|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
5.10.2007 13:14:01   
soraja
user posted image user posted image user posted image SOLERO,KLAUDIA IN PONY ČESTITKE,MICLA PA SREČNO PA ČIM LAŽJI POROD ŽELIM.user posted image user posted image user posted image user posted image   Pri meni nič kaj posebnega,tudi meni trebuh močno otrdeva ampak brez nobenih bolečin,na wc hodim po 4-krat na noč,prvi ctg pa imam v torek.Razen tega,da se velikokrat vstrašim,ker je naša user posted image  ratala bolj mirna ampak potem vedno kaj migne,da se potolažim...drugače vse ok in čakamo...... Lep dan nosečke in mamice

naša punčkica,komaj te čakava!

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
5.10.2007 13:49:33   
oktoberka
Punce, kaj je zdej to? A ne mislmo nč rodit al kaj?user posted image Men se že prou trga od tega čakanja. No, sej mam res še 8 dni časa, sam bi vseen rada da user posted image mal pohiti na svet. K bi vedla kok je tle luštn, bi hitr spokala ven!user posted image

Res pa sm zadnje dni vedno bolj sitna, zoprna in neučakana. Prou sama seb grem na živce. Pa z nobenim se mi ne da prou dost pogovarjat, ker me vsi skoz neki sprašujejo. Pa kadaj žebo, pa če mam vse prštiman, pa če se bojim, pa če sm kej živčna, pa napovedujejo mi roke, kdaj misljo da bom rodila... Skratka poln kufr mam vseh!!! Dejte mi mir!!!!!!!!!!!!user posted image
Če bi vedla kdaj bom rodila bi jim že povedala, a neuser posted image

No, bom nehala tečnart še vam tuki!
Lep dan vam želim!

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
5.10.2007 14:40:10   
Jenny Anny
Okotoberka se prav pridružujem vsemu tvojemu jamranju, sem jaz ravno taka user posted image
Najbolj "všeč" so mi pa tiste "hijene", ki direktno planejo na moj trebušček, pismo se počutim, kot bi me kdo za tamalo al pa za joške zagrabil, eni res ne znajo spoštovat zasebnosti.

Saj če kdo vpraša če lahko prime za trebuh, potem še nekak prenesem, pa komu tud sama dovolim, ampak tisti, ki te pa kar "zgrabjo", mi grejo pa resnično na živce!

Uf, pa mi je mal boljš, sem si dala malo duška:))

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
5.10.2007 14:43:47   
2ursae
solero user posted image user posted image , Micla, ti pa fajn zrihtaj user posted image .

H2O čistilnik: mi imamo tudi laminat po tleh. Nad zadevo nisem 100% navdušena, saj v reklami propagirajo, da so tla suha, ko potegneš čez, je pa to daleč od resnice - zadeva za sabo pusti kar precej mokro, tko da moraš počakat da se posuši al pa s cunjo čez pobrisat. Če počakaš, da se samo posuši, pa ostane mal lisasto, tako kot pri katerikoli drugi mokri krpi. Kaj pa vem, zadeva ni čist taka, kot je v reklami, jo bom pa najbrž vseeno obdržala, ker lepo fajn razkuži brez čistil, pa tud umazanijo fajn pobere.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3929
5.10.2007 14:56:30   
Pandica
Solero, Klaudia in Pony čestitke user posted image

Micla hiter in čim lažji porod

Jaz sem še vedno v enem kosu z tem mojim ogromnim trebuščkom.
Pa res ne vem kaj čaka ta moja user posted image  in kdaj misli priti ven. Vsak dan ji govorim, da naj že pride, da že itak zamuja in jo že vsi nestrpno pričakujemo.
No, grem zdaj malo v vodoravni polažaj prej TV, ker ji očitno ne paše, ko sedim, ker me tako zbrca, da je joj user posted image   Ja, pol pa naj pride ven, kajne? user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
5.10.2007 16:29:40   
Jenny Anny
Se mi pozna, da sem mal odsotna danesuser posted image

