|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
9.11.2007 11:35:21   
atena777
Kar se kuhanja tiče, sem jaz predvčerajšnjim naredla lonec pasulja in smo ga jedli še včeraj, danes pa verjetno matevž in hrenovke za naju, za tamalega pa pire + piščančji mesek. Alen je mel včeraj home-made rženi kruh + juhica z korenčkom, kolerabo, cvetačo in nudlčki. Zdejle spet pečem ržen kruh, fuuuul diši! Aja pa zvečer je pojedu 1/4 kakija. Sem mu prvič kaki dala, pa mu je kr všeč.

Ooo t se pa fenomenalno sliši. Mi jemo samo še rženi kruh, odkar imamo tole dieto za Krvne skupine. Aja malo je šlo spet dol, sedaj sem na 64,5, tako da do službe pa bo mogoče nazaj stara teža.

Prosim recept za kruh!

David tudi obožuje kaki, ga poje celega če je v elementu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
9.11.2007 11:55:14   
Anonimen
Evo, po tleh pomito, kruh skoraj pečen in Alen še spi! user posted image user posted image user posted image

Recept za kruh je pa čist izi:

1/3 kg bele moke + 1/3 kg ržene moke zmešaš skupi in dodaš cca 1 dl mlačne vode, v kateri je kvas. Js dam v deci vode polovico one male kocke svežega kvasa in 1 malo žličko sladkorja. Sol po okusu, v moko pa dodajaj toplo vodo. Zgneteš vse. Men se zdi, da dlje ko gnetem testo, boljši je kruh. Pustim vzhajati cca 3 ure - med tem časom ga vsake tolk mal pregnetem z žlico, da se testo spusti. Tako dela moja mami - zakaj ne vem, vem pa da je kruh odličen. user posted image

Ko oblikujem hlebec ne uporabljam moke, ampak olje (ne veliko, glih tolk, da se mi ne prime testo na roke) In potem pustim vzhajati toliko časa, da je pekač poln. Pečem cca 1 uro pri 180 stopinj.

Upam, da ti rata! Men je vedno ful dober. Sicer pa sem odkrila, da imajo v hoferju že zmešano moko s kvasom za rženi kruh. Tam dodaš pa samo sol in vodo. Javi rezultat, če boš pekla!user posted image

(odgovor članu atena777)
  Neposredna povezava do sporočila: 3827
9.11.2007 12:00:56   
DeMer
Prosim recept za kruh!

Moj recept za kruh je sledeči:
400 g bele moke
100 g katerekoli druge moke
2 žlici olja ali malo putra
330 ml tekočine (voda ali mleko ali oboje)
2 žlički soli
1 žlička sladkorja
kvas (vrečka suhega) ali pol kocke

Pustim, da dvakrat vzhaja. In je njamsi!

Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
9.11.2007 12:12:05   
Anonimen
Pri nas je pa zdejle toča! Mamo belo po asfaltu, kot da bi bil sneg. user posted image Js pa glih včeraj vsa okna pomila! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DeMer)
  Neposredna povezava do sporočila: 3829
9.11.2007 12:26:53   
atena777
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

Pri nas je pa zdejle toča! Mamo belo po asfaltu, kot da bi bil sneg. user posted image Js pa glih včeraj vsa okna pomila! user posted image user posted image user posted image

Jasna81 od kje tebi toliko energije? Pa kruh 3 ure vzhaja. Pa ti si sanjska ženska, kuhaš, pospravljaš, sama za otroka poskrbiš, dobr zgledaš....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
   [Brisano sporočilo]
9.11.2007 12:34:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3831
9.11.2007 12:43:12   
Anonimen
Dan. user posted image  Remember me? user posted image  Me je malecka mateja naterala, da se mal javim. user posted image  Joj, ko pa ni časa, oz. nisem na tekočem kaj se z vami dogaja, potem je pa toooooliiiiiiikoooooo za prebrat, pa si rečem, bom kasneje, pa je teden okol, pa dva, pa tri, potem pa si rečem, saj je brezveze, saj so me že tako in tako pozabile moje sonosečke oz. somamice user posted image .
Občasno pa vas še preberem, vendar le zadnjo stran recimo, tud na sosednjem forumu se ne javljam med februarkami, le na Zasavčankah sem dokaj redna, pa še to, ker so z večino osebno poznamo.
No, pa naj vam natrosim malce novičk o naši Eli. Ja, punca pridno raste, zdej bo kmalu sistematski pri 9.ih mesecih, tako da trenutno nimam pojma koliko je velika in koliko tehta. Zobek imamo en, pred 10 dnevi je pokukal, brez posebnosti.
Pravkar je prebolela 6. bolezen, imela je 38,9°, vendar le en dan, čeprav povsod piše, da vročina traja tri dni. user posted image
Hodiva na plavanje za dojenčke, vendar sva spet manjkali zaradi bolezni, pa enkrat prej zaradi vnetega ušeska. Je pa super drugače to plavanje in Ela zelo uživa.
Jé naša punčka kar rada, ene stvari raje kot druge, se pa še tudi dojimo, sploh zjutraj in zvečer pa občasno ponoči, bolj za žejo. No, tudi čez dan še vsaj ene 3x. user posted image
Plazi se še ne, kobaca sploh ne, je čisto švoh v rokicah, niti je ne morem pustiti na tleh, da sama sedi, ker se kar prekucne. Na sistematskem bom zato prosila, da naju da v RA, da mi vsaj pokažejo pravilne vaje, kako naj jo spodbujam k temu, da bi lepše sedela in začela plazit ali kobacat. No, saj bom videla kaj bodo rekli. user posted image
Spanje, ah tako tako. Ene par noči je prespala zapored od sedmih do sedmih, sedaj pa spet katastrofa, že kak teden. Pa saj bo bolje, bomo že preživeli. Sam da je moja lepotička zdrava, ostalo se bo vse naglihalo.
Bodite lepo in želim vam lepši vikend kot je danes. user posted image

