Mavrična zvezdica -> RE: Ali imajo vaši attach otroci dude? (4.2.2007 13:15:42)
|
- dejstvo pa je, da je to izum, ki odtujuje otroka od mame S tem se ne bi ravno strinjala, kajti prepričana sem, da marsikatera mama lahko prav zaradi dude vzame 5 minut pavze in se nato z več energije spet posveti otroku - pa ne vem, če bi to lahko označili za odtujevanje, prej pomoč mami, da si vzame 'time out' pa čeprav le za par minutk in mislim, da se vse strinjamo, da so te minutke v prvih mesecih lahko zelo dragocene in dobrodošle. Pa moj ni imel dude - dojil se je že od vsega začetka lepo, imel pa je zelo močan sesalni refleks in priznam, da mi je v prvem tednu duda nekajkrat pomagala. Potem pa jo je sam postavil na stran, pač ni čutil potrebe, jaz mu je pa tudi nisem tišala. Če pa bi jo obdržal, bi jo pa obdržal - sem mogoče mal čudna, a že na začetku, sem smatrala, da lahko tudi tako majhen se odloči, kaj mu odgovarja in kaj ne. Mojemu duda ni odgovarjala, mogoče bo njegovemu bratcu/sestrici - se bo že sam odločil. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|