Čestitke vsem novopečenim mamicam, lepo cartajte svoje štručkeuser posted image user posted image

titleAndStar(142,0,0,false,"","")
user posted image
user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
5.10.2007 16:35:39   
mehurčica
Solero, čestitke!!!user posted image
user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
5.10.2007 16:40:12   
mehurčica
Punce, mene je malo strah. Moja malecka je bila kar dolgo zelo živahtna. Danes pa komaj kaki mali gib. V glavnem, od 7h zjutraj, do zdaj sem jih naštela le 6!user posted image Kaj naj zdaj-še počakam do večera, do jutri ali kako je s tem? Nisem se prej sploh ozirala kaj dosti na to, ker je čez cel dan brcala, tudi taprvi je bil v trebuhu nonstop aktiven. Upam, da ima samo bolj zaspan dan in da me bo jutri tako nabrcala, da me bo vse bolelo!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3933
5.10.2007 16:46:04   
*Lana*
Čestitke vsem novopečenim mamicam!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3934
5.10.2007 16:56:36   
metkica1
Mehurčica: tudi moja je drugače nasploh zelo živahna v trebuhu, je pa bilo v začetku tedna en dan, ko je bila zelo, zelo mirna, sem bila kar panična, še posebej ker mi je gin. naročila da 10 gibov vsaj čez dan mora biti, pa še manj imam plodovnice.  Se mi zdi, da tudi zato ni brcala ker sem imela v sebi neko paniko in samo čakala gibe.
Glej pomoje ni nič narobe, probaj se sprostiti, če jih do večera ne našteješ 10, pojdi v porodnišnico na ctg, nimaš kaj zgubiti samo mirna boš.
Drži se, jaz mislim, da bo vse v redu in da ne bo potrebe kam hodit.

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
5.10.2007 17:41:12   
Daschi
Ojla!

Čestitke nove mamiceuser posted image user posted image user posted image

Uf, komaj čakam, da bo tudi moje ime na seznamu mamicuser posted image . čeprav me čakajo še dooolgi dnevi čakanja.
No, našuser posted image  je še vedno v pravi legi, tako da močno upam, da bo tudi ostal. saj bi se najbrž že obrnil nazajuser posted image
V ponedeljek imam spet pregled, tudi UZ, pa upam, da bo gin. rekla, da sem že odprta kak cm.

Lepo se imejte konec tednauser posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
5.10.2007 17:49:35   
pot
pony, čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

micla, dobro in hitro opravi.

Solero, čestitke tudi tebi!!! user posted image user posted image user posted image

Hvala za opis popadkov, 2ursae. user posted image Zanima me zaradi tega, da bi jih znala prepoznati, da ne bi prebavo česa obtožila. user posted image

kasija78, očitno samo občina Mengeš ˝nagradi˝ svoje občane z dodatno birokracijo in ne ˝podeli˝  kar vsakemu obveznega zdravstvenega zavarovanja. user posted image

zivepo, sem že obupala nad občino (zaradi birokracije ter enega izmed pogojev ob prijavi- odločbo od CSDja) in nad CSDjem (ker so mi rekli, da me je partner dolžan preživljati - torej ne bo nobene denarno socialne pomoči od njih in naj me kar on po sebi zavaruje). Potrdilo o skupnem gospodinjstvu imam, pa ga zdaj nikjer ne rabim. Na zavodu sem se prijavila kot brezposelna oseba, pa mi tudi to sedaj prav nič ne pomaga, službe pa tudi ne bom dobila v teh 3 tednih. Kdo bo pa zaposlil nosečko tik pred porodom?

Punce uživajte s svojimi zakladki user posted image , tiste, ki ste pa že nestrpne, pa probajte uživat še zadnje dni s trebuščkomuser posted image , čeprav vam-nam dela že kar malo preglavic in smo ga včasih že malo site. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3937
5.10.2007 18:00:03   
mišk
Vsem mamicam iskrene čestitke!!user posted image user posted image user posted image

Jst sem mela danes spet pregled. Ctg super, odprta še vedno nič, UZ je O.K.
Jutri mam drugač PDP! V nedeljo se moram spet prit pokazat in potem vsak drugi dan do petka, 12.10., ko me bodo obdržali noter, seveda če prej ne bo nič novega. Ohjoj, "Jedrtki" se pa res nikamor ne mudi!
Zdej naj bi tehtal/a tam okol 3000g. Pa bo res na konc babnca/dec in pol!user posted image
Kolki in noge me še zmeri bolijo za znoret.  Ja, pa kompletka za iz porodnišnice še zdej nimam pripravlenga!user posted image  Ma, tak me jezijo te nevtralne barve. Mal izbire je,...
Se grem stavt, da se bom v porodnišnici srečala z Valči ali Nino80!user posted image  Če me ne bote celo prehitele.
Od dans naprej bom probala pit pa res kar po dve šalce malinovga čaja.
Ka res umetni popadki ful bolj bolijo kot naravni?
A če ti dajo umetne popadke, se začneš avtomatsko odpirat, al te pol kej na silo odpirajo?
Poraja se mi še veliko vprašanj in ko se jih bom spomnila jih napišem.
Pridne bodte!user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
5.10.2007 18:14:02   
mehurčica
Ah, olajšanje. Malecka že pol ure brca tako močno, da kar boli!user posted image Tako, kot sem ji naročila. Še venerin griček mi skače.user posted image user posted image heheh.... Sem pa komaj prišla prek ceste do telovadnice, ker me je tako špikalo iz rezalo spodaj. No, glavno da malecka BRCA!user posted image  