pa pa, h

(odgovor članu atena777)
  Neposredna povezava do sporočila: 3832
   [Brisano sporočilo]
9.11.2007 12:48:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3833
9.11.2007 12:50:27   
atena777
Welcome back Hothien, veš da te nismo pozabile, če se te še clo jaz se te spomnim migrantka z januark user posted image

Kolumbo mater dolg seznam! A si ti zihr, da tvoja babi ni magnatorka. Sej vem, da se ne smeš hvalt, ampak res dolg seznam, pa Sneberje hillss pa to user posted image user posted image user posted image
Provociram...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
9.11.2007 12:52:04   
atena777
Midva imava danes tudi murke za kosilo...lih ena je še bila z maminga vrta. sam je Davidovega krompirja zmanjkalo, bo jedel markatorjevega, čeprav je user posted image  proti tistemu s tržnice...

papa

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
9.11.2007 12:52:08   
malecka_mateja
hothienuser posted image user posted image user posted image seveda te nismo pozabile!še vedno si našauser posted image user posted image

mi smo bili včeraj na obisku in danes me mamica kliče da njen mali ma škrlatinko in naj pazim da je nima ki naša malauser posted image user posted image user posted image zmerim vročino in vo 37,5 sicer ni veliko ampak je začetek!upam da je nismo staknili!sicer nista bil av kapljičnem stiku upam da amapk vseen bomo pazljivi!ona pa tudi prej ni vedla!

sem bla pri g je rekla pojte k svojemu zdravniku me pošiljajo sem in tja ko pesa!

torej sem tečna zaj zarad tega ker se bojim da mala dobi škrlatinko!

grem mlao ležat z njo!je tečka!papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
9.11.2007 12:54:47   
Darca_k
Tako mi smo se pravkar najedli in prvič danes zaspali (sva imela vaje kako zaspati sam v igralnem bazenu - in je s pomočjo flaše celo uspelo user posted image user posted image ).

Tako se tudi jaz sedaj malo oglašam. Vidim, da vas ima kar nekaj podobne probleme kot mi. Ponoči namreč FUL slabo spimo. Jaz sem že cela in tečna user posted image user posted image user posted image , kar verjetno vpliva tudi na malega in je tud on celi jokavi... Ali pa so res zobki, samo videti ni nič, v glavnem nova fora zadnjih treh noči je, da NIKAKOR noče spat v svoji postelji... Se začne jokat in vstajat. Danes zjutraj ob enih pa sem ga dala v najino posteljo (user posted image  deportirala v drugo sobo), pa je mali car spal do 7 zjutraj (pa še dlje bi, če ne bi moj prišel po cape za službo). Tako da res ne vem kakšne finte ima sedaj to, grrrr.

Imava pa veselo novico: včeraj sva šla prvič ogledat hišo kjer ga bodo čuvali... Ful je dobro odreagiral, se je začel kar z drugima ta malima igrat in korakat po štirih za punco ki jih bo pazila. Je pa to prva privat firma za čuvanje v MB. Meni je všeč, ker sem včasih tudi sama sanjala, da bi odprla kaj podobnega (le za večje otroke), upam, pa tudi, da bo tud malemu, ko bo 'služil' celih 8 ur...

Ja, pa pri naših devetih mesecih so mere naslednje: 70cm in 8180g, mami se je pa poslabšalo user posted image  ima +4kg (64kg).

Atena slike iz srečanja so super, mi je pa ful žal, da sem propušila priliko, da bi se spoznale user posted image .

A je možno, da bi Maja črvičilo zaradi mandarin? Ful jih ima rad, ampak je danes ponoči imel ful krče... Kako kaj vaši prenašajo mandarine?

