Anonimen -> RE: svoboda (4.2.2007 7:33:19)
|
Brez svoje osebne svobode jaz ne bi mogla preživeti. Ne glede na to, ali sem v zvezi ali ne. To, da mi partner to dopušča, je poleg zvestobe zame bistvenega pomena. In enako ravnam tudi jaz do njega. Tako imava vsak svoje prijatelje in tudi skupne. Ven hodiva skupaj in posamezno. Imava vsak svoje in tudi skupne hobije. Koliko sem pripravljena tolerirati? Točno toliko, da zaradi osebne svobode ne trpi družina. Kako to izpade v praksi, se mi zdi nekoliko težko povedati, ampak npr. ni problem, da gre zvečer Kamikaza na pivo s prijatelji (ostane lahko tudi do jutra, če želi), ampak brezpogojno pa mora biti doma najmanj pol ure prej, preden grem jaz v službo, zato, da bo lahko on pri otrocih. Ne bom jaz iskala varstva zato, da on lahko pije pivo. Ta bi bila pa prehuda. In mislim, da nama kar dobro uspeva. Če grem v petek zvečer ven s kolegicami, se mu zdi samoumevno, da me pred jutrom ne bo domov, pa tudi trezna najverjetneje ne bom. In ko se potem on v soboto zvečer pospravi k prijatelju igrat igrice, mi je jasno, da bo prišel domov tako nekako kot jaz. Pa kaj? Fajn se imava in to je edino, kar šteje.
|
|
|
|