ne pit in ne jest. Ko sem sedaj malo raziskovala pri mamicah majhnih otrok, augmentina sploh ne poznajo, dobijo pa Hikoncil, ko imajo vneto grlo in ušesa. Pediatrinja je rekla, da sem vredu naredla, da ji nisem več tega antibiotika dala. Ko sem pa v soboto klicala v zdr. dom pa mi je pametna sestra rekla, če je zbruhala, da naj ji ga še enkrat dam, če je to dozo zbruhala. Popoldanska sestra pa, da naj nazaj prideva drugače pa naj se še potrudiva s tem antibiotikom, kjub bruhanju in driski. Jezna sem kot kača.

Razlika med vnetim grlom in 6. boleznijo, na prvi pogled, naj bi bila tudi ta:
- pri 6. bolezni, ko zbiješ vročino je otrok aktiven, pri vnetem grlu pa kljub temu utrujen in umirjen.

Pa še nekaj ne razumem. Zakaj nočejo povedat kater zdravnik je dežuren, kaj je to tajna. V soboto mi tega v MB niso hoteli povedati.




Stran: [1]