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
5.10.2007 18:27:45   
Pandica
Mehurčica  super, da je pupika začela brcati user posted image  in si zdaj pomirjena user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3940
5.10.2007 18:41:01   
drobižek
Pozdravljene oktoberke!

Javlja se vam še ena oktoberka. Boljše pozno kot prepozno...Berem vas že dolgo časa , saj je vsaka informacija dobrodošla, glede na to, da je to moja prva nosečnost. Moj PDP je 15. 10. in pričakujeva punčko.

Moji prvi trije meseci so bili ena velika slabost in nevšečnosti povezane s slabostjo, drugo trimesečje kar ok, sedaj pa počasi čakamo, da nas pride user posted image  pogledat.

Imam pa par vprašanj za vas, če mogoče katera kaj ve o tem ali ima sama izkušnje s tem.

user posted image  Ali si boste olajšale dojenje z blazino za dojenje in katero priporočate Neli ali Riko blazino ?

user posted image  Plačo dobivam na račun vsakega petega v mesecu. Danes bi po tem takem mogla dobiti prvo porodniško, pa je nisem...ali se mogoče porodniška nakazuje na kateri drug datum ali nekaj ne štima?

Čestitke vsem mamicam in njihovim otročkom, ostalim, ki pa še čakamo pa želim, da kmalu pričakamo!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
5.10.2007 18:46:26   
oktoberka
Pravjo da umetni popadki res bolj bolijo kot lastni, samo js mislm pa tud v mš so rekl da je pač to tko občutit zato, ker svojih nimaš al pa niso dovolj močni, pa te pol te bolijo, ker itak ne veš kako te bi tvoji bolel. Misl da bomo že preživel,s svojimi al pa umetnimi! Če so vse loh, bomo pa tud me!user posted image

Mene tud zanima kako je z nakazevanjem porodniške? Katerega v mesecu?

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
5.10.2007 18:46:58   
oktoberka
Aja, drobižek, dobrodošla med nami!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
5.10.2007 18:49:05   
oktoberka

user posted image       
user posted image        

13 user posted image   8 user posted image           6 user posted image           Punce vodijo! user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA
                                                MANCA
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (13.10.) ŽAN
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1*** ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony*** ('74), (05.10.)SARA
03.10. klaudia*** ('86), (10.10.) LIA (4030g, 53cm)

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image   
59 user posted image      14 user posted image     13user posted image        8 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), LJ --> Ljubljana, user posted image    
01.10. pajcevina ('83), LJ --> Postojna user posted image
02.10. Pandica ('79), MB, user posted image  
02.10. MissLady
04.10. Solero ('78), KP, user posted image
05.10. kovanec
05.10. bušbuš, user posted image
06.10. mišk ('82), KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), LJ
09.10. janja ('73), LJ --> Ljubljana, user posted image (Urban)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), LJ, user posted image   (Bor)
12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), --> Ljubljana, user posted image
14.10. Jasna ('76), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), CE, user posted image
15.10. bonci ('77), (dvojčki)
15.10. drobižek  user posted image
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), Domžale, (Lana ali Miha)

16.10. ULLA K. ('77), LJ, user posted image
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5

18.10. majoli ('75), Domžale --> LJ, user posted image  (Maks)
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija
19.10. čohalka ('78), user posted image
20.10. valči ('79), Brežice, user posted image
20.10. suzanamai ('73), Ljubljana
21.10. Daschi ('76), --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), --> Ljubljana
21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice
24.10. metkica1 ('80), CE  --> Celje
24.10. Natasa-6 ('74), LJ, user posted image

24.10. mala ('83), LJ
24.10. Panda., LJ --> Ljubljana, user posted image

24.10. suzymami ('81), --> Ptuj, user posted image
25.10. *Lana* ('78), user posted image
25.10. pot, LJ, user posted image

25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica

28.10. mehurčica ('78), MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), KP
28.10. noa1 ('75), MB, user posted image
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), KK
30.10. ditta ('74), LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), --> Ljubljana
31.10. živa ('77), LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
5.10.2007 19:16:01   
metkica1
Oktoberka in drobižek: porodniška se izplačuje okoli 14. ali 15. v mesecu, poglejta na spletno stran csd Šiška (ne znam linka prilepit), kdaj so nakazila.
Pri porodniški je tako, da ni vezan na na datum kdaj si imela prej plačo, ker tvoja firma pri porodniški nima nič veze.

