Test - glukoza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

duhica -> Test - glukoza (1.2.2007 10:31:13)

Tiste, ki ste bile, kaj so vam rekli kaj lahko jeste in pijete in koliko časa prej?

Hvala za odgovore!

mončka -> RE: Test - glukoza (1.2.2007 10:42:50)

Jaz   sem morala  bit tešča
Ko pa  sem imela potem  čez par dni 4 urni test  pa sem  morala  prit tešča  da so mi vzeli kri  in da sem spila  glukozo  potem pa sem lahko pila  koliko sem hotela vendar  samo vodo ali pa nesladkani čaj.Po  končani preiskavi oz. po 4 urah pa so mi potem prinesli kosilo
bila pa sem v MB

srečno

2 Sraki -> RE: Test - glukoza (1.2.2007 11:04:26)

Jest sem normalno lahko vse jedla in pila, samo med samo preiskavo pa ne smeš razen vode. Sem imela pa 50 g test.

šapica -> RE: Test - glukoza (2.2.2007 11:22:54)

ja zanimivo, kako imamo vse drugače. jaz sem ga imela pred kratkim (24 teden) pa sem morala biti tešča-vzeli so mi kri, počakat sem morala na rezultate (eno uro), potem so mi dali pit un gravž sladek (50 g), spet počakat eno uro in biti pri miru, da nisem porabljala sladkorja v krvi in končno po tej eni uri spet odvzem krvi in to je bil potem rezultat.
lp

Bonnie_RR -> RE: Test - glukoza (2.2.2007 21:10:20)

Js sem morala bit tešča. Imela sem 4-urni test. Je bilo kar hudo za spit, ampak potem se je pa tud vleklo vse skupaj. Vmes nisem smela nič jest, pit (samo vodo) pa tud ne preveč. Sem bila vsa srečna, ko sem lahko šla domov. 

KODA -> RE: Test - glukoza (4.2.2007 20:26:56)

Jaz sem dala čez 50 in 100g test.Dostikrat je rezultat odvisen tudi od tega,kaj ješ prejšni dan.Drugače sem bila tešča pred obema testoma.Pri 100g testu,pa sem bila na miru in nisem nič ne jedla in niti nič pila vmes.

Da pa lažje spiješ to gravžasto sladkobo,sem si stisnila noter limono.

severnica77 -> RE: Test - glukoza (9.2.2007 20:59:59)

Tudi jaz sem bila na 50 in 100 ml testu. Pred obema sem morala biti tešča. Skozi vso trajanje testov ne smeš nič jest in pit ter moraš biti pri miru. Je pa bil prvi pozitiven, ki je presejalni, drugi, ki je pa diagnostičen pa je bil negativen.

Anonimen -> RE: Test - glukoza (10.2.2007 13:31:46)

Jaz sem bila na 50g testu.Morala sem biti tesca.Ko sem prisla so mi vzele kri,sem spila tisto cukrano vodo,tocno cez eno uro pa se enkrat odvzem krvi.med cakanjem sem pila vodo.

Bonnie_RR -> RE: Test - glukoza (10.2.2007 18:03:30)

Ko sem prebrala KODIN odgovor, sem se spomnila, da je meni ginekologinja naročila, da 1 dan pred testom naj ne jem nič sladkega.

Stran: [1]