atena777 -> RE: Februarčki in Februarčice 2007 (4.8.2007 21:56:12)
|
atena777 dej pliz povej kakšen je recept. Da vidim če bi jo jaz tudi nardila. Matic bi jo sigurno zmazal, ker poje vse kar mu pokažeš. IZVIRNO SPOROČILO: Margit atena777 dej pliz povej kakšen je recept. Da vidim če bi jo jaz tudi nardila. Matic bi jo sigurno zmazal, ker poje vse kar mu pokažeš. Recept - ne bom iz knjige plonkala, ker ga vem že na pamet, pa še mal mojih modifikacij: sestavine: - 4 lončke vode, 1 lonček polente (jaz sem vzela za srednjo kavo merco) - rozine (nežveplane!!!) - jabolko - ščepec soli - banana - grozdje za okrasitev Torej v vodo stresemo pest rozin in zavremo. Primešamo polento, zakuhamo in še toplo zlijemo v modelček. Nato v posebnem lončku v jabolčnem soku (jaz sem kar v vodi) prekuhamo jabolčne krhle (na tanko narezano) in jih dodamo v torto (jaz sem jih nekako potisnila noter). Recept vsebuje še agaragar alge za žele, vendar jaz sem to izpustila. Namesto tega sem jo še malo izboljšala z eno banano, ki sem jo narezala na vrh torte (tanke rezine). Potem počakaš, da se vse skupaj shladi in strdi, obrneš na premierni krožnik in vuala, torta je tukaj. Potem okrasiš po domišljiji, jaz sem pač uporabila kar sem imela. Lahko bi bile breskve, karkoli... Svečka ne sme manjkati. Prerežeš svečko napol in daš na tortico!
|
|
|
|