9 mesecev (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bejba -> 9 mesecev (1.2.2007 12:49:58)

Povejte mi a je tole obdobje dojenčkov okoli 9-ih mesecev po "pravilih" tako naporno ali je samo našega tamalega kaj pičilo?
Do pred kratkim se je namreč lepo sam zaigral, ni bilo nobene panike, če sem izginila iz njegovega vidika.
Sedaj pa je res nemogoč. Na tla ga ne smem položiti niti podrazno, steguje noge in se naredi čisto trdega ter se začne dreti. Če mi slučajno rata in ga malo zamotim s kakšno igračko, je dretje čez cca. 2 minuti. Ga vzamem v naročje, se kar naprej neki zvija, jamra in tečnari, nič mu ne paše. Skoz bi bil na nogah, kar mu seveda ne pustim, ker je še premajhen. Začel je nekaj plaziti po tleh (kot vojak), ampak to zgleda tako, da počasi plazi in se zraven dere. Skratka, nič mu ne paše - ne na tleh, ne v naročju, ne da si z njim na tleh,...... Nekaj več miru je le, če je v hojci, kar pa poskušamo uporabljati čim manj, le v skrajnih primerih.

Je to tako obdobje ali ga daje luna, ki naj bi bila v petek?

Hvala

LP; Bejba




filipina -> RE: 9 mesecev (1.2.2007 12:52:48)

Kako pa kaj njegovi zobki?
Ker ko jim  rastejo  zobki, je kot da so iz drugega planeta. Mogoče, da ga kaj boli, lahko pa da je obdobje ko je malo siten. Jaz hvalabogu teh težav nisem imela.




Bejba -> RE: 9 mesecev (1.2.2007 13:08:00)

Zobka nima še niti enega, pa tudi nič ni videt, da bi se kaj dogajalo v ustkih, tako da nisem več pametna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




sneška_ -> RE: 9 mesecev (1.2.2007 13:35:46)

Takšno obdobje pa tudi zobki  čeprav se nič ne vidi  v ustih 




Splet.Ka -> RE: 9 mesecev (1.2.2007 21:26:30)

Ojla.

Preberi si mojo temo Dolgočasenje dojenčka...popolnoma ista zgodba, ampak pri 6 mesecih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

O zobkih pa tudi pri nas ni ne duha ne sluha.




petruska -> RE: 9 mesecev (1.2.2007 21:29:51)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]Tudi pri nas je po 9 mesecu ratala prava akcija, le da naša hoče biti samo na nogah in moja hrbtenica totalno trpi, me zanima kako dolgo bo to obdobje ratalo?




lenika -> RE: 9 mesecev (2.2.2007 8:50:10)

Ja tako neko izgleda, ko bi radi že hodili, pa še ne morejo. Pri nas je nekaj podobnega. Po moje bo bolje, ko shodijo, ker naš v hojici tudi skrajno uživa, je pa seveda ne uporabljamo preveč.




Baucka -> RE: 9 mesecev (2.2.2007 12:06:52)

Pri nas je bilo tako, ko še je samo ritensko nazaj plazla. Je plazla po trebuščku in se drla zraven. Sem jo vzela v naročje in se je obračalo kot "vrtuljka", kar rinla je nekam, jaz pa nisem vedla kam.  Moja mama je rekla, da ji hoče pobegnit. Ni blo vredu ne na tleh, ne na rokah, ne v vozičku, nikjer. Moj ji je šotor delal (z rjuho sta se pokrila) in knjigice je zelo rada gledala, tiste z živalmi, tako se je malo umirila.

Sedaj obvlada plazenje po vseh štirih naprej in se ne buni več. Niti na rokah, niti na tleh, niti v vozičku. Bo bolje. Mogoče se zato buniji, ker hočejo naprej in neko stvar prijet, pa grejo nazaj in se od te stvari odaljujejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . To bi tudi mene razjezilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Sedaj pa je je vsepovsod polno. Stara pa je 9 mesecev.





eya -> RE: 9 mesecev (2.2.2007 12:12:07)

Pri nas pa še ni bilo takega obdobja (že trkam, da ne bo slučajno jutri že tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Pa pojdita takrat, ko je takole siten ven, z vozičkom naokoli, to bo sigurno pomagalo.




Stran: [1]