Neposredna povezava do sporočila: 3945
5.10.2007 19:18:26   
metkica1
Drobižek pa dobrodošlauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
5.10.2007 19:19:52   
jasna
Punce živjo!

Imam sposojen laptop in se švercam na sosedovem netuuser posted image .

Smo srečno preseljeni, navajeni na nov vrtec, kuhinjo že par dni uporabljamo, živimo pa še med škatlamiuser posted image . Postelje še ni, tako da je vstajanje z jogija na tleh ponoči kar podvig. Mi je pa uspelo pripraviti skoraj vse za našo pupouser posted image . Posteljica stoji, oblekice so oprane, likalnik je pa crknu, tako da zlikane pač niso.

Tudi meni trebuh otrdeva in ga je že težko nositi okoli. V sredo sem zakuhala nad 38 stopinj in se počutim obupno. Je pa z detecem k sreči vse OK. Danes sem v Leonišču srečala Janjo in je še vedno v enem kosu.

Čestitke vsem novim mamicam, tistim, ki odhajate v kratkem pa user posted image . Bomo pa vse prišle na vrsto, nč batuser posted image .
LP

Neposredna povezava do sporočila: 3947
5.10.2007 19:49:24   
skuštrana
Pony in vsem ostalim mamicam čestitke

Pony, če boš imela kaj časa napiši kako je bilo roditi v Postojni, tudi jaz bom šla tja pa me res zanima. Malo me skrbi, ker baje vzamejo novorojenčke čez noč, jaz pa svojega nočem in ne želim dati stran. Ni šans, pa saj če nočeš ti ga pustijo, a ne?

2ursae, mene je tudi mikal tisti H20, pa ga verjetno sedaj ne bom naročila, ker iammo po stanovanju parket in če ostane mokro...Bom še razmislila, se pa super sliši, da fajn razkuži.

Pot, moji popadki so bili kot zelooo moooočna bolečina med menstruacijo, začeli so se pa pravzaprav kot krči, ki jih imaš, če poješ kaj pokvarjenega. Potem sem dobila drisko in je šlo zares.

Aja, a še kateri otrok pritiska na čreva (oprostite mojemu izražanju), ampak jez hodim kakat po 5 krat na dan. Za znoret, sploh če se uležem na hrbet, moram kar takoj na wc. Izgleda, da mi klistir spet ne bo potreben user posted image

Umetni popadki, jaz sicer ne vem kako je to, sem imela še preveč svojih, je pa moja cimra rodila samo z umetnimi in je rekla, da je bolelo kot user posted image . Mene so tudi moji boleli kot hudič, morda je fora v tem, da če imaš svoje traja malo manj časa, umetni pa se lahko vlečejouser posted image

Solero, a vložke si dobila za domov? Kje pa si rodila...Jaz sem imela čiščo še 6 tednov po porodu in ne verjamem, da bi mi v porodnišnici dali toliko vložkov za domovuser posted image

Mišk, meni je že sedaj namerila okoli 3500g, pa imam še teden dni do pdp- ja. In je rekla, da ji je meritev malo sumljiva, da ji dete izgeleda še večjeuser posted image .

Drugače pa sem jaz danes spet cel dan v pogonu, mama slavi jutri Abrahama in potekajo še zadnje priprave...Eh, toliko vsega še moram naredit preden rodim, da je joj.
Sem si pa danes nabavla kozmetiko za porodnišnico, pa vložke zdej mam, pa kozmetiko za malega tudi. Samo še torbo pripravim, ampak glede na to, kako mi gre bom spet rabila kak teden...Pa copete si moram ene kupit, pa ni nikjer nič pametnega.user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
5.10.2007 19:59:44   
suzanamai
drage oktobrke, v sredo se je na moj roj. dan rodila precudovita crnolaska Zoja. se javim od doma, mogoce ze jutri.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
5.10.2007 20:01:26   
jasna
Suzanamai čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Skuštrana, meni se je tako začel prvi porod. Sicer mi je 12 ur prej odtekla voda, vendar pa sem potem kar naprej hodila kakatuser posted image .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.