Tako, sedaj pa tudi jaz pičim izkoristit minute tišine. Seveda standardna rutina: perilo, pospravljanje, kuhanje, pa ful dobro bi bilo, če bi še kdo malo pod pobrisal, da ne bi mali imel takšnih prašnih kolenuser posted image user posted image .

Jasna in Atena user posted image user posted image  da sami uspeta še kruh peči, sta me pa nakurili, da bom mogoče tudi jaz probala.
Vsem puncam pa HVALA za ideje glede kuhanja, ker meni jih standardno zmanjkuje, pol pa samo na net pogledam....
Mali je danes jedel rižek s korenčkom, cvetačo in bučkami. Za naju pa bom končno naredila tiste kumarice (me že cel teden čakajo v hladilniku in sprintan recept...).

Lepo se mejte!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
9.11.2007 12:55:28   
atena777
Recept je na 144 strani, komaj našla. Kolumbo včasih pa prov pride da se ti mal zadereš, ker drugač ne bi našla  user posted image user posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
9.11.2007 12:56:15   
Anonimen
Hvala za (re)welcome back. user posted image  Me zanima...kaj pa so murke? user posted image  A kumare? user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3839
   [Brisano sporočilo]
9.11.2007 12:58:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3840
9.11.2007 13:00:24   
Anonimen
Točo mate? user posted image

Ej, kako pa jim pripravite kumare? Kej podmedete? Pa krompirčka zraven?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3841
9.11.2007 13:01:38   
malecka_mateja
ja hothien kumarce!pa zs od mene maš za gesla!plis!

darca in kolko vaju bo priššlo to varstvo če ni skrivnost pa kje je to?a še sprejema kaj?'

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
9.11.2007 13:03:27   
atena777
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Točo mate? user posted image

Ej, kako pa jim pripravite kumare? Kej podmedete? Pa krompirčka zraven?

glej štajerske recepte na 144 strani!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
9.11.2007 13:11:44   
atena777
Malecka_Mateja  prosim ali mi lahko posljes melodijo od tvojega komada na mobitelu, vedno pozabim reci. Ne vem kako je naslov komada, izvajalec, nic ne vem!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
9.11.2007 13:16:26   
atena777
David se ful trudi, da bi mi onemogočil RR-janje. Stalno izpuli kabel za elektriko, tolče modem ob tla...
Zdej se je lotil že kartice za SKB net...
ajmene

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
9.11.2007 13:19:45   
atena777
Murke premalo kuhala, se še čutijo user posted image user posted image

Se vidi, da vglanem kuham jedi ki so narejen v pol ure.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
9.11.2007 13:27:33   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image A zdej pa vse kopirate štajerske recepte? user posted image user posted image user posted image pikecpokec zakaj nisma pobrale 1 ojro za vsako, ko ga je kopirala, bi mele profituser posted image user posted image user posted image Hecam se!

Punce a ve bote vse dale otroke v vrtce? Js Alena še nisem niti vpisala, pa itak bi bila na čakalni listi,. pa dvomim, da bi sploh prišel kdaj na vrsto! Js kr težim mojmu, da mama naslednje leto še enega user posted image , pol pa oba skupi v vrtec. Bi še iskoristila nov zakon, da se az drugega otroka ne plača vrtec! user posted image Pa moj nekako ni za user posted image Sploh ne vem kaj mu je!!! user posted image

Edino kar je, me mal služba skrbi, ker bom po porodniški brezposelna. V mojem starem podjetju so mi jasno povedali, da ko štartam porodniško je konec. In če bi imela takoj še enega user posted image , se temu izognem v naslednji službi. Po drugi strani pa če bi takoj imeli še enega user posted image to pomeni, da bom od zdej še minimalni 2 leti doma. user posted image user posted image In bom okoli 28 let stara, ko bom spet službo iskala. Itak pa da sploh nimam izkušenj na knjigo. 90% mojih izkušenj je preko študenta, to pa delodajalci ne štejejo pod izkušnje. user posted image

Uh kaj sem zatežila... Sorry user posted image

(odgovor članu atena777)
  Neposredna povezava do sporočila: 3847
9.11.2007 13:39:53   
atena777
David je pojedel dve šefli štajerskih murk user posted image user posted image user posted image !
Amapak najprej sem že mislila, da ne bo nič, ker je tako faco naredil, ko je prvo žlico dobil. Potem pa je šlo počasi.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
9.11.2007 13:43:48   
atena777
Jasna81 vidva kr še enega, sej 28 let sploh ni nobena starost, danes mladi študirajo do 30-ih. Je kar moderno postalo.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
9.11.2007 13:45:14   
atena777
Še malo pa bo 777 postov, komi čakam, upam, da ne spregledam! Če bomo dones tkole nadaljevale, bo dons fešta user posted image user posted image  za moj account.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.