prestrasena (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

principessablu -> prestrasena (2.2.2007 0:26:43)

Pozdravljene,sem nova na forumu,pa čeprav ze kar nekaj casa redno prebiram vse teme,ki me zanimajo in moram rec,da sem nasla kar precej odgovorov...
Moj problem pa je sledeči:nezaposlena,niti študentka,prijavljena na zavodu kot iskalka prva zaposlitve..zivela s fantom skupaj,sem noseča,fant odšel in se vračam domov k staršem,ker nimam druge izbire,pravijo da jim moram plačevati najemnino za sobo cca 100e da sem lahko pri njih,ampak brez hrane...groza,nikoli se nismo razumeli in zgleda se nikoli ne bomo,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]sem iskala sobo pa mi je nihce ne da zaradi nosecnosti,rok imam maja...sla sem na socialno,vem kaj moram prinest ne vem pa kaksen papir potrebujem glede najemnine doma?a se to napise na list papirja ali obstaja kaksen obrazec?oce otroka pravi,da mi bo placeval prezivnino 80e kar je bolje kot nic,glede na to da ze placuje eno...zanima me kaj mi se pripada oz, za kaj lahko zaprosim in kdaj (otroski dodatek,starsevsko-materinsko nadomestilo,nek paket-denar,pomoc za nego otroka????)kaj od tega lahko zaprosim,nimam pa nic,ne prilivov,ne delnic,nic...ampak verjamem globoko v sebi,da en dan bo tudi meni soncek posijal,ce pravijo da je starsevstvo poslanstvo,se pravi,da sem bila izbrana-s tem se tolazim,hvala vsem,ki mi boste lahko kakorkoli pomagale z nasveti...

Ljubezen je lepa,dokler traja.

Lunc_a -> RE: prestrasena (2.2.2007 1:05:44)

vse to kar te zanima imaš že napisano,samo prebrati je treba in seveda uporabiti iskalnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
če doma moraš plačevati se gre potem donotarja in se tam podpiše: na socilano odneseš in pokažeš,tako da ti tudi oni prispevajo del najemnine,zaprosiš lahko za denarno pomoč,otroški,staršveski dodatek.Pomoč za nego otroka lahko dobiš samo,če imaš kakšne terapije za otroka ipd stvari.Uporabi iskalnik vse imaš že napisano milijonkrat.kar se pa tiče očeta,ki pravi da bo plačeval,pa gresta na sodišče

Anonimen -> RE: prestrasena (2.2.2007 1:10:32)

IZVIRNO SPOROČILO: principessablu
kaksen papir potrebujem glede najemnine doma?a se to napise na list papirja ali obstaja kaksen obrazec?

Ne glede na vaše sorodstveno razmerje (starši najemodajalci - ti najemnica) je v tem primeru edina veljavna samo najemna pogodba, katero lahko za nekaj centov kupiš v knjigarni ali si jo sprintaš na strani od MOL. Vpišete točno to, kar ste se dogovorili. Overite pri notarju, starši pa morajo to še prijaviti na stanovanjskem skladu in na DURS-u. Od teh 100 eurov, ki jih boš ti plačevala, morajo oni namreč plačevati davek. In to pogodbo potem ti odneseš na CSD. Kar se tiče pa prehrane (zate), pa napišete "sporazum" in ga overite pri notarju, potem pa še to dostavi na CSD. In ti nimajo kaj komplicirati.
oce otroka pravi,da mi bo placeval prezivnino 80e kar je bolje kot nic,glede na to da ze placuje eno...

Napišita sporazum in ga odnesita na sodišče (zdaj to samo tam urejajo). Fotokopija je dovolj za na CSD, preživnina pa se ti tako ali tako ne šteje v dohodek.
zanima me kaj mi se pripada oz, za kaj lahko zaprosim in kdaj (otroski dodatek,starsevsko-materinsko nadomestilo,nek paket-denar,pomoc za nego otroka????)kaj od tega lahko zaprosim,nimam pa nic,ne prilivov,ne delnic,nic...

Trenutno ti pripada polna DSP (tam okrog 200 eurov). Preden boš rodila, dobiš še paket ali denarno nadomestilo zanj, enkratno pomoč in pomoč ob rojstvu otroka od občine (ne dajejo vse). Po porodu se ti DSP spremeni v starševski dodatek (takorekoč), pripada pa ti razlika do polne DSP, polna DSP za otroka in dodatek za enostarševsko družino. Seveda tudi najvišji otroški dodatek (povišan). Po koncu porodniške pa spet DSP, če ne bo prej službe.
Ljubezen je lepa,dokler traja.

Če že ne do partnerja, pa do otroka traja večno.

mufek -> RE: prestrasena (2.2.2007 12:16:30)

Kerensa kje pa je na strani MOl tale najemniška pogodba? Prosim za link. hvala

principessablu -> RE: prestrasena (2.2.2007 19:30:47)

joj punce najlepse hvala za hitre odgovore,sploh pa tebi kerensa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: prestrasena (4.2.2007 7:51:58)

Da ti povem iskreno - v tem momentu se mi ne da iskati, ampak samo na Google vtipkaj "jss mol" in boš dobila link do njihove strani. Tam imaš pa na levi strani v stolpcu "obrazci". Če ni tam, je pa na zgornjem delu (na črti).

Pa veselo printanje ti želim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]