2ursae
|
madonca, čveke, kolk ste že napisale . Jaz sem danes čist slučajno mal prijadrala na ta forum da pošpegam, če so oktobrke 07 že slučajno začele svojo odisejo, pa vidim, da je dogajanje že v polnem zamahu . Sem pa sam mal preletela, kar ste napisale, ker za temeljitejše branje žal nimam časa. Klaudia, se javljam, da me dodaš na seznam - zm 4.1. in torej pdp 11.10. No, jaz bom mamica drugič - imam doma že enega čmrlja, ki je zdaj star 17 mesecev - je septemberček 05, tko da bo med deco 25 mesecev razlike - perfect . Pregled pri G imam drug teden, do takrat pa se prepščam ugibanjem al je eden al so dvojčki al trojčki . Ni mi nič slebo (tudi v prvo mi ni bilo), joške me ne bolijo, ker mi jih mali zaenkrat še pridno prazni, pa ne paše mi jest, ker mam vsakič po jedi tak kovinski okus v ustih - bi najraj kar stradala Tolk za zdaj na hitrico, mali je ravno zaspal, mož je šel športat, mene pa čaka še razsuto stanovanje (beri: igrače vsepovsod) in gora posode, pol moram pa študirat - se pripravljam na pravosodni izpit. Tko da sem žal kar zaposlena in se najbrž ne bom ravno preveč redno javljala, sploh če boste ve obdržale tale začetni tempo, vas bom pa kolikor bo možno redno brala. Pa sem videla, da ste se spraševale, kaj jesti in kaj ne: 0-8. teden se priporoča: v središču pozornosti so folati in folna kislina: beluši, avokado, rdeča pesa, fižol, brstični ohrovt, melone, vitamizirani žitni kosmiči, pomaranče, špinača, polnozrnati kruh in testenine. čemu se raje odpovemo: - nevarnost listerioze: sir s plesnijo, paštete (lahko pasterizirane v pločevinkah), previdnost je potrebna pri že pripravljenih jedeh (treba jih je popolnoma pregreti)
- nevarnost salmonele - sladoled, sladice, majoneza ne smejo vsebovati surovih jajc. Naj se ne bi jedlo surovih ali premalo kuhanih jajc
- nevarnost toksoplazmoze: vse meso mora biti dobro kuhano ali pečeno, prepovedana sta tatarski biftek in pršut
- odsvetuje se uživanje jeter in izdelkov iz njih
- večje ribe (mečarica, tuna, morski pes...) raje redko, ker se v njih nabirajo strupi. Drugače pa so ribe in školjke ok - orng skuhane, seveda.
lepo se mejte, se še kaj beremo