Nati-1 -> Devetmesečnica samo sedi (16.9.2004 13:15:30)
|
Ojla! Kako podbna je tvoja pikica moji. Tudi moja je zelo radoživa in gibčna deklica, a je tam nekje od 5 pa do 10 meseca samo sedela..če smo jo dali v položaj plazenja na kolena je negodovala, na trebuščku ji pa ni bilo več tako zoprno potem ko se je znala sama dvigniti v sedeč položaj. Pediatrinja nam je v posvetovalnici pri 8 in 9 mesecih kazala vaje prestrezanja naj jih izvajamo, da se bo začela plaziti, a naši pikici ni bilo nič do tega. Potem pa se je zgodilo v bistvu čez noč pri približno 10 mesecih - začela se je plaziti po kolenih in zdaj se plazi tako hitro, da jo komaj ujamem v stanovanju. Tudi vsak stol, kavč izkoristi, da se dvigne ob opori in premika ob opori; zdaj pri 11m tudi že samostojno stoji. Smo pa imeli stajico..a je od začetka le stala v njej, če smo jo mi postavili na nogice, potem pa se je začela premikati in samostojno dvigovati a šele pri cca 10,5 mesecih. Tako da nič ne skrbi. Gotovo je vse v redu z razvojem tvoje pikice. Eni se začnejo plaziti že pri 6m, drugi pri 10m, nekateri otroci pa fazo plazenja preprosto preskočijo. Uživaj s svojo sončico in lp vsem sončkom!:rozica:
|
|
|
|