Anonimen -> Kdo bi mi vedel razložiti to... (2.2.2007 18:01:08)
|
Ne vem, ali je moj otrok samo preveč čustven ali pa se je vanj prikradel separacijski strah... V glavnem. Nikoli, ko z možem odhajava v službo, ne dela scen, ne joče (pravzaprav je vesel, da vidi babico in dedija, ki ga prideta pazit). Vsako jutro se polubčkamo, veselo nama pomaha in midva odideva. Sem pa opazila, da ga pri zgodbicah, ki mu jih berem ali pa pri določenih risankah zelo prizadane, če nekdo odide. Pri zgodbah še sicer ne tako, ker najverjetneje vsega ne razume. Ampak pri risanki se mi je pa že dvakrat razjokal. Ena risanka je Nodi ulovi padajočo zvezdico - Zvezdica pade z neba in Nodi se odloči, da jo bo vrnil nazaj na nebo. Ko s katapultom zvezdico vrnejo nazaj na nebo, ja jokal tako presunljivo, da se je celo meni začelo parati srce... Danes pa sva gledala Medvedeka Puja in je zgodba o zajčku, ki posvoji ptičko in ko ptička odraste, se odloči, da bo odletela na jug in zajca zapusti. Spet presunljivi jok. A mi lahko nekdo razloži, kaj je to? A je to samo takšna zmožnost empatije ali pa se je vanj prikradel separacijski strah. Če bi bil separacijski strah, potem bi jokal tudi, ko midva odhajava v službo... Ne vem. A ima morda katera kakšno pametno razlago?
|
|
|
|