Operacija na lulčku (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

petruc -> Operacija na lulčku (1.2.2007 21:41:14)

Pozdravljene!
Imam 13 mesecev starega fantka in problem je, ker mu kožica ne gre čez lulček. Pediater mi je že napisal napotnico za operacijo, na katero ga moram naročit čez kaka 2 meseca. Sedaj je baje še premajhen. Ali ima katera kakšno izkušnjo s tem? Kako to poteka? Me full skrbi, da je to boleče za mojega sončka. Na žalost se midva trudiva skoraj vsak dan, vendar je kožica pač preozka. Hvala za vaše nasvete in delitve izkušenj. LP;)

Lunc_a -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:44:09)

To se dela v narkozu in je v bistvu samo en rez.Nič takega za otroka.Boljše to,kot pa bolečine in pa razna vnetja

pinkiponki -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:46:51)

Samo a ni to do 5. leta časa, da se zrihta?? Men je to lih zadnč ena mamica rekla. Kako to, da mu bodo to delali že pri enem letu??

Miss Piggy -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:49:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Boljše to,kot pa bolečine in pa razna vnetja

Res. Mi smo dali to operacijo skoz, zaradi fimoze. Je sel drugi dan ze na tobogan.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

petruc -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:50:16)

Tudi meni se tako zdi, da ni to tako nujno, vendar me mal skrbi zaradi vnetij. Bomo videli. V ponedeljek greva na cepljenje pa bom rajš še enkrat preverla. Nočem matrat mojega sončka. Mogoče nama pa kakšen dan uspe brez operacije. Vendar je vse tako ozko....

petruc -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:53:07)

Koliko časa sta pa bila v bolnici? Kako to izgleda?

Lunc_a -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 21:58:31)

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2003/avgust/naslovna_tema_6.htm
En dan si tam,še manj.Pinkiponki odvisno kakšno je stanje na luliju ,operacije oz. poseg je tudi prej

Miss Piggy -> RE: Operacija na lulčku (1.2.2007 22:02:42)

V bolnici sva bila en dan. Zjutraj sprejeta, popoldan, nekje po malici, sva sla domov. Star je bil 2 leti in 3 mesece. Najhujse je bilo bujenje iz narkoze, ki jo mali otroci slabo prenasajo. Je bil dost napadalen, tko, da sva ga morala oba drzat, da se ne bi s postelje vrgel.

Drugac je bil pa v redu. Edino pri previjanju je jokal- pri menjanju obkladkov. Pa tolk je bil lacen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Bi pa sli na ta poseg, tudi, ce ne bi bila fimoza v igri.

srki -> RE: Operacija na lulčku (2.2.2007 7:11:20)

Mojega sončka tudi to čaka, ampak šele leta 2008,  čakalne dobe za te operacije so zgleda zelo dolge. Na predgledu sem bila novembra 2006, datum pa sem dobila oktobra 2008.

Tudi meni je zdravnik rekel, da se do takrat lahko kaj izboljša, vendar dvomijo, ker ima kožico res čisto zraščeno. Jaz bom na ta poseg otroka definitivno dala (če ne bo boljše), ravno zaradi vnetij in vsega, do česar lahko pride.

Meni so tudi razložili, da gre isti dan že domov. Že sedaj pa se bojim zbujanja iz narkoze, ker je enkrat že dal to skozi in je bilo grozno. Kot je napisala Elis@, je bil tudi naš zelo napadalen in agresiven.

piščanc -> RE: Operacija na lulčku (2.2.2007 14:38:56)

jaz sem bila prepričana, da bo moral naš mali na operacijo, ker mu kožica ni šla nikamor. Čisto mala luknjica za lulanje, glavica se sploh ni videla. Enkrat mu je pediatrinja (ne njegova, druga na sistematskem) potegnila dol in je malo zakrvavel, v enem dnevu je bilo stanje spet isto.

Žigova pediatrinja je rekla, počakat, nič trenirat. pa se mu je zadaj začela nabirati umazanija, ščistiti itak nismo mogli, ker ni šlo nikamor, pa sem rekla kar bo pa bo. no in tista umazanija (kot skuta za kožico) je počasi (brez treninga) napredovala proti glavici. en dan pa je skoraj pogledala ven, jaz sem še malo cuknila in luli je bil osvobojen. od takrat naprej (leto in pol starosti) gre lepo kožica čez glavo in tudi malega ne boli.

Mi smo prišli iz nemogočega primera na normalno stanje. Ne obupat, vse se lahko še spremeni.

cajnica -> RE: Operacija na lulčku (2.2.2007 19:49:24)

Naš mišek je star tri leta in so nama za čez en mesec določili termin za operacijo (v CE). Tudi nama so rekli, da greva hitro popoldne že domov, takoj ko se uspešno polula. Zanima me pa, kako so kaj vaši malčki prenašali bolečine in kako je izgledalo menjavanje obkladkov ... Koliko časa ste jih dajali in kako dolgo je trajalo, da je zacelilo oz. nehalo boleti?

Stran: [1]