Mary Poppins -> RE: kaj boste kuhale danes? (5.2.2007 11:28:56)
|
Čisto simpl. Narežeš precej čebule (kot za goveji golaž), prepražiš do mehkega, dodaš česen (jaz ga dam kar precej), lignje - ponavadi v Eurospinu kupim zmrznjene, lovorov list in mleto rdečo papriko. Dušiš do mehkega. Če so lignji zm,rznjeni oddajo dovolj vode, da ne rabiš dodatne tekočine, sicer pa je fajn dodati kakšen brzg belega vina. Ko so lignji mehki, streseš noter eno konzervo pelatov, soliš, popraš in to je to. Je pa ta jed čisto nekaj drugega, če imaš na voljo tiste prave, sveže lignje. Te kupljene zmrznjene variante namreč nimajo nobenega pravega okusa. A ja, lahko pa lignjem dodaš še na kose narezan krompir, da se skuha zraven. Tudi zelo dobro. To zadevo sem prvič jedla na Kreti in mi ni šla iz glave. Saj omaka sama mi rata nekako tako, kot jo imam v spominu, okus lignjev na Kreti ali pa tukaj je pa kot noč in dan.
|
|